Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (416)

Fr 

všechny recenze uživatele

Měl Peter jako malý nějaké kamarády?...... Měl Peter někdy nějaké kamarády? ..... Ano, jde tu o Petera, jenž je kapku zženštilej, nemá sebevědomí a potřebuje se uvolnit. Chybí mu takový to kamarádský ,,hrábnutí na koule“. Co je na tom vtipnýho? No právě, nečekejte humor plný slovní ekvilibristiky, ale spíš drsnější - ovšem občas překvapivě vtipný - gagy. Taky je fajn, že nejde jen o tupou romanťárnu a ve vzduchu visící konflikt vytváří nervózní atmosféru, která je lepší než kdejaký pokusy o trapný humor. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nemáte kamarády. 2.) Zbožňujete ,,Ďábel nosí pradu“ a víte co je ,,Chocolat“. 3.) Zajímá vás, jestli J.Segel může hrát i jinde než v HIMYM. 4.) Je pro vás přirozený se bavit se s kámošem o honění. 5.) Napadá vás, jaké je to mít milující manželku? 6.) Nevěříte, že potkat kámoše nemusí končit rozvodem. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne P.S: Doporučuju kvůli pár vtípkům vydržet i závěrečné titulky! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není špatná komedie, tj. nuda zcela určitě nehrozí, příběh je originálně nepravděpodobný, desítky situací notně trapných a ústřední duo patřičně bláznivé... Tím ale bohužel výčet těch největších kladů komedie Kámoš k pohledání končí - za zmínku snad ještě stojí parádní přisprostlý mrzout Jon Favreau a jeho roztomilá postava, kterou si každý rád poblinká. Tak tenhle týpek natočil Iron Mana, wow! Psal-li jsem pak o trapnosti situací, tak zde je patrně nejslabší článek filmu, protože na každou vyvedenou trapnou scénku, která se do příběhu hodí a která je zcela záměrná, vyjdou dvě další, nad kterými jsem jen nevěřícně kroutil hlavou. Krásný příklad je, když se Klaven poprvé začíná více seznamovat s novým kamarádem: některé situace jsou tak debilní a nereálné, že takhle "podivně" si k sobě nemůže najít cestu snad ani párek dementů v Bohnicích: hlášky jsou suché a jako z jiné planety, a oba hlavní hrdinové jakoby rázem měli IQ 50, či si navzájem byli prvními bytostmi, ke kterým kdy na planetě Zemi promluvili. Vážně, tak ubohé to někdy je. Je mi jasné, že v prvních minutách to je účel, ale když se ke konci snímku vedou přihlouplé dialogy a debilní grimasy, je to mimo mísu. Jinak jsem se solidně pobavil, zabil dvě hodiny... ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Já se výtečně bavila. Tenhle náhled do chlapáckého světa se mi vážně líbil. Když se chlap zaměří na přítelkyně a poztrácí přátele. Kde je najít? Nemohla jsem se vynadívat na Andyho Samberga. Při moderování MTV MA 2009 jsem si ho zamilovala a tady mu ta role dokonale sedla. Jeho linka příběhu s homosexuální tématikou příjemně pobavila, přišlo mi, že nebyla jen trapně zneužívaná. Milé. A Jasona Segela nejde nemilovat. 75% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Bývaly také doby, kdy ženy musely tahat své mužské protějšky na romantické komedie a někdy to s nimi úplně vzdaly a šly na romantiku samy, hezky ve skupince. Maskulinizace žen a feminizace mužů jde proti sobě a v ideálním případě by se měla protínat v ustanovení dokonalých párů. Nicméně, tyto trendy se značnou dobu navzájem míjí a dá se z toho křesat materiál pro spoustu „příběhů nedorozumění". V případě Kámoše k pohledání zvolili autoři komediální úhel pohledu a vykřesali toho hodně. Přez sprostá slova a kanonádu sexuálních narážek v zásadě vyznívá velmi konzervativně a „buržoazně". Odehrává se v prostředí lidí, kteří příliš nepracují, ale jsou skvěle zajištění, všechny problémy se řeší mávnutím kouzelné kreditky a mají nekonečné množství času zabývat se sami sebou. Zároveň žádnou z těch věcí, o kterých se tak otevřeně mluví, nikdy neuvidíte natvrdo, ba ani náznakem ukázané. Každá postava vyjma onoho klíčového kámoše Sydneyho je velice přesně vymezená a projevuje se stále stejnými reakcemi. Vývoj nastává vlastně jen u Petera, ale spíš jde o otevřenost než změnu osobnosti. Pořád zůstává podobný chlapecký a nevinný ňouma, jen se za to přestane stydět a předstírat muže ze světa velkého byznysu. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho jsem byl na rozpacích, zda sleduju originální komedii plnou trefných postřehů a hlášek nebo jen další americkou žvýkačku plnou fekálně-zvratkového humoru. Nakonec se to zastavilo někde uprostřed, o jednu hvězdu jsem to shodil kvůli totálně slabomyslnému, ukecanému závěru který úspěšně vymazal všechny dobré dojmy, které jsem si střádal v průběhu celého filmu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Přezdívka "Pistole Pete", kterou Sydney (Jason Segel) pojmenoval Petera (Paul Rudd) je odkazem na Petera "Pistoli" Maraviche, bývalého skvělého basketbalistu a nejlepšího vysokoškolského střelce státu Louisiana všech dob. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • J.K. Simmons hraje otce Paula, přitom je pouze o 14 let starší. (HellFire)
  • Kytara, na kterou hraje Peter v garáži skladbu Tom Sawyer, je Fender Geddy Lee Jazz Bass – téměř dokonalá replika kytary, na kterou hrál kytarista a zpěvák skupiny Rush, Geddy Lee. Na koncertě hraje Lee na originální kousek kytary. (HellFire)

Reklama

Reklama