Reklama

Reklama

Vincent je pohlcen vlastní minulostí - před třemi lety jeho ženu zavraždil neznámý taxikář a od té doby nemá Vincent klid. Jediným cílem je pro něj pomsta. Sousedka Alice Vincenta miluje a je přesvědčena, že ví, jak jej udělat šťastným. Podle svého promyšleného plánu se rozhodne stvořit viníka, jemuž by se Vincent mohl pomstít. Ne všechno se ale dá předem naplánovat... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (42)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Když vidím u názvu thriller a psychologický, představím si nějakou věc z který budu vedle ještě týden, poněvadž mě psychologicky dostane do kolen jak to umí pár podobných snímků. Bohužel Crime jen volně plyne a absolutně nic zvláštního nenabídne. Potom vše dostává lepší spád zhruba v polovině, ale obrovsky rychle zase klesá tam kde byl na začátku. Potom bych čekal nějaké zvraty, protože u takových snímků je to nejdůležitější věc. Ano jeden se objevil a docela překvapil, ale to bylo vše... 4/10 = 40% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ach jo, to jsem teda nalít. Hraje tam Harvey Keitel? No, tak to by mohlo bejt dobrý. Jedna nesympatická pinda je zabouchlá do ještě míň sympatickýho kokota, a tak náhodně přefikne překvapivě dost sympatickýho a jednoduchýho taxikáře a nastraží na něj past. Vše se posere, vše je předvídatelné, vše je dost nudné. Nebýt Harvey Keitela dám 1* jen z lítosti. Vždyť ten kokot neměl ani koule, aby ho sejmul sám. Nechal si ho nejdřív zpracovat. A jak moh tak jistě vědět ty fakta ohledně taxikillera? Vždyt ten protijedoucí taxík tam mohl být náhodou. Nebo mi něco ušlo? A ten polda? Jak všechno ochotně vyklopil rádoby přítelkyni onoho kokota? To můžu i já vejít k nám na stanici a jen tak z prdele se zeptat na detaily aktuální krádeže v Billamarketu!? P.S. Vzkaz pro pana Manuela Pradal: S tímto si můžete akorát tak vytřít pr...! ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Jedno je jisté, tento film mě donutil o něm přemýšlet ještě následující den po zhlédnutí. Během filmu jsem si kladl otázku, kam jej žánrově zařadit. Thriller, krimi, zvrácená romance, netradiční detektivka, ulítlé psychodrama? A po jeho skončení nejsem moudřejší. Rozhodně jeden z nejzvláštnějších filmů, které jsem v poslední době viděl. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No tento Zločin nebyl zrovna nejlepší počin. Plno lidí určitě pomluví nahýho šukajícího Harveyho Keitela, ale každej nemusi mět postavu jak Brad Pitt, že. Právě jeho postava (teď nemyslim tělesně) byla podle mě páteří celýho filmu... rozhodně byl zajímavější, než divná divoženka a traumatizovanej hledač vraha. Bumerangy, balící technika v taxiku, alkoholické excesy i prozření oběti a změna v dost šílenýho (nebo spíš ještě šílenějšího) taxikáře, to se musí uznat jako jedinej velkej klad filmu. Přitom Normana Reeduse jsem dycky měl rád. A z Emmanuelle Béart zbyly hlavně ty kozy a krása... Jo a ten pesan byl taky pěknej... :-) ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Zločin není špatný film, jen ho trápí několik detailů. Tím nejmenším je to, že největší herecká hvězda Béartová hraje Američanku, což zcela zabíjí její osobitý francouzský šarm, který nudně napsané postavě prostě dát nemůže a to přestože divákovi dává opět na obdiv své herecké (v mezích lacinějšího scénáře) a fyzické přednosti. Ze všech filmů, co jsem s ní viděl vlastně poprvé hraje takovou nezajímavou husičku. Druhým podstatnějším detailem je Harvey Keitel, který zvládá dvě herecké podoby a to agresivního zmrda a vypitého agresivního zmrda a zde si střihl abstinujícího agresivního zmrda... Harvey Harvey zkuš něco jiného, tohle až příliš dalo vzpomenou na Poručíka a mně tyhle prázdné postavy neimponují. Navíc mu podráží nohy scénář, u některých jeho dialogů jsem se div nezakuckal smíchy (možná chyba dabingu..nevím). A největší slabinou snímku je scénář, který nezvládá nejen detaily (vražedná zbraň), ale i zvraty a motivace postav. Spousta ze zmíněného prostě příliš nedává smysl a je to buď příliš naivní nebo příliš blbé. Což je ve výsledku škoda, protože po režijní stránce to Pradal zvládl obstojně a místy to má více než slušnou atmosféru. Lepší tři hvězdy. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku v USA. (Terva)

Reklama

Reklama