Reklama

Reklama

Ztracený poklad Aztéků

(TV film)
  • Kanada The Lost Treasure of the Grand Canyon (více)

Počátkem 20. století cestovala expedice vedená profesorem Samuelem Jordanem hluboko do Velkého kaňonu, aby tam našla pověstmi opředené ztracené město. Celý tým se však ztratil. Když profesorova dcera Susan (Shannen DohertyBeverly Hills 90210, Zkurvená nuda) dovede do nezmapovaného údolí záchranářský tým, objeví starověkou civilizaci, jíž vládnou divošští bojovníci. Podle pověsti je právě zde, kdesi hluboko v podzemí ukryt i tajemný poklad Aztéků střežený mytologickou příšerou, živící se lidskými obětmi. Povede se výpravě uniknout ze ztraceného města, plného bohatství a zla? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

Arkos 

všechny recenze uživatele

Céčkový dobrodružný film, na kterém je bohužel vidět, kolik do něj tvůrci investovali. Divadelní kulisy, vesměs odstrašující herecké výkony a k tomu buclatá Shannen Doherty. Na druhou stranu musím přiznat, že v této kategorii jsem viděl již dost daleko horších výtvorů /viz Kyklop/ a tenhle film jsem strávil celkem v pohodě, k čemuž přispěl jediný opravdu hrající herec Michael Shanks. Takže dneska budu vyloženě rozhazovačný a dám 2 hvězdy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jedna výborná sekací scéna. Škoda, že jen jedna. Jedna docela zajímavá a sympatická postava. Škoda, že jen jedna. Na Shannon jsem se docela těšil, od dob BH90210 jsem ji neviděl. No, škoda, že teď jsem ji sice, viděl, ale nic z toho. Ona v tom filmu vlastně nehraje, ona v něm jen prostě je. Takřka ode všech výraznějších postav si pamatuji nějakou scénu s nimi, nějaký pohyb, něco. S ní takřka vůbec nic. V závěru jsem si trochu pospal. Škoda, že jen chvíli. Ale možná jsem prospal to nejhorší. Začátek docela ušel. Pak scénárista zapomněl, co chtěl vlastně napsat a jak svůj film nazval. Proč vlastně hodnotím tak vysoko. Nevím. Možná taky škoda. 1,5* ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Silně béčková záležitost, která se rozhodně neodehrává v Grand Canyonu, nýbrž někde v kanadské pustině a laciných interiérech. Tahákem má být nějaké tajemné monstrum znázorňující aztéckého boha Quetzalcotla. Jenže v tomhle béčkovém CGI provedení vypadá jak okřídlený Allien z Osvětimi. S herci to není o nic lepší. Brenda z Beverly Hills jen tak běhá a běhá. Michael Shanks ze Star Gate je vzhledem k těm ostatním nejlepší, ale není to žádná sláva. Nejvíce vás ironicky pobaví, že všude je strašný horko a oni se vůbec nepotí, slunce nesvítí. A tak jestli se něco povedlo na tomto filmu, tak jedině ten poster. Ten je překrásný, ale film je příšerný. [1041. hodnocení, 80. komentář, 22%] ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola neskutočná hlúposť. Akoby natiahnutý diel nejakého nízkorozpočtového amerického seriálu, ktorý sa hrá s mýtami a dejepisom. A ten "boh", nemal chybu, zvlášť keď ešte tak "efektne" vybuchol. K tomu ešte tie čiernobiele postavy, hrozný príbeh a všetko, plus ten nelogický flashback na konci, no filmová katastrofa doslova. ()

Butch71 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se lekl, že jsem si spletl kanál a koukám na Hvězdnou bránu, když se ve filmu obejvili hned 2 herci z tohoto seriálu, ale bohužel jsem se nespletl. Čekal jsem záživný dobrodružný film, bohužel film nebyl moc dobře provedený ani promyšlený (např. poklad, který nese film i ve svém názvu, představoval asi jen těch pár kopí a sošek v místnosti s kamenem, který hledali - no kvůli tomu bych se teda vydal na nebezpečnou výpravu, taky mi nešlo do hlavy, jak asi ta skrytá vesnice mohla v horami uzavřeném údolí uprostřed pouště staletí přežívat - nikde žádný zdroj vody nebo jídla, taky mě nenapadá, jak se v té skyté vesnici v uzavřeném prostoru mohli členové první výpravy měsíc skrývat za pár kameny a přežít bez jídla a vody, a takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho...). Na to, že jde o film z roku 2008 mi přijde dost amatérský. Potěšil pouze Michael Shanks v roli vševědoucího vědátora, která mu seděla už v Hvězdné bráně. Zbytek hereckého osazenstva však poněkud zaostává. No a ztvárnění Aztéckého boha na svou dobu také nic moc. Ale, že by se to nedalo dokoukat do konce, to zase ne. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení začalo 26. dubna 2008 a skončilo 14. května 2008. Do listopadu 2008 však musel štáb ještě dotočit některé scény. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Britské Kolumbii. (Terva)
  • Michael Shanks zde hraje archeologa Langforda. Archeologa, resp. egyptologa, hraje i v seriálu Hvězdná brána (od r. 2007), kde ale příjmení Langford nosí žena, a to žena, která Daniela Jacksona (Michael Shanks) přivede k projektu Hvězdné brány (Catherine Langford). (VMa)

Reklama

Reklama