Reklama

Reklama

Milionářská bydlení

(seriál)
  • Velká Británie Superhomes
Velká Británie, 2004, 6x56 min

Režie:

Louise Wardle

Kamera:

Pete Hayns

Obsahy(1)

Britská televize BBC před časem vyrobila dokumentární cyklus, zkoumající bydlení mimořádně mohovitých vrstev v různých zemích světa. Nejde totiž jen o množství peněz, které jsou tito lidé ochotni do svého bydlení vložit: zajímavé je i pozadí života těchto lidí. Souvisí s tím úroveň jejich vzdělání, způsob, jakým k penězům přišli, prostředí, v němž se pohybují, kulturní úroveň jejich země i tradice, z nichž lze čerpat. První díl tohoto cyklu má opravdu co ukazovat: podivuhodné prostředí ruského kapitalismu je živnou půdou pro nevídané projevy životního stylu překotně zbohatlých podnikatelů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Další ukázka marnotratného rozhazování (například díl z Londýna, obrovský dům, v kterém se 9 let nepoužívala trouba, stejně jako zbytek domu:)), která jen smutně dokazuje, že nikdo by neměl mít tak nechutný přebytek peněz... Rusové, jejich nevkus a přítomnost touhy dávat bohatství na odiv je kapitolou sama o sobě. Za peníze si můžete viditelně koupit cokoliv, jen vkus a smysl pro realitu ne... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zajímavé nahlédnutí do života těch, jejichž život tepe v rytmu hromadění majetku a kteří svým pózerstvím nadšeně dávají najevo svou duševní zaostalost. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Projebáři všech zemí spojte se... Nebo spíš bojte se? 8-o . . . Jedna hvězda tedy za všechnu tu ztrátu času, byť pohled na všelijaké ty zbohatlé šašky a debilky bez espritu a špetky vkusu (a nejen postsovětské!) samozřejmě za ono kouzlo nechutného zaslouží v rámci žánru parodie lidského bytí (prachy dělaj člověka, že...) pět hvězd... %-] . . . Víc už škoda slov! Aleluja!! Howgh!!! - - - - - (Průběžně vídáno v první vlně projekcí v roce desátém na >nevkusném prostoru< , hodnocení 17.7.2011 po repete prvního >moskevského< dílu 96., komentář zde jako čtrnáctý - 17.7.2011) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

záležitost, s nesmyslně nízkým hodnocení, protože většina lidí nehodnotí DOKUMENT, ale téma o kterém pojednává, což zdá se mnoho lidu odmítá rozlišit. Ano, technicky by se dalo cosi poupravit k lepšímu, ale nic to nemění na tom, že záležitost obydlí snobů bez kouska vkusu ukazuje nestraně a ukazuje proč a jak, což u dokumentu velmi vítám ()

WANDRWALL

všechny recenze uživatele

I bydlení milionářů není vždy tak hezké, jak by se očekávalo. Dost z nich duchovně strádá, tak se musí hojit jak je jim vlastní. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na byty, ceny, makléře i klienty mě napadlo jedině, že západní civilizace nemůže už dlouho přežít. Taková marnotratnost, taková zbytečnost! Jinak je to zajímavý vhled do běžným lidem vzdáleného světa. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Byty a domy, které si prohlédneme leda v katalogu aneb když si (často anonymní) snobáci shánějí reprezentativní bydlení. Holt, když je poptávka, nabídka se objeví. Dokument o bydlení nejbohatších je zajímavý, pouze je stroze, trochu nudně natočen (a některé díly mají i horší, tak trochu VHSkovou kvalitu obrazu). Pravdivé jsou "prozření" některých majitelů luxusních sídel, když po letech zjistí, že je to vlastně neosobní bydlení, které je stejně jen pro udělání dojmu na hosty a obchodní partnery, ale sami nevyužívají ani polovinu vybavení. Hlavně, že je to na dobré adrese... 60% ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Ako väčšina z vás, aj ja som bola v šoku z Moskvy. Ani nie tak z gýčovitosti samotných domov či bytov - to som tak trochu aj očakávala, ale z nedostatku zdravého rozumu ruských miliardárov, ktorý si chcú často krát zo svojich sídiel spraviť palác (a to je asi aj slabý výraz). O spôsobe ruského obchodovania ani nehovorím, to je materiál na osobitný dokument. Veď uvidíte:) Myslím, že je to celkom zaujímavé pozeranie a každá jedna časť má niečo do seba. Byty v (mojom obľúbenom) New Yorku boli pravdepodobne najviac "pri zemi". Byty, nie ceny! Pri zemi však neboli ich možní majitelia. Barbados očarí svojou jednoduchosťou a koloniálnym štýlom so sídlami pri nedoktnutých plážach. Naozaj prekrásne. Los Angeles pravdupovediac takmer vôbec neprekvapil, keďže sme z médií zvyknutí na obrázky domovov hercov či iných celebrít. Zaujímavá skôr bola história výstavby milionárskych štvrtí v tomto meste. Londýn je špecifický, keďže sa tu kladie dôraz na zachovanie histórie a anglických zvyklostí. Prekvapením je, že pre niekoho je nedostačujúci nádherný moderný apartmán takmer v centre Londýna "iba" preto, že leží na zlej strane Temže. V tejto časti mesta vraj boháči bývať nechcú... Pobavilo:) A napokon Divoký západ, kde si americký superboháči plnia svoje detské sny a žijú si svoj vlastný život, ktorý kedysi iba videli vo westernoch alebo o ktorom iba čítali v indiánkach. Takže asi toľko k samotným mestám. Škoda, že nebolo vytvorených viac častí aj o iných svetových metropolách. Celkom zaujímavé by mohli byť milionárske sídla v mestách ako je trebárs Tokio, či Ciudad de México. Alebo vo veľkomestách Južnej Ameriky, myslím, že pre našinca by bolo naozaj nevšedné pozeranie na haciendy ako z telenoviel:) ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí prvního dílu - promiňte mi ten výraz - snobárna nejvyššího kalibru. Tady šlo obdivovat jen řemeslnou dovednost tvůrců a jinak přemýšlet o zdravém rozumu majitele. Ale ten malinkatý Čecháček záporňáček ve mně přece jen trošičku záviděl. Ale s těmi sruby v Americe, s těmi bych se dokázala sžít. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pořad. Fakt jsem překvapen, jak moc peněz jsou někteří lidé schopni zaplatit za byt v New Yorku a jiných luxusních lokalitách. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem díl o zbohatlickém bydlení v Moskvě a míra bizarně komického nevkusu protagonistů mne vskutku šokovala i pobavila.... ()

Reklama

Reklama