Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 2
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (117)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mně to až tak dobré. Na můj vkus to bylo pojato až příliš pietně a komorně. Našly se i trapné chvilky. V okamžiku předávání sošek za Nejlepší mužskou a ženskou roli přicházeli na podium k nominovaným promlouvat již dříve ocenění herci a herečky. Následné proslovy či spíše zbytečné bláboly směrem k nominovaným byly tak neskutečně trapné že jsem to měl chut vypnout. Nejslabším článkem průměrného gala večera byl moderátor Hugh Jackman, kterému role moderátora vůbec nesedla. Mně osobně nejvíc zaujaly závistivé výrazy neoceněných herců a místy uvolněná atmosféra. Bavil jsem se ale čekal jsem víc. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Povedena show s uzasnym rozjezdem na kterem ma nejvetsi zasluhu pruvodce celeho ceremonialu (Hugh Jackman) bohuzel s postupem casu sklouzava v nudnejsi pasaze a ztraci na sve dravosti a smrncu ze zacatku. O reklamnich pauzach se radeji nebudu vyjadrovat, nebot bych musel pouzit nevybiravych slov. 70% ()

Reklama

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Atmosféra ve Světozoru byla výborná. Celý večer sem si parádně užil. Vynikající Hugh Jackman. Škoda, že to nejlepší předved na začátku a pak byl nějak příliš odsunut do pozadí. Přerušování reklamami však bylo neskutečně otravné a ke konci jejich kadence byla, jak by řek pan Lábus, jistotatatatatatata. Přesto však takovéhle konstelaci hvězd a parádní show nemůžu odolat :-). Vítězové podle mě byli zasloužení a akademie nesáhle vedle nikde kromě zahraničního filmu. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

"What a show, what a show!," sa zdá nehodí iba pre Miliónára z chatrče.....´) Bravó jej tvorcom, bravó!!! Je mi ľúto, že nemám s čím porovnávať(!), nóó a to by som ozaj nepovedala, že by mi niečo podobné mohlo byť ľúto... Tak skvostná 81-tka bola. Jednoznačné max, nie pre zaujatosť moderátorom:-) ani preto, že je to moje "prvýkrát", ale iba preto, aké svieže, odľahčené a krásne to je. Super. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Ostatně jako každý rok paráda. Nafintěná a elegantní show pod září reflektorů po jednaosmdesáté. Tentokrát s exotickou příchutí. Sázka na neotřelého uvaděče se vyplatila a místo všelijakých srandistů se v moderátorském "křesle" usadil Australan, který hraje australském filmu Austrálie a zároveň nejvíc sexy muž planety Hugh Jackman. A překvapivě válel! Jeho originální vtipné intro a taneční vystoupení patří k tomu nejlepšímu, co jsme mohli v poslední době na Akademii vidět a určitě už tuto chvíli bude nejsledovanější na Youtube. Škoda, že v druhé půli byl převelen do ústraní. Místo toho přišl na řadu Zac Efron a Vanessa Hudgens:D Ale také vtipní Will Smith, James Franco, Seth Rogen, Steve Martin či nevtipný Ben Stiller. Ceremoniál, stejně jako Glóby, ovládl pohádkový Slumdog Millionaire, jehož potenciál byl takřka stoprocentní a myslím, že všichni ve skrytu duše věřili, že vyhraje. Vždyť už samotný příjezd celého obsazení a rodiny, vynášení do nebes na každém rohu, se zdálo tak nemožné, že tahle vysněná pohádka, jak ve filmu, tak i ve skutečnosti, musela dojít do svého šťastného konce. I na úkor příliš učesaného Benjamina Buttona. Danny Boyle se raduje a pronáší nejlepší děkovnou řeč večera. Zatímco Christopher Nolan jen neférově sedí vzadu a smutně kouká. Jeho Temný Rytíř byl už tak neprávem osekán jen na technické kategorie, ale proměnil pouze dvě....Jaká škoda. Dalším kategoriím vévodila jasná favoritka Kate Winslet či Heath Ledger, potěšila i Penélope Cruz a překvapil či nepřekvapil (to už je jedno) Sean Penn, na úkor do nebes vynášeného Rourkeho. Inu Milionář rozcupoval Oscary a my mu všichni přejeme. Do dalších ročníků by si měl udržel stejný standart, možná i něco přidal a mohlo by jít o opravdu prvotřídní podívanou. A možná i trochu překvapivou. Za rok na viděnou. ()

Zajímavosti (5)

  • Janusz Kaminski se stal prvním kameramenem, který byl předávajícím. (jezurka42)
  • Bylo tomu poprvé, co Akademie neprozradila seznam předávajících. (jezurka42)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno