Reklama

Reklama

Poslední přeživší z neznámé planety, kterou vyplenili nebezpeční predátoři, soustředili svou zbylou sílu do dvou mocných kamenů. Tyto kameny stráží Pán Ohně, jenž je poslední z bojovníků proti predátorům, na jejichž straně stojí mocný Gargantua i se svými hrůznými potomky. Naštěstí jsou obři uvězněni pod zemí. Prozatím. O jejich probuzení se pokouší jejich spřátelené mimozemské bytosti sídlící u jezera ve starém domě. Kameny Pána Ohně mohou predátory i s obry nadobro pohřbít, ale má to jeden háček, mohou být použity pouze dvojčaty, jejichž pouto je velice silné. Podaří se to Theovi a jeho sestře, nebo Gargantua i s celou rodinou povstanou? (Major776)

(více)

Recenze (23)

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Původní seriál jsem neviděl, ale prakticky jediné, co mě na filmu zaujalo, byla atmoséra a efekty. Jinak to byla bída. Je velmi vidět, jak je to prostříhané (delší stopáž by neškodila) a ze všeho nejhorší jsou ty repliky. Ne, postavy nemluví jako roboti, nýbrž jako retardi! Jedinou omluvou je, že jsou to vlastně mimozemšťané. Ale radši bych byl, kdyby nemluvili vůbec, nebo nějakou alien řečí. ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 hvězdičky za to, že konečně vznikl remake. Dlouho už se snažím sehnat původní seriál v nějaké koukatelné kvalitě, protože to byl vedle Jacka Holborna jeden z památných kousků hranice 80. a 90. let, oba jsou to seriály, které jsem si, jako i moji bratři, pamatoval jen tak nějak pocitově, prostě jsme věděli, že to byly dobré seriály, které zanechaly hlubokou stopu. Když jsme se před lety snažili vůbec zjistit, jak se Holborn a Pod horou vůbec jmenovaly, abysme si je mohli opatřit, museli googlit z klíčových slov (v tomto případě) jako jezero, sliz, tunel a vůbec si nepamatovali zápletku, zemi původu nebo cokoli, to tomu na hlubokém vztahu k těmto dvěma seriálům v mojí hlavě jen přidalo. Oba navíc nelze jen tak snadno sehnat, staré Pod horou jenom v hrozné VHS kvalitě na youtube a Holborna ani tam ne, na toho jsem čekal dva roky, než ho dávala česká televize. Prostě srdeční záležitost a tohle v tom případě taky, jasná čtyřka! ()

Reklama

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Po znovuobjevení seriálu mého dětství - Pod horou, jsem se dostal i k této novodobé adaptaci a i když jsem moc nečekal, stejně mi to přišlo slabé. Sam Neil ani nové digitální triky (zvlášť ty ohně (!)) tomu nepomohly. Nechápu potřebu zavádět nějaké fantasy názvy jako Pán ohňů, Gargantua apod., které vzhledem k povaze jejich uživatelů ani moc nedávají smysl. Původní seriál si vystačil bez toho a bylo to tak daleko lepší. Ještě k tomu je to výrazně zkratkovité, chybí tomu pořádná výstavba atmosféry, jakoby to prostě museli nacpat do 90-ti minut. I s menšími prostředky se dá zahrát velké divadlo. Tady to evidentně nezvládli. I když to není úplně zlé, pokud i teď zapůsobí 30 let starý počin pro děti lépe a věrohodněji, než současný film, tak je něco špatně. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Victoria Kelly: 1. Opening Credits [2:15] ,2. 1888/Nowhere to Run [2:07] ,3. Rachel and Theo [1:58] ,4. Auckland and The Gathering [2:08] ,5. The House [1:55] ,6. Mount Eden [2:22] ,7. Knock Knock [2:06] ,8. Funeral Home [2:51] ,9. Finding Mr Jones [1:38] ,10. Home Alone [2:33] ,11. The History of the World [2:28] ,12. The Magical Mr Jones [2:00] ,13. One Will Be Enough [3:03] ,14. Believe in Her [1:35] ,15. Weapons of Mass Destruction [3:48] ,16. Ricky Sets Out [1:11] ,17. Follow the Leader [2:21] ,18. Deeper Underground [1:27] ,19. I Need You Theo [1:30] ,20. Night Fishing [2:03] ,21. Alone He's Nothing [1:48] ,22. The Beast in the Jungle [1:45] ,23. End of the Road [1:46] ,24. Now You Run [2:26] ,25. The Gargantua Rise [3:13] ,26. Let's Go Home [3:19] ,27. End Credits [2:45], ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nějak to nemá šmrnc. Co si pamatuju, novozélandské filmy stavěly na tajuplné atmosféře místa a kamaremani z toho dokázali vytěžit maximum. Tohle je takové televizní - molo u jezera, nějaké betonové bunkry, jedna sopečná a lesy zarostlá propadlina. Nelogické chování postav (vlezete do domu nepřítele, když si nejste jisti, kdo vás tam skutečně vede?). Sam Neill jediný tam má skutečně herecké kvality. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama