Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner v hlavní roli kriminálního thrilleru o nezvyklém přátelství prchajícího vězně a jeho malého rukojmí. Dvojití držitelé Oscarů Kevin Costner a Clint Eastwood stojí proti sobě na opačných stranách zákona v americkém netradičně pojatém thrilleru Dokonalý svět. Zločinec na útěku zajme malého chlapce jako rukojmí a spolu se řítí texaskými okresními silnicemi s policií a speciálně vyškolenou psycholožkou /Laura Dernová/ v patách. Mezi dvěma „samotáři“ dochází k pozoruhodnému sblížení. Oběma totiž v životě cosi chybělo a spolu se vydávají někam k Aljašce, kde snad naleznou „dokonalý svět“. Pro tvrdého zkušeného zločince je setkání s plachým nevinným dítětem přinejmenším příležitostí k zamyšlení, chlapec zase vidí ve svém společníkovi symbol vytouženého otce. Režisérem tohoto novodobého „road movie“ z roku 1993 je jeden z hlavních protagonistů Clint Eastwood. (Česká televize)

(více)

Recenze (446)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná citovka mého mládí (stejně jako Tanec s vlky). Dnes už se na takový filmy moc nedívám, ale pravdou je, že Clint Eastwood moc dobře ví, o čem žánr "drama" je, takže ač ubečený filmy nejsou ani zdaleka mojí prioritou, Clintovi se vždy rád svěřím do péče. Výborný Costner v roli uprchlého zločince, který spolu se svým komplicem v nouzi unese malého chlapce, s nímž se postupem času zblíží natolik, až mezi nimi vznikne pevné pouto přátelsví. V patách jim je na jejich cestách sveřepý policajt Eastwood, jehož úkolem je dostat Butche živého či mrtvého. Poměrně rovný příběh je vystavěn na skvělých hereckých výkonech a směřování k dramatickému = uslzenému vyvrcholení. 90% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Moc dobře natočený a skutečně působivý film s tradičně perfektním Eastwoodem (mimochodem, jednalo se o jeden z první filmů, které jsem s ním viděla v originálu a - wow, ten má ale hlas!) a Costnerem v těch nejlepších letech. A nesmím zapomenout na působivý, krásný (a možná i lehce melancholický) konec. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto paradni kriminalni drama, kde Clint vzal ohrany tema sblizovani se dospelyho s ditetem, zaobalil to do pribehu o uteku vezne a jeho chytani a to vse natocil bez nejakyho tahani slz z divaka a prehnany sentimentality a vzniklo naprosto perfektni drama, u kteryho je jedinej problem lehce prepalena stopaz a protahovanej zaver. Navic tu jsou jak spis vtipny sceny, tak sceny docela drsny, jako treba navsteva u cernosky rodinky. Navic tu neni nic cernobily. Kevin umi bejt peknej parchant, ale jindy zase stoprocentni sympatak, s kterym byste hned sli na pivo. Clint taky neni klasickej prototyp serifa a vicemene mu na tom dopadeni nijak nezalezi. Jinak Clint hraje perfektne, i kdyz je jeho postava dost v pozadi, Laura Dern spatne nehraje, ale celou dobu se desne kreni, Kevin byl v dobe natoceni filmu jeste v maximalni forme a malej kluk je fajn, coz me mile prekvapilo. Celkove lepsi 4*. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nesouhlasím s těmi, kteří film odsuzují pro domnělé adorování únosců. Z původního únosce a jeho klienta se stávají parťáci, kteří mohou kdykoliv ze společné cesty odejít a nespoléhat se jeden na druhého. Rozhodně nejde o americkou sentimentální prašivinu, kterou by z původního námětu vykřesala většina amerických režisérů. Drama o volnosti, svobodě a přátelství může takhle dokonale natočit jen Eastwood. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V podstatě je A Perfect World docela obyčejným snímkem, který v závěru prvoplánově hraje na divákovi city. Normálně takové filmy hodnotím maximálně čtyřmi hvězdami, ale tentokrát prostě nějak cítím, že pětihvězdí je plně adekvátní. Nevím jak vysvětlit, proč se tak stalo, ale už dlouho jsem se u filmu takhle nebavil. Možná se mi líbilo, že se zde de facto říká, že i někteří kriminálníci a vrahové jsou uvědomělejší, než náboženští fanatici. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (13)

  • Způsob přilepení úst černošské rodiny lepící páskou se záběr od záběru mění. (Dvojirakri)
  • Na poličce, o kterou se Robert (Kevin Costner) opírá, když je postřelen, je jeden z prvních výtisků časopisu National Geographic. (PATTXA)
  • Většina aut ve filmu byla vypůjčena z muzea. (don corleone)

Reklama

Reklama