Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Harding (Penn Badgley) se vrací z vojenské školy domů, kde na něj k jeho údivu čeká šťastně zamilovaná matka (Sela Ward) a s ní i její nový přítel. Jmenuje se David (Dylan Walsh) a s Michaelem se tak trochu znají. Postupem času začíná mít Michael z nového přehnaně ochotného obyvatele domu stále podivnější pocit. Je opravdu tak dokonalý, jak ho vidí matka, nebo snad skrývá i svou temnější tvář? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (225)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Kdyby v původním Otčímovi z roku 1987 nehrál můj oblíbenec Terry O'Quinn, asi bych o ten film nikdy nezavadil. Originál byl sice dobrý béčkový film 80. let s určitou atmosférou, ale obsahoval také jistou scénáristickou nevyváženost. A je pravdou, že nebýt Terryho, ten film by byl o třídu horší. Hodnotil jsem ho třemi hvězdami. A teď už k remaku - Na úvod musím říct, že je remake v konečném součtu LEPŠÍ než originál. Nebudu porovnávat, zda je v roli otčíma lepší Terry O'Quinn nebo Dylan Walsh, ale otčím v nové verzi má tu výhodu, že navenek vypadá jako normální chlapík, což je pro tento příběh rozhodně plus (O'Quinn přeci jen vypadal divně už od pohledu). A jelikož už nejsme v osmdesátých letech, neduhy předlohy ze scénáře zmizely. Zbytečná postava podivného mstitele, který šel v originálu otčímovi po krku, tu není a celkově působí ten příběh v nové verzi lépe, i když jede přesně v zajetých kolejích starého Otčíma (úvod filmu je prakticky totožný). Ačkoliv verze z 80. let nebyla špatná, tenhle příběh si prostě zasloužil předělat. Herci nebyli špatní, na přítelkyni toho kluka se hezky koukalo a o nějaké ty vraždy také nebyla nouze. Prostě jeden z mála příkladů, kdy remake nad originálem vítězí. Je velká škoda, že naše kina tento film úplně ignorují... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela mile mě to překvapilo. Ne dějem, ten je neuvěřitelně klasickej a předvídatelnej (v podstatě přesně to, co by vzniklo, kdybyste kohokoli požádali, aby napsal co nejklišovitější thriller o chlápkovi, jenž se vtírá do rodin a následně je vraždí), nýbrž celkem schopnou režií a výběrem herců. Druhá projekce zbytečná, ale za jedno podívání to stojí, řekl bych. PS: První titulková scéná dává svým pojetím naději, že uvidíte ještě něco zajímavějšího, než nakonec dostanete. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To mi panejo byla srágora. Kdybych to na začátku zapnul, pak to překlik do půlky a nakonec to přeskočil na konec, tak by se nic nestalo. Trapárna o chlapovi, co se přisere do rodiny, oni si ho zamilujou, pak se mu to posere, a nakonec je vyvraždí...a de dál. A ještě k tomu je tohle remake. Kdo má proboha zapotřebí točit nový verze filmu, který sám o sobě už příběhem stojí za hovno. Kopnout do hlavy a vomlátit o schody by si ten film zasloužil. Atmosféru to sice má, ale je to totální blbost. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jsem docela mile překvapena povedenou thrillerovou atmosférou, díky níž se mi na film hezky dívalo. Děj sice není nic nového, ale alespoň není zbytečně natahovaný a nudný. A ikdyž asi každý od samého začátku tuší o co tu jde, měla jsem chuť podívat se jak to dopadne. Konec také nebyl vyřešen špatně. Herecké obsazení je neokoukané a ve většině případů dobře vybrané. Obzvlášť Penn Badgley se mi sem hodil. Lepší průměr..3,5* ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Klasicky střižený thriller o zabijákovi, v němž nenajdeme žádnou invenci, nic, co by stokrát převařený guláš nějak ochutilo, takže v podstatě přesně víme, co bude scénu za scénou následovat. A jestli měl závěr šokovat, tak se to nepovedlo. Hercům ani režii není co vytknout, ale prostě už to tu bylo mockrát a udivuje mě, že někdo dá na takový film peníze. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Videohra, kterou hrajou Michael (Penn Badgley) a Sean (Braeden Lemasters), se jmenuje "Burnout Paradise". (henrycruel)
  • Scéna, ve které David (Dylan Walsh) strhne sprchový závěs poté, co je bodnut do krku, je odkazem na film Psycho (1960). (henrycruel)

Reklama

Reklama