Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (416)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kámoš k pohledání mohl být slušně nadprůměrnou romantickou komedií s příjemným obsazením. Já se těšila zejména na Paula Rudda, který se mi zalíbil coby Objekt mé touhy:) A i když je scénář celkově vydařený, doplněn o vtipné hlášky, situace i charaktery jednotlivých postav, Kámoše k pohledání stahuje do průměru častá trapnost, přehnanost a lehká nechutnost některých scén. A všechny tyto zápory jsou ještě výstavně zabaleny do typického, praštěného amerického obalu. Zejména neustálý výskyt otřepané fráze "Miluju tě." - "Já tebe taky." začínal být s postupem času už značně otravný. I tak se ale jednalo o pohodovou podívanou, která mohla být v jistých směrech jen o trošku umírněnější. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Předně musím tvůrce filmu za ten geniální a přitom nesmírně jednoduchý nápad na kostru a příběh celého snímku. Konečně mírný závan invence v žánru romantické komedie. Pokud se k tomu připočte Lou "Hulk" Ferrigno, šílená manželská dvojice Jon Favreau a Jaime Pressly, klasická role pro Paula Rudda a celá řádka geniálních keců Jasona Segela, vznikne z tohohle nesourodého mixu velice příjemné překvapení. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Film údajně o chlapském kamarádství, kde se všichni chlapi chovají jak teplouši a kde se pořád mluví jen o sexu (ještě se hraje poker, ale třeba o fotbale nebo hokeji nepadne ani slovo). Peter se zasnubuje se Zooey a po nezbytných návštěvách rodičů plánují svatbu. Koho ale má Petr pozvat jako svého svědka, když v podstatě nemá žádné kámoše? Po trapných pokusech jednoho parťáka najde, a protože mu chlapské kamarádství chybělo, začne na tomto novém objevu ujíždět - až je ohrožena i ona svatba. To je celý půdorys tohoto filmu, který bych si netroufl označit ani za komedii, natož romantický film. Spíše jde o jakýsi hybrid, kde si v mnoha sprostých dialozích tvůrci pravděpodobně řeší nějaké své pubertální problémy, a tváří se přitom, že na věci koukají z nadhledu dospělých. Nedejte se mýlit, jde o kamufláž a film má blíž pubertálním homosexuálním touhám než skutečnému nadhledu nad uvedeným tématem chlapského kamarádství. Jako film, kde se onen nadhled povedl, beru třeba Old School (Mládí v trapu). Odtud asi režisér Hamburger nebo jak se jmenuje (Hamburg) čerpal. Jenže si neuvědomil, že skutečně ne celá konverzace chlapů (i holek) se točí kolem šukání, kouření apod. Tady ano a zní to opravdu hodně trapně. Navíc hlavní postavy jsou nejen nesympatické, ale ani hercům nevěříte jejich role. Ústřední pár nemá mezi sebou nějaké charisma, jiskření, zkrátka jim opět nevěříte jejich rádoby skvělý vztah (a onen srdce- a slzyrvoucí konec). Na rozdíl od Old School totiž chybí přesvědčivé, uvěřitelné a propracovanější charaktery postav. Kdybych chtěl být cynický, řeknu, že seriál Sex ve městě má postavy charakterově propracovanější, než je tomu u tohoto filmu. A s tím padá i uvěřitelnost tohoto snímku, kde sice pár vtipů je zábavných, ale celkově jako chlap se v něm nějak nemůžu najít. Protože když už jdeme s kamarády na pivo, povídáme si ani ne tak o ženských a sexu (jako že taky, ale ne hlavně), ale taky o fotbale a hokeji, světové krizi, nových filmech a seriálech, dokonce o nemocech... Ale o ničem takovém si v tomto filmu chlapi nepovídají. Zato se hodně - až nečekaně moc - probírají pejskové a homosexuální vztahy. Takže nevím, co si o tvůrcích myslet... ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Opět další bromance a opět se povedla. Jenže z počátku jsem měl s filmem problémy. Nějak mě to nechytlo. Teprve až se na scéně objevil Jason Segel a já si mohl vychutnávat hlášku za hláškou. A to mi vynahradilo začátek filmu hledání kámoše. Přestože se oba znají jen krátce, tak prožívají tolik dobrodružství o kterým si někteří můžem nechat jen zdát. V podstatě se jedná o takovou dlouhodobou pánskou jízdu před svatbou. Jenže kámoši zůstávají i po ní a bavit se můžeme dál, jen s jistými manželskými omezeními. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nějak nefunguje. A to jsem si původně myslel, že se mi to na 100% bude líbit. Myslel jsem, že to bude něco jako Pařba ve Vegas, ale to jsem se teda pořádně splet. Ústřední dvojice mi nepřišla ani zábavná, ani sympatická. Spíš mi připadali jako dva teplouši. Jít s kámošem na procházku po pláži se psem a pak si u něho v garáži pokecat o tom, kdy jsem si ho naposledy vyhonil, to mi teda nepřipadá zrovna moc normální. Jinak na začátku bylo pár povedenejch vtipů, při kterejch jsem se občas zasmál, ale asi tak od půlky jsem se už jenom nudil a odpočítával minuty do konce. O přiblblym happy endu nemá ani cenu psát, protože jsem stejně nic jinýho nečekal. Za první polovinu bych dal 3 hvězdy, za druhou tak 1. 40% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Kytara, na kterou hraje Peter v garáži skladbu Tom Sawyer, je Fender Geddy Lee Jazz Bass – téměř dokonalá replika kytary, na kterou hrál kytarista a zpěvák skupiny Rush, Geddy Lee. Na koncertě hraje Lee na originální kousek kytary. (HellFire)
  • Hudební skupina Rush, oblíbená u hrdinů tohoto filmu, kteří navštívili v jedné scéně jejich koncert, skutečně sehrála asi hodinový koncert pro filmový štáb, herce a skalní fanoušky, kteří se o tomto vystoupení dozvěděli na internetu a v rádiu. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Členové rockové skupiny OK Go se objeví na konci filmu v titulcích. (HellFire)

Reklama

Reklama