Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 2
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (117)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Po absolutně famózním rozjezdu se s vynikajícím Hughem začala vytrácet i zábavnost a někde za polovinou zábava bohužel klesla na úroveň nadprůměrné návštěvy u zubaře. Samotná ocenění radši nekomentovat, Boyleovi to přeju za jeho předchozí tvorbu, průměrným pohádkovým Slumdogem mě opravdu neokouzlil a oproti skvělému Buttonovi to bylo sotva poloviční. Kategorii nejlepší píseň je lepší rovnou bojkotovat, když dva nejlepší songy - Wrestler a především Gran Torino - se nedostali ani do nominací. Vítězství Slumdoga rozhodně nepřekvapilo a nepřekvapilo ani to, že mě nikterak nepotěšilo podobně jako Pennův překvapivý triumf na úkor Rourkea. Dál to radši nebudu rozebírat, ale po úžasném Wolvieho vystoupení jsem čekal rozhodně mnohem víc, nakonec je to ale ještě horší ceremoniál než ten loňský. Velká škoda... 60 % ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o prvé udelovanie cien, ktoré som mal možnosť vidieť. A musím povedať, že keby takto úžasne vyzerali všetky podobné akcie - s priateľskou atmosférou, geniálnym prevedením ale hlavne s takou úžasnou noblesnosťou a vtipom, snívalo by sa nám lepšie a pre tých, ktorý sa usiľujú niečo dokázať a ktorý sa snažia vytvárať umenie v tej najúžasnejšej forme by takéto predstavenia vzhánali nádej do srdc a utvrdili by ich že aj ich sny sa môžu stať skutočnosťou. Geniálna šou, geniálny herci, režiséry, strihači, kameramany, skrátka ľudia, bez ktorých by tento svet vyzeral oveľa horšie ako vyzerá a to sme dámy a páni svedkami finančnej krízy, globálneho oteplovania a terorizmu. Neskutočný program, naozaj neskutočný. ()

Reklama

Ice123 

všechny recenze uživatele

První udílení Oskarů co jsem kdy viděl a během roku jsem shlédl další a musím říci že 81. ročník byl nejlepší. Hugh Jackman byl v celém průběhu vinikající, ale na jeho opening number nic nemá, tak nápaditě předvést filmy bylo úžasný + zapojení Anne Hathaway, no prostě bomba ;). Jediný co bylo škoda, že jsem se nedostal do Světozoru, tak jsem to shlédl z živě internetu ale nikdo nesdílel mé sympatie pro toto udílení a tak jsem na to koukal sám, to je jediný co bych vytknul (jelikož i výherci byli dle bého očekávání;) ).... takže jasných 100% ()

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

S uplnym nadsenim priznavam, ze toto bola ta najlepsia Oskarova noc, aku som doposial videla. The 81st Annual Academy Awards s uzasnymi efektami, uvadzane skvelym Hughom Jackamanom, plne dojimavych momentov, vratane udelenia Oscara nezabudnutelnemu Heathovi Ledgerovi, pri ktorom sa zalesklo nejedno oko a super vtipnou scenkou so Sethom Rogerom a Jamesom Frankom... ma velmi, ale velmi potesilo ;). Odhliadnuc od samotnych vysledkov s ktorymi som na 100% spokojna nebola, kazducka jedna minuta udelovania Oskarov mala svoje nezabudnutelne caro…And 5* Oscar goes to… ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Podle mě jedna z nejlepších Oscarových nocí! Hugh Jackman má charisma na rozdávání! A že ho rozdal! Důstojné připomenutí těch, kteří se loni vydali do hvězdného nebe, odkud není návratu. Závěrečná Newmanova scéna z "Kočky na rozpálené plechové střeše" vehnala nejenom mě slzy do očí. Vtipné vložky s představením loňské filmové produkce se povedly - obzvlášť představení komedií duem, vlastně ve finále triem Francem, Rogenem a Kaminskim. Vrcholem pro mě bylo hudební číslo složené ze slavných muzikálových melodií no a samozřejmě předání In Memoriam "Jokerovi" Ledgerovi. Výborným tahem scénaristů večera byla pětice v minulosti Oscarem obdarovaných herců, kteří předávali zlatého plešouna dalšímu svému hereckému kolegovi. Nenuceně upřímné. Zklamáním naopak představení nominovaných písní a Goldie Hawn (její vizážista by měl letět na hodinu, né na minutu). A ocenění samotné? No...P.S. Tak mě napadá, s čím přijdou naši scénaristé na "Českých lvech"? Bude to opět snůška rádobyhumoru a trapných póz anebo konečně večer na úrovni s gracií a stylem? Nevím, jestli najdu odvahu se podívat... ()

Zajímavosti (5)

  • Bylo tomu poprvé, co Akademie neprozradila seznam předávajících. (jezurka42)
  • Když Alan Arkin představoval Philipa Seymoura Hoffmana, nominovaného v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli, Arkin ho omylem nazval jako "Seymour Hoffman Philip". (jezurka42)
  • Film Pochyby (2008) byl prvním filmem od muzikálu Chicago (2002), který získal všechny 4 nominace v hereckých kategoriích. Neproměnil však ani jednu. (jezurka42)

Reklama

Reklama