Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Zajímavosti (22)

Velký šéf (1971)

  • V USA byl film znám pod názvem Pěsti plné hněvu, a to z jednoho prostého důvodu, při přepravě filmů z Hong Kongu do USA někdo omylem prohodil štítky. Původně se měl Velký šéf jmenovat Čínská spojka, protože se v něm objevují drogy a protože Francouzská spojka vyšla ve stejném roce. Staly se z něj ale Pěsti plné hněvu, zatímco další film Bruce Lee, Pěst plná hněvu se v USA jmenuje Čínská spojka. (Caelos)

Duch boje (2008)

  • V původní verzi Zen (JeeJa Yanin) v televizi sledovala scény z filmů Jackieho Chana a Bruce Leeho, ale kvůli licenčním problémům byly nahrazeny scénou z prvního Ong-baku (2003). Kvůli licenčním problémum byly odstraněny i další scény. Boj v továrně na led byl původně natočen s rozdělenou obrazovkou ukazující na jedné polovině Zen přesně imitující pohyby Bruce Leeho ve scéně z filmu Pěst plná hněvu (1972), ukázané na druhé polovině. Ve stejném stylu byl natočen i boj ve skladišti, avšak tentokrát se scénou z filmu Jackieho Chana. Mimoto byly odstraněny i všechny scény, ve kterých Zen dělala pohyby připomínající bojové sekvence Chana a Leeho. Tato původní verze nebyla nikdy oficiálně vydána. (Raztubyl)

Reklama

Reklama