Reklama

Reklama

Příšerka v Paříži

  • Francie Un monstre à Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Paříž roku 1910. Městem vládne panika. Hladina vody je čím dál vyšší a příšera je na útěku! Začátkem roku 1910 čelila Paříž katastrofálním záplavám, které způsobila rozlitá Seina. Řeka kulminovala osm metrů nad svou obvyklou hladinou, a možná proto už si dnes nikdo nepamatuje, že se tehdy město také třáslo hrůzou z šestinohé příšery, která řádila v jeho ulicích. A jen málokdo by si tyto události spojil s hudebním fenoménem, který se zrodil v jednom místním šantánu. Rozruch ve městě působí děsivý tvor, který je na útěku. V patách je mu hrozivý komisař Maynott se svými muži. Příšerka naštěstí najde útočiště v pěveckém kabaretu po boku místní hvězdy, krásné a srdečné Lucille. Ta se společně s výstředním vědcem a jeho vznětlivou opicí snaží neškodnou příšerku zachránit. (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (76)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Další z řady naprosto zbytečných animáků. Jediným pozitivem je příjemná stylizace, kterou si však autoři kompenzují nižší úroveň animace. Postavy jsou nevýrazné, humor i děj předvídatelný, písničky příliš „corny“, takže proč u něj ztrácet 90 minut života? … Jednoduchá odpověď. Buď se spokojíte s nevýrazným průměrem nebo vám pojmy jako Pixar, či Dreamworks nic neříkají. 50% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Celý tenhle animák stojí na dobrém (mysteriózním) nápadu s kouzelnou zahradou v podobě záhadné laboratoře. Výborné jsou písničky, Vanessa Paradis (Lucille má dokonce její mezírku mezi zubama) a fantastický pan blešák. I role Ludivine Sagnier byla roztomilá. Škoda, že nedostala víc prostoru. Rozuzlení je skvělé a moc se mi líbil nápad vysušení Paříže. Francouzsky francouzský animák, kterých rozhodně není moc. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Emile, promítač filmů a Raoul, řidič a závozník mají jedno společné - nedokáží vyjádřit city k ženám, které milují - ať už je to milá prodavačka lístků v místním kabaretu, nebo slavná diva Lucille. Jednoho večera se oba dostanou do tajné vědecké laboratoře, kde se jim jejich neobratností podaří z malé blešky vytvořit obřího netvora, který okamžitě začne děsit celou Paříž. Ale Lucille, a později i Emile a Raoul objeví v monstru mnohem více lidskosti a lásky, než v kandidátovi na starostu, který na monstrum upořádá hon... Francouzský animovaný film je mi možná o chloupek bližší, než ten americký - ať už šlo o skvělý Ratatouille, nebo právě třeba Příšeru v Paříži. Rozjezd je sice trochu vlažný, ale jak se na scéně objeví ona zmiňovaná příšera, film dostane spád a nezastaví se až do grand finále na - zčásti utopené - Eiffelově věži. Kromě zajímavého příběhu (a originálního!) kladné body samozřejmě přináší samotná lokace Paříže (Sacre Coeur), i spousta drobnějších (byť v kontextu příběhu nedůležitých) vtípků (místní zlodějíček a jeho trable s Raoulovým autem)... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Úvod je interesantní - a pokračování ... do určitého momentu nápadité a poutavé. Ale potom - no ... jak už to tak bývá: Pohádkové kouzlo z velké části mizí kdesi v černé díře promarněných filmových příležitostí a scénu opanuje HONIČKA - jak jinak ... honička, při níž jde o život - pochopitelně. Nechápu, proč "příšerka" nedostala dost prostoru a času k navázání užšího kontaktu s publikem - aby si ho postupně získala ... aby mělo důvod postavit se na její stranu i v tom případě, když by poznalo její pravou identitu. Vždyť vývoj zápletky k tomu přímo vybízel ! Marnost nad marnost ... jinými slovy: Povedlo se jakž takž uhrát standard - nikoli nadstandard. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Blechatá zpěvačka s vysokým hláskem Vanessy Paradis (ale bez průrvy mezi horními řezáky :). zmutovaný hmyzák, povodně, polda-podlec a dva ňoumoidi. Ale především: ladná animace, dobré vtipy a spousta krásných písniček i melodií. Už od Renesance mě napadá rouhavá myšlenka, že malovaná Paříž je možná krásnější, než skutečná. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Animovaný film byl v České republice promítán během 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež ve Zlíně. (R´Hell)

Reklama

Reklama