Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky i stylisticky poměrně dobře odvedená práce s výborným Michaelem Shannonem i sladkým nevědomím opojenou Winonou Ryder. Bohužel jen je škoda, že příběh natočený podle skutečné postavy mnohonásobného nájemného vraha, důsledně si hajícího své rodinné zázemí, má díky své zkratkovitosti jen omezenou vypovídací hodnotu a tvůrci v něm nedokázali zažehnout ten správný náboj, protože místy balancuje až na hranici nudnosti. Je to veliká škoda, protože jinak nemám co vytknout. 70% ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Ten film sice trpěl ne zrovna moc zrručnou režií, ale nějakým zázrakem se stále držel nad hladinou pouhého průměru, přičemž Michael Shannon v roli titulního nájemného vraha byl bezchybný. Škoda, že se do tohoto námětu nepustil nějaký lepší režisér. Ale i tak u mě spokojenost, protože jsem se aspoň něco dozvěděl o člověku, o němž jsem dosud neměl ani ponětí. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zbytečně romantizující a krotký pohled na prý spořádaný život masového vraha. Z námětu tohohle kalibru by přitom šlo natočit mnohem temnější psychologické drama. Jediný kdo se nespokojil se záměrem režiséra, byl výborný Michael Shannon, který působil jakoby přišel rovnou z tohohle hypotetického filmu. Našlo by se i pár dalších věcí, které Icemana povyšují nad průměr, ale zdaleka jich není dost na to, aby celkový dojem vyšroubovaly nějak závratně vysoko. Navíc, až na atmosférické vykreslení doby, nehrají nijak zásadní roli. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Pokus o sondu do zivota najomneho vraha mafie sa vydaril len z casti. Filmu kraluje predstavitel Icemana Michael Shannon,ktoremu tato postava nesmierne svedci. Bohuzial scenar je predvidatelny a nicim divaka nedokaze ohromit co miestami trosku nudi. Tri hviezdicky su vsak zasluzene a dufam ze sa podobnych filmov z prostredia mafie a natocenych podla skutocnych udalosti zacne tocit viacej. A tiez ma potesilo vidiet znovu Wynonu Ryder, ktora je stale krasna. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

zufalo nevyuzite... asi tak by som to nazval. Richard Kuklinski je sam o sebe vynikajuci namet. Chlapec, ktory vyrastal v rodine primitiva, ktory bil vsetkych naokolo. Ako maly hadzal macky do pece a uz v 14tich spachal prvu vrazdu. Chalan zacal vrazdit z nudy a so zaujmom bez motivu ludi, ktori ho nejakym sposobom urazili. Toto si casom vsimla mafianska rodina a zacala Kuklinskeho pouzivat ako najomneho vraha. Tak taky je pribeh Icemana a v tomto filme je to odflaknute. Slabucky scenar a rezia to cele kurvia. Verim, ze sa dockam este jedneho sfilmovania pribehu tohto zaujimaveho "cloveka". Toto velmi nepresvedcilo... ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • V závěru filmu, kdy Richard Kuklinski (Michael Shannon) dává kočce smrtící prášek ze sendviče, aby se ujistil v jeho účincích, sendvič není scela připraven. V dalším záběru jsou však sendviče krásně ozdobeny a naservírovány. (PauloZ)

Reklama

Reklama