Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joseph Koo: 1. The Way Of The Dragon ,2. The Dragon Arrived In Roma ,3. The Dragon's Way Of Fight ,4. Sharp Shooting ,5. The Way Of The Dragon ,6. The Big Guy ,7. The Threat ,8. The Trap ,9. Big Fight At The Colosseum ,10. The Way Of The Dragon (Finale) ,11. The Way Of The Dragon (Instrumental) ,12. My Way Of King Fu , ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Brusli, nebo lyžuj, stejně mě nepřesvědčíš, že tohle má definovat žánr akčních filmů s bojovým uměním. I kdybych si pořídila kuří oko, abych mohla přimhouřit rovnou tři oči, scénář by byl velice prostinký, tedy spíše hodně blbý. Humor zde prezentovaný vážně patří do míst, o nichž s takovým gustem vypráví. Hudba by byla výborná k nějaké rozverné komedii. Pokud však připustím, že Cesta draka je skutečně tím, na co vypadá, tedy parodií, tak je alespoň hudba fakt skvělá. Nejděsivějším bojovníkem filmu je kamera, prachmizerný amaterismus čiší z každého záběru, a to zoomování opravdu není umění, je jen otravné v kombinaci s nesmyslným střihem. Dokoukala jsem, udělila jsem si za to bobříka trpělivosti a uzavřela kapitolu filmů o asijském bojovém umění. Pokud Bruce Lee opravdu patří k tomu nejlepšímu, co nabízí, nemám ani špetku odvahy vidět ty ještě horší filmy. A teď váhám, jestli nemám přihodit hvězdičku za roztomilé kotě s velkýma očima, které sledovalo ty dva hekající dvounožce. No nemám. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Průměr. Dneska už jo. Scénář je nudnej, prázdná režie, prázdný herecký výkony. Jediný zajímavý je teda jen ten kultovní jakože souboj Bruce Lee vs. na zádech chlupatej Chuck Norris. Hm. To je trochu málo jakože na celej kultovní film. A to jsem ho viděl i jako malej špunt, ale já byl odjakživa spíš na box než na asijský bojový umění. Hm. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Opravdu zklamani. Cesta draka byla spis cesta papiroveho draka po obloze. Matozna, chaoticka. Bez zapletky, bez pribehu, bez humoru. Nebyt to Bruce Lee a nebyt zaverecne bitky s vicebohem Chuckem Norrisem, nestal by film ani za pozornost v zavercnych televiznich novinach na Nove, hned za zviratkama. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak sa dá vôbec na niečo pozerať vo filmoch Bruce Leeho, tak je to určite jeho mrštnosť v akčných nakladačkách a osobných fightoch. Nič iné žiaľ ani tento nereprezentuje, takže ak si ho budem mať chuť ešte niekedy pozreiť, tak určite len pre tie choreografie a tu samozrejme záver s chlpáčom Chuckom. 65%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (35)

  • Cesta draka byl první hongkongský film točený v Itálii. (Caelos)
  • Bob Wall je v titulcích uveden jako Fred, ale ve filmu jej oslovují Bobe. (Caelos)
  • Bob Wall představuje ve filmu žáka Chucka Norrise, kterým ve skutečnosti opravdu byl. (Caelos)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama