Reklama

Reklama

Ztracený poklad Aztéků

(TV film)
  • Kanada The Lost Treasure of the Grand Canyon (více)

Počátkem 20. století cestovala expedice vedená profesorem Samuelem Jordanem hluboko do Velkého kaňonu, aby tam našla pověstmi opředené ztracené město. Celý tým se však ztratil. Když profesorova dcera Susan (Shannen DohertyBeverly Hills 90210, Zkurvená nuda) dovede do nezmapovaného údolí záchranářský tým, objeví starověkou civilizaci, jíž vládnou divošští bojovníci. Podle pověsti je právě zde, kdesi hluboko v podzemí ukryt i tajemný poklad Aztéků střežený mytologickou příšerou, živící se lidskými obětmi. Povede se výpravě uniknout ze ztraceného města, plného bohatství a zla? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

venalce 

všechny recenze uživatele

Ok, nebudu lhát, ten film je špatný, hodně špatný. Je to další z naivně prostých a prostě naivních variací na Flynna Carsona (který sám o sobě není kdovíjaký zázrak) a jiné lovce pokladů, kteří svému předchůdci Indianu Jonesovi nesahají ani po kotníky. To takhle vezmete všechny obvyklé propriety (starodávnou kulturu, poklad, krvelačné divochy, pár mytologických žblebtů, tekutý písek atd. atd.), smícháte s všemožnými klišé (ale musí být opravdu všechna, vynechat některé je naprosto nepřípustné), načrtnete od ruky scénář, do kterého nacpete všechno, co vás napadne, s logikou se ani nepočítá, takže ten mišmaš nějak sešroubujete (hlavně nic nevynechat) a bez přidání jakéhokoli originálního nápadu předhodíte divákům...kteří vás po zásluze roznesou na kopytech. Nicméně, pokud víte do čeho jdete, rezignujete na jakoukoli logiku, berete to prostě jako pohádku na nedělní odpoledne a vaše očekávání se snížila na to, že tam hrají hned dva fešáci ze Stargate, pak se na to dá dívat. Původně jsem tomu dokonce chtěla dát dvě hvězdy, ale za ten přepálený konec, který byl i kvůli přehrávání herců nevtipně směšný, bych víc než jednou hvězdou urazila všechny ty špatné filmy, kterým jsem dala hvězdy dvě. ()

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Poté, co už několik týdnů nemá Susan (Shannen Doherty) zprávy od svého otce, profesora Jordana - dává dohromady záchranářským tým, a vydává se v otcových stopách. Společně se dostávají až do neprobádaného údolí, kde nalézají poslední zbytky Aztécké civilizace, vyznávajícího svého dávného boha - Quatzalcoatla. A právě jemu má být profesoft Jordan, i zbytek týmu obětován... Nenechal jsem se odradit nízkým hodnocením filmu, a musel jsem si "na ty rozpálený kamna sám sáhnout". Tak nějak jsem doufal, že bájná aztécká civilizace, poklad, archeologické vykopávky a záchranná mise v jednom příběhu by nemuselo dopadnout tak zle. O jé, jak jsem se zmýlil. Necelá hodinka a půl tohoto filmu pro mne bylo příšerným utrpením, a nepomohlo ani (vnitřní) přemlouvání, že jsem místo tohoto filmu mohl sledovat s hlavní hrdinkou třebas nejmenovaný seriál ze středoškolského prostředí. Triky (asi dvě třetiny filmu spočívající ve "strašidelné" stínohře) jsou zoufalé, v příběhu jsem se po chvilce ztratil (neustále někdo někoho zachraňoval, pak zase nechal na pospas, a pak zase zachraňoval), kulisy aztéckého chrámu takové "legoidní" a samotní Aztéci vyloženě směšní. O hercích se radši nebudu zmiňovat vůbec... ()

Reklama

El_Rabbit 

všechny recenze uživatele

Nenarocna zabava typu C :D Bylo to docela trapny, ale pobavilo to. Takovej dobrodruznak na naky odpoledne, kterej zapricini vypnuti mozku, kdyz se ma clovek ucit treba jako ja na zkousku ;) Trochu taky pridavam na hodnoceni diky Shanksovi, docela mu ta argeologie jde uz od Stargate. Jinak ostatni herecky vykony a pocitacovy triky na urovni pohadek z kanalu Jetix :D ()

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Laciné až komické ... kategorie C- a to jsem v dobrém rozmaru. Námět je ideální tak pro Rodokaps. S pořádným rozpočtem a solidními herci v adekvátním prostředí by se z toho možná dal udělat průměrný film. Bohužel to co tahle partička nýmandů předvádí musí být urážkou i pro velmi nenáročného diváka. Nahnat někam do štěrkovny partu obtloustlých umouněnců a nechat je „hrát si na indiány“ toť opravdu směšné, no a když se k tomu přidají použité „triky“ snad až zoufalé. Vyšpekovaná a jako vždy nesympatická Shannen Doherty jen završila tragédii. Režisér i scénárista by měli změnit zaměstnání - tyhle losery strčí do kapsy i sám „mistr hrůzy“ Uwe Boll. ()

closed.eye odpad!

všechny recenze uživatele

Doporučují čtyři z pěti Aztéků :-D. Jelo mi to na noční jen jako zvuková kulisa, ale přesto si tento skvostný počin několikrát vynutil moji vytřeštěnou pozornost - takovou kolosální hovadinu jsem fakt dlouho nespatřila :-D. A nadáváte-li, že "to je teda koment jak noha, kdyby radši naspala, PROČ jí film připadal blbej", můžu odpovědět jenom: blbý bylo naprosto všecko: herecký výkony, scénář, dialogy, který protagonistům vložili do úst, ... Měla mě varovat už přítomnost Shannen - v životě nehrála v něčem pořádným. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Britské Kolumbii. (Terva)
  • Příjmení Langford se v souvislosti s archeologií objevuje i v díle "Rošťáci" seriálu Star Trek: Nová generace (od r. 1987). Deanna Troi říká omládlému kapitánovi Picardovi, že by mohl čas využít pro své záliby. Picard poté Deanně říká, že by mohl přijmout nabídku doktorky Langfordové a navštívit zříceniny na planetě Suvin IV. (VMa)
  • Michael Shanks zde hraje archeologa Langforda. Archeologa, resp. egyptologa, hraje i v seriálu Hvězdná brána (od r. 2007), kde ale příjmení Langford nosí žena, a to žena, která Daniela Jacksona (Michael Shanks) přivede k projektu Hvězdné brány (Catherine Langford). (VMa)

Reklama

Reklama