Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Shannon je naprosto dokonalej Iceman, zahrál ho parádně, ledový xicht si nacvičil už v Impériu, a tím nemyslím Star Wars :D, a celý film táhne v podstatě on. Koukal jsem jak Winona už zestárla, ale pořád je to kus, jen na můj vkus dost histerka. Ale ne, film je parádní drama, které nemá přehnanou stopáž a má svižné tempo, takže stojí za to ho vidět... ale asi jen jednou. silnejší 3* ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Šokující, morbidní námět vykleštěný do podoby rekreační kriminálky pro masy. Vedlejší prvky Icemanovy biografie tady hrají první housle, kdežto klíčové události s velkým dramatickým potenciálem byly trestuhodně opomenuty. Je mi líto hlavně Michaela Shannona, jehož talent a ksicht byl tady doslova promrhán - místo psychologicky košaté postavy psychicky narušeného asociála si zahrál taťku, který vraždí víceméně proto, aby zabezpečil rodinu. Icemanova postava je tady až nechutně romantizovaná, film se nezmiňuje o tom, že Kuklinski svou rodinu pravidelně mlátil, že v dětství krutě mučil zvířata a hlavně o tom, že hromadně vraždil dlouho předtím, než si ho začala najímat mafie. Pokud chcete opravdové vzrůšo, podívejte se na dokument "The Iceman Tapes - Inside The Mind Of A Mafia Hitman" The Iceman Tapes - Inside The Mind Of A Mafia Hitman, budete mít trochu představu o tom, o co všechno vás filmaři ochudili ... ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh, skutečná postava. K tomu není co říct. Ale filmové zpracování, pokud chce diváka zaujmout, musí mu nabídnout něco zajímavého a neokoukaného. Zde jsem nic nového nezaregistroval. Snad jen mohu potvrdit, že Michael Shannon je dobrý herec s charizmatem. Ale celkově mě Iceman nikterak nezaujal. Průměr. 66% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný film, který má své silné momenty především v nepopsatelném výkonu Michaela Shannona, dokonalé stylizaci, kostýmech a výpravě, jenže strašně selhává ve scénáři, kde místy logika dostává hodně na prdel, ve střižně se s tím taky dost zamrdalo a režisér nebyl přílíš kreativní člověk a určitě miluje svou ženu s křečáky, kterou každý večer 5 minut romanticky vomrdá...prostě rutinna jako blázen.Příběh Kuklinského by si zasloužil pevnější vedení příběhu a trochu větší poodhalení jeho činnosti, jeho myšlenek a o sobního života.Film je totiž vlastně jen efektnivní přehlídkou několika slušných vražd, které se prolínají se scénáristickým bordelem a příběh skáče jak poškrábanej vinyl.Ale jak říkám, svoje klady to má, herecky je to famózní a dokáže to zabavit, nic moc od toho ovšem čekat nemůžete, hlavně pevnější režii, či smysluplnější systém vyprávění a už vůbec ne pokus o to, udělat z danné látky festivalový zázrak....Vromen se moc bál.60%. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ta story pro mě nebyla zajímavá. A film ji nijak nepovýšil. Z týranýho kluka je necitelnej chlap, kterej přijde shodou okolností do styku s mafiánem, kterej v něm jeho chladnou náturu okamžitě odhalí a přesně ví, jak toho využít ve svůj prospěch. Chlapík je ve svým oboru pracant, když z toho má něco kápnout, tak se ochotně vzdá i Vánoc se třemi nejbližšími lidmi, kterým by snad jako jediným na téhle planetě neublížil. Choďte do rachoty, makejte do úmoru, zemřete chudí a v zapomnění. Dejte se na dráhu nájemnýho zabijáka, nebudete vědět, co s prachama, a nakonec o vás ještě budou točit celovečeráky. That's the message. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • V závěru filmu, kdy Richard Kuklinski (Michael Shannon) dává kočce smrtící prášek ze sendviče, aby se ujistil v jeho účincích, sendvič není scela připraven. V dalším záběru jsou však sendviče krásně ozdobeny a naservírovány. (PauloZ)
  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama