Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychicky narušený zabiják, posedlý po dokonalé rodině je opět na svobodě. Utekl z vězeňského ústavu a pod novou identitou vyhlíží další nezadanou ženu s dítětem. Na stopě mu je však bratr jeho poslední oběti a jeho okolí je také podezřívavé. Začíná boj s časem. (matestlust)

Recenze (48)

tron 

všechny recenze uživatele

„Aká je vaša špecializácia?“ – „Rodina.“ Séria Otčim mi pripomína série Warlock (1989 – 1999) a Dentista (1996 – 1998): celé je to nič moc a vlastne to divákovi nemá ČO extra ponúknuť a hlavná záporná postava je napriek snahe herca ľahko zabudnuteľná, ale zas na druhej strane dá sa na to pozerať, občas to má niečo do seba a hlavný magor je dostatočne psychopatický na to, aby to diváka bavilo (asi). Otčim II vracia do hry béčkarskú postavu zmagoreného otčima, opäť v podaní Terryho O´Quinna, tohto herca mám však oveľa radšej v kladných rolách (Nezvestní, Akty X, Milénium...). Pokračovanie nenáročnej dvojky si vzal na starosť Jeff Burr (neskôr nakrútil nečakane vydarenú trojku Texaského masakru motorovou pílou) a Terrymu za parťákov pridal Jodieinu sestru Meg Foster (neviem, prečo sa z nej nestala hviezda, v 80. rokoch mala k tomu nakročené dobre – Smaragdový prales, Oni žijú!, Vládcovia vesmíru, Leviathan, Slepá zúrivosť) a Jonathana Brandisa, z ktorého sa po Otčimovi II stala dočasná, detsko-tínedžerská hviezdička (To, SeaQuest, Nekonečný príbeh 2), až kým to predčasne nezabalil ako 27-ročný v roku 2003. Dvojka je o niečo béčkarskejšia a teda krvavejšia a priamočiarejšia, ale rozhodne to nie je žiadny zázrak. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jerry Blake (Terry O'Quinn) není díky své posedlosti ideální rodinou (a touhou udělat cokoliv, aby jí získal) uvězněn v psychiatrickém ústavu. Podaří se mu ale obelstít svého lékaře, zabít jej a uprchnout - a věnovat se opět hledání své nové rodiny. V malém městečku nachází ideální oběť - rozvedenou Carol s desetiletým synem - která se zdá být snadným "cílem" ... Jak už to bývá, pokračování nedosahuje svému prvnímu bratříčkovi ani po kotníky, a jinak to není ani u této minisérie. Dvojka Otčíma má sice zajímavý začátek (útěk z vězení je vcelku povedený), jenže pak celý film sklouzne do vyjetých kolejí, a bez jediného momentu překvapení se sune k závěrečným titulkům. Scénárista by potřeboval ale urazit obě ruce, neb důkaz, na jehož základě dojde k odhalení celého plánu je tak debilní, až je mi z toho ouzko. Na druhé straně, Terry O'Quinn je ve své roli muže dvou tváří opět perfektní ... ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

spoilery!! tak tohle ne. tady je snad jeste blbejsi. sceny v psychiatrickem zarizeni byly naprosto uzasny, hlavne ten jeho nasledny utek. ale pak je to zase od znova - ona se do nej zamiluje, on zabije jeho nepratele, on je debil, ona to pozna, on je jeste vetsi debil a konec. alternativni konec: jerry se opet zbavil rodiny. tentokrat o nem vi policie. je to nebezpecny seriovy vrah a jeho fotka se objevi v novinach. “je cas se odstrehovat!” rekne jerry a s novou tvari zamiri do jineho statu. daleko od spravedlnosti... ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Sakra, to bylo krátké! Začaly titulky a na přehrávači svítilo 1 hodina a 16 minut. O třídu horší než první díl, je to všechno spíchnuté horkou jehlou, všechno moc okaté. Už ze začátku se mu nic nedaří a když své chyby "řeší", tak mu to nějak moc prochází. Ale opět tu máme stejného herce a opět vynikající výkon. 5/10 ()

folklorman 

všechny recenze uživatele

Druhý díl bych označil za stejně kvalitní jako jeho předchůdce. Mimo první části v blázinci je děj velice podobný prvnímu dílu a s tím i duševní pochody hlavní postavy. Terry O'Quinn opět skvěle ztvárnil roli otčíma posedlého dokonalostí. Oproti prvnímu dílu přibylo vražd, ale zase se nejedná o nějaké detailní záležitosti. Tuto ztrátu ovšem kompenzuje dobře budovaná atmosféra. Písničku, kterou si otčím neustále píská, nedovedu pustit z hlavy. Stepfather II bych označil za další (lehce) nadprůměrnou záležitost, jenž dosahuje stejných kvalit prvního dílu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Meg Foster téměř nebyla obsazena do role Carol kvůli svým světle modrým očím. (henrycruel)
  • Původně měl být film vydán rovnou na VHS, ale producenti z něj byli natolik ohromeni, že se nakonec dostal také do kinodistribuce. (henrycruel)
  • Na post režiséra byl zvažován Max Reid. (henrycruel)

Reklama

Reklama