Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miroslav Horníček a Jiří Sovák v malé komedii o zkoušce manželské věrnosti.
Miroslav Horníček s Jiřím Sovákem si napsali scénář malé komedie o připravované a nepovedené nevěře. S chutí si tam zahráli hlavní role v režii Jána Roháče. Dále hrají Marie Drahokoupilová a Jana Břežková. Mikrokomedie vznikla v roce 1972. (Česká televize)

Recenze (34)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

„Vy jste byl v Tibetu?“ - „V Tibetu jsem byl pětkrát. Popáté jsme se dokonce pokusili slézt severní stranu, kterou se ještě nikomu nepodařilo slézt. A popravdě řečeno nám také ne. Asi v polovici nám došel provaz.“ Už spojení Roháč + Horníček + Sovák dávalo tušit, že půjde o dobrou zábavu. Ale fakt, že si oba mistři komediálního herectví tentokrát také napsali scénář a všechny dialogy díky tomu zní naprosto přirozeně, bezprostředně a pro Horníčka se Sovákem skrznaskrz typicky, to celé ještě umocnil. Jenom ten úvod s porouchaným paternosterem! A co teprve když dojde na rafinované svádění pomocí cestovatelských zážitků (obsahujících i historku o tygrovi inhalujícím s hlavou zabořenou do mateřídouškového keře) nebo na housle hrozivě zafidlané písně Horo, horo vysoká jsi. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pánové Horníček, Sovák a Roháč a jejich humor vždy potěší, ale tahle zábavná, leč krátká a docela odhadnutelná hříčka si vyšší hodnocení, než lehce nadprůměrné, opravdu nezaslouží. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Klasická komedie zhlížející se v anglosaském střihu. Chytře napsaný scénář, při jehož realizaci excelují dva jeho autoři (Sovák a Horníček) a za nimi malinko klopýtají obě ženské hlavní postavy. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Jiří Sovák a Miroslav Horníček, přátelé, kolegové a partneři, kteří si rozuměli v soukromí i před televizní kamerou. Styl jejich humoru nemá šanci zestárnout, jak ostatně potvrzuje i tato malá televizní komedie, ozdobená kromě jiného také nezaměnitelným sex-appelem Marie Drahokoupilové. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jak málo stačí ke štěstí!! Jiří Sovák, Miroslav Horníček jsou vynikající dvojkou, která se bezvadně, stejně jako ve Dvou písařích, doplňuje. K tomu krásná Marie Drahokoupilová a je vymalováno!! Vtipná komedie, ke které si dialogy napsali sami pánové Sovák a Horníček jsou fakt nářezové a zejména Sovákovo svádění Drahokoupilové nemá chybu!! Takové lakování o návštěvách různých zemích a příběhy s nimi spojené nemají obdoby! I já, jako starý lakýrník jsem zahanben! Bomba, pecka, sranda největší!! Tohle jsou zlaté minikomedie, které se v těch letech vynořovaly jako houby po dešti. Tisíceré díky, že vznikaly, bavily a baví dodnes!!! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Krátký půlhodinový koncert Sováka s Horníčkem ve snaze uchystat lest na Horníčkovu manželku, aby do ženské pasti padli oni. Geniální komedie s herci, kteří si rozumí a my rozumíme jim. Každé slovo navíc je zbytečné, nutno vidět. Zpívá Jana Robbová s orchestrem Groš. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Historka o funícím slonovi, falešné šmrdlání na housle, tornádo... Tomu říkám originální způsob balení žen. Dvojice S+H bezchybná... ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Opravdu silný tvůrčí tým, ale komedie k popukání to tedy není. Je to taková normalizační odlehčovárna, která od celkového průseru odvádí pozornost k úzce rodinným radostem a starostem. Ale některé dialogy dvou bývalých parťáků z vojny (Sovák s Horníčkem na ní opravdu byli spolu) rozhodně stojí za to, aby se tahle kratičká komedie tahala z archivu častěji. ()

Reklama

Reklama