Reklama

Reklama

Milionářská bydlení

(seriál)
  • Velká Británie Superhomes
Velká Británie, 2004, 6x56 min

Režie:

Louise Wardle

Kamera:

Pete Hayns

Obsahy(1)

Britská televize BBC před časem vyrobila dokumentární cyklus, zkoumající bydlení mimořádně mohovitých vrstev v různých zemích světa. Nejde totiž jen o množství peněz, které jsou tito lidé ochotni do svého bydlení vložit: zajímavé je i pozadí života těchto lidí. Souvisí s tím úroveň jejich vzdělání, způsob, jakým k penězům přišli, prostředí, v němž se pohybují, kulturní úroveň jejich země i tradice, z nichž lze čerpat. První díl tohoto cyklu má opravdu co ukazovat: podivuhodné prostředí ruského kapitalismu je živnou půdou pro nevídané projevy životního stylu překotně zbohatlých podnikatelů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

záležitost, s nesmyslně nízkým hodnocení, protože většina lidí nehodnotí DOKUMENT, ale téma o kterém pojednává, což zdá se mnoho lidu odmítá rozlišit. Ano, technicky by se dalo cosi poupravit k lepšímu, ale nic to nemění na tom, že záležitost obydlí snobů bez kouska vkusu ukazuje nestraně a ukazuje proč a jak, což u dokumentu velmi vítám ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Súhlasím so všetkými recenziami a názormi, ktoré tvrdia že ide o mamonárstvo, rozhadzovanie peňazí, povyšovanie sa, ukážku americkej spoločnosti a pod... Ale ja hodnotím dokument: Dozvedeli sme sa myslím dosť reálne, ako to funguje. Mohli sme cez tento dokument nahliadnuť do zákulisia biznisu a realitných agentúr, kamera a strih sú veľmi dobré, zábery mesta (rôzne mestá, rôzne oblasti, rozhovory, detaily interiéru i exteriéru, zvuky...) sú kvalitné, atmosféra dosť reálna. Dokument má mapovať reálny stav, poskytnúť pohľad do danej témy a to tento dokument splnil veľmi dobre (pri mojom hodnotení ide o to ako je dokument spracovaný a čo ponúka, nie o to ako márniví sú Američania) ()

Reklama

PB2 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle (Москва) 5*. Zajimavé. Člověk uvidí pár zbohatlíků, kteří potřebují větší šatnu než Vás dům/byt. Zajimavý byl ten týpek, co ty byty prodával, ten stál aspoň nohama na zemi, což se o Brynsalovovi říct nedá. Ta procházka po Moskevském "předměstí" byla zajímavá, ale ty Brynsalovovy paláce to netrumflo, přesně jak to říkal ten makléř: za peníze si vkus nekoupíte. ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda do života ultrasnobů, malých lidí s potřebou neustálého honění ega skrze nevkusné paláce, kompenzujíc si tak chudost vlastního ducha. Například postava ruského podnikatele nabízí skvělý studijní materiál. Velkohubé cancy, které vypouští z úst, mají až nechtěně komediální přesah. "Cítím se jako moderní aristokrat", "Tahle místnost je asi nejlepší v celém domě, ale mám i jiné, stejně tak dobré" ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Další ukázka marnotratného rozhazování (například díl z Londýna, obrovský dům, v kterém se 9 let nepoužívala trouba, stejně jako zbytek domu:)), která jen smutně dokazuje, že nikdo by neměl mít tak nechutný přebytek peněz... Rusové, jejich nevkus a přítomnost touhy dávat bohatství na odiv je kapitolou sama o sobě. Za peníze si můžete viditelně koupit cokoliv, jen vkus a smysl pro realitu ne... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama