Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z reálného života „Donnieho Brasca“, Joea Pistona, pochází skutečný příběh Patty Mechiorriové, ženy ovdovělé v mladistvém věku, která se nakonec nechala zlomit sousedy a začala prodávat pašované cigarety, aby tak mohla dále finančně podporovat své syny. Brzy mezi Patty a Tonym Lupem „Vlkem“ z kriminální rodiny Columbo dochází k románku, a ona začíná žít život na vysoké noze jako mafiánská panička. Zanedlouho se z ní stal „rodinný kurýr“ přepravující miliony dolarů v praných penězích po celém světě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

magu 

všechny recenze uživatele

Vôbec mi nevadilo, že je to TV produkcia. Keby to tu nebol napísané v každom druhom komentári, ani si to nevšimnem. Ale k filmu. Malo to nábeh na viac, ale koniec to pokašlal. Akosi sa mi nechce veriť, že ju len tak nechali odísť. To mafia nerobí... Ale keďže som o skutočnej postave, podľa ktorej mal byť film, nanašiel na nete nič, asi je v ochrane svedkov. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Priemerná televízna mafiánka tentokrát o mafiánke. Teda žene, ktorá sa na čas zapletie s mafiou a nakoniec sa jej podarí z jej náručia vymaniť. Nie je to nič extra strhujúce ale ani nudné. Proste taká žánrová pohodová jednohubka. Alyssa Milano v hlavnej úlohe silnej ženy je celkom v pohode, ale vedel by som si predstaviť v tej úlohe lepšiu herečku. Sympaťák Jason Gedrick je tentoraz za chudáka. Najväčšiu pozornosť ale na seba v tých pár výstupoch strháva klasik žánru James Caan. Všetky jeho scény sú o triedu lepšie ako zvyšok filmu. Veľkú radosť mi urobilo asi sekundové cameo Anthony Melchiorriho z mojej obľúbenej show Hotel Impossible. Vždycky na mňa pôsobil jak mafián, takže sa sem hodil dokonale. 5/10. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Peknučká tvárička Alyssa Milano ako drsná Mafiánka? Ale prosím vás. Toto možno mohlo budiť pozornosť u pánskeho publika, ale inak to vôbec nefungovalo. Začiatok vyzeral ešte celkom sľubne, ale potom bolo všetko už len horšie. Nezachraňuje to ani večný mafián James Caan. Miestami je to trápne ako jarný sneh. Hlavná postava aspoň mohla byť Angelina Jolie, alebo aspoň Megan Fox. Ozaj veľká škoda. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Alyssa Milano by to měla dát dohromady s Jasonem Stathamem. Když si představím jejich rodinný kurýrní podnik, Česká pošta i PéPéeLko by pro mě přestaly existovat. Překvapivě snesitelná mafiánská story z ženského pohledu, který je, když nic jiného, tak minimálně sexy. Mít takovouhle mámu, byla by puberta o tolik snazší... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Další z filmových návratů pro mě nebyl zrovna nejlepší, na druhou stranu ale nebyl ani výrazně špatný. Byl prostě průměrný, ale na dvě hvězdičky se mi ho zase shodit nechtělo. Tvůrci provedli zásadní chybu už v obsazení; jak můžete točit film o italské mafii v Americe a neobsadit alespoň do vedlejších rolí Chazze Palminteriho a Joea Viterelliho? V případě druhého jmenovaného to sice chápu, ale nebudeme přece bazírovat na detailech. Příběh jako takový by nebyl špatný, asi by ale potřeboval jiného scénáristu, který by mu vdechl víc života. Po celou dobu jsem měl pocit, že je děj jaksi utažený; působilo to na mě asi tak, jakoby někdo vyrazil do automobilového závodu se zataženou ruční brzdou. Alespoň jsem se ale mohl zase jednou zamyslet nad tím, jak výrazně se organizovaný zločin zapsal do filmové tvorby. Když pominu přímo peníze, vyrostlo na něm celé jedno filmové odvětví zahrnující snad všechny žánry. P.S. Alyssa Milano byla pro hlavní roli dobrou volbou. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama