Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner v hlavní roli kriminálního thrilleru o nezvyklém přátelství prchajícího vězně a jeho malého rukojmí. Dvojití držitelé Oscarů Kevin Costner a Clint Eastwood stojí proti sobě na opačných stranách zákona v americkém netradičně pojatém thrilleru Dokonalý svět. Zločinec na útěku zajme malého chlapce jako rukojmí a spolu se řítí texaskými okresními silnicemi s policií a speciálně vyškolenou psycholožkou /Laura Dernová/ v patách. Mezi dvěma „samotáři“ dochází k pozoruhodnému sblížení. Oběma totiž v životě cosi chybělo a spolu se vydávají někam k Aljašce, kde snad naleznou „dokonalý svět“. Pro tvrdého zkušeného zločince je setkání s plachým nevinným dítětem přinejmenším příležitostí k zamyšlení, chlapec zase vidí ve svém společníkovi symbol vytouženého otce. Režisérem tohoto novodobého „road movie“ z roku 1993 je jeden z hlavních protagonistů Clint Eastwood. (Česká televize)

(více)

Recenze (446)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to kdysi dávno v 90. letech a líbilo se mi to. A teď ve 23 znova a pořad to vnímám stejně. Myslím, ze v těch 14 letech mi tam asi par věcí nedocházelo jako teď. Třeba že jádro příběhu je chybějící nebo špatný otec. Okolo toho se tu točí všechno. Zejména všechny Butchovy chyby. Hezkej film, fakt jo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V čase, keď bol ešte sex symbol a točil zaujímavé filmy, v ktorých hral výhradne atraktívnych sympaťákov, sa Kevin Costner objavil v zápornej úlohe vo filme Clinta Eastwooda - Dokonalý svet. Bola to rola možno nečakaná, ale prekvapivá svojou hĺbkou - a z dnešného pohľadu snáď jeho najlepšia. Clintovi Eastwoodovi sa podarilo, aj vďaka veľmi kvalitnému výkonu Kevina Costnera, stvoriť veľmi silný príbeh, ktorý je síce jednoduchý a bez príkras, zato ale nezabudnuteľný. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Ze strany Clinta Eastwooda další příklad suverénní režisérské práce. Jeho filmy z devadeátých let jsou důkazem toho, že řežisér nemusí dělat žádné umělecké exhibice, aby natočil pěkný film. Stačí dobrý scénář, trefné obsazení a pak to vše tak nějak řemeslně zkušeně a hlavně precizně natočit a sestříhat a výsledek nemůže být horší než dobrý. Eastwood nemá žádný zaznamenatelný režisérský rukopis, přečte scénu, natočí scénu, ale má instinkt na náměty a očividně i na lidi. Kevin Cosnter zde asi vytvořil svou druhou nejzajímavější roli, jeho přirozené dialogy s klučinou Buzzem, jsou na filmu tím nejlepším. Jediné co mi moc nesedlo byl místy patetický hudební doprovod a možná přespříliš natažený závěr. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak už jsem to konečně viděl. A je to, no, dokonalé. Clint Eastwood, jak má ve zvyku, z diváka nemámí emoce nějakými lacinými triky a představuje jednu z nejpodivnějších dvojic filmového plátna - vězně a chlapečka, kteří nemohou být odlišnější, ale zároveň toho mají hodně společného. Líbilo se mi obzvlášť, jak se film nebojí napínavé chvíle okořenit poměrně cynickým humorem, aniž by je shodil - to se také nemusí vždy povést. A ačkoliv jsem v podstatě od začátku tušil, jak celá ta výprava dopadne, nevadilo mi to ani v nejmenším. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto paradni kriminalni drama, kde Clint vzal ohrany tema sblizovani se dospelyho s ditetem, zaobalil to do pribehu o uteku vezne a jeho chytani a to vse natocil bez nejakyho tahani slz z divaka a prehnany sentimentality a vzniklo naprosto perfektni drama, u kteryho je jedinej problem lehce prepalena stopaz a protahovanej zaver. Navic tu jsou jak spis vtipny sceny, tak sceny docela drsny, jako treba navsteva u cernosky rodinky. Navic tu neni nic cernobily. Kevin umi bejt peknej parchant, ale jindy zase stoprocentni sympatak, s kterym byste hned sli na pivo. Clint taky neni klasickej prototyp serifa a vicemene mu na tom dopadeni nijak nezalezi. Jinak Clint hraje perfektne, i kdyz je jeho postava dost v pozadi, Laura Dern spatne nehraje, ale celou dobu se desne kreni, Kevin byl v dobe natoceni filmu jeste v maximalni forme a malej kluk je fajn, coz me mile prekvapilo. Celkove lepsi 4*. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Dokonalý svět se natáčel v létě roku 1993 v centrálním Texasu, Jižní Karolíně a v Alabamě a opět se u něj sešli členové technického štábu Clinta Eastwooda, kteří chyběli při natáčení filmu S nasazením života (1993). (ClintEastwood)

Reklama

Reklama