Reklama

Reklama

Rampage

všechny plakáty
Trailer

Na první pohled obyčejný třiadvacetiletý kluk Bill (Brendan Fletcher) stále žije u rodičů, pracuje jako automechanik a má kamaráda, se kterým často probírá problémy dnešní společnosti. Zde však podobnost s jeho vrstevníky končí. Jednoho dne totiž vyrazí do města vybaven těžkou výstrojí, samopaly a výbušninami a kdokoli se přiblíží na dostřel, stává se obětí jeho šíleného plánu. (Tomx112)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

My měli ÚV KSČ, Německo má Uwe Bolla.. Otec mnoha bollehlavů tentokráte nedostál své pověsti a nabídl (snad ne návodné) řádění frustráta v ulicích smyšleného oregonského městečka, jehož obyvatelé jsou tak přívětiví, že když se venku ozývá střelba, dávají si na dveře obchodů místo: „Closed“ cedulku: „Please, come in and shoot me to the head“. Od Karambolla natočeno s myšlenkou, jen aby se neřeklo, bez skrupulí, přímočaře, tak nějak stavějíc diváka do pozice bezmocného. Populace snížena, z Parého je pyré, chyběl už jen „Imperial March“ od Johna Williamse, nicméně ta na konci ušitá bouda byla tak chatrná, že by spadla i na Uweho německého ovčáka Adolfa. Mimochodem, mrzí mě, že nebyl uvedený v titulcích, když skoro celý film nasnímal sám s kamerou na hřbetu.. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný znalec Bollova díla, dosavadním filmům, co jsem od něj viděl, jsem nedal více, než 40 %, ale občas jsem si říkal, že ty hejty na něj jsou přehnané. A Rampage se stal důkazem toho, že je to zbytečně podcěňovaný režisér. Rampage je totiž brutal, neutuchající řež. Tomuhle se říká fest promyšlená loupež. Minimálně již šesté setkání Katharine Isabelle (i když ta se zde jen mihne) a Brendana Fletchera ve společném filmu, co jsem viděl. Až by člověk začal snovat konspirační teorii, že tihle dva spolu něco mají a záměrně si vybírají společné filmy, aby spolu mohli trávit čas. 3.5* ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že to řeknu, ale Uwe natočil snesitelný film. Sice po filmařské stránce mě ta jeho shaky cam docela hodně rychle začala štvát, nicméně Brendan Fletcher byl minimálně v těch videozáznamových sekvencích v rámci možností fajn, celý ten foreshadowing v úvodu fungoval parádně a v podstatě to vše bylo v rámci béčkové či céčkové produkce relativně dobře stravitelné a náležitě uhozené. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Tak kde začít? Tupé dialogy, absolutní ne-herectví ze strany "herců", hrozný scénář, katastrofická kamera. První polovina se táhne od ničeho k ničemu, v druhé polovině psychopatovi přeskočí, a celou druhou polovinu vraždí. Toto může vymyslet opravdu jenom Boll, a to nezmiňuji fakt, že ve skutečnosti by tam do deseti minut naběhnul SWAT nebo jiná zásahová jednotka, a měl by po ptákách... Další hovadina na filmové scéně. Jako by toho po Postalu a Far Cryi nebylo dost...Dvě dávám jen proto, že jsem u toho vydržel, a oproti výše zmiňovaným filmům je zde pokrok... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nevidět dřive Assault on Wall Street budu v šoku, co ze sebe tenhle šílený břídil dokáže vytlačit.Na filmu Rampage je špatně opět celá škála věcí, ať je to práce s herci, kdy Billovi rodiče působí opravdu neuvěřitelně a strašně uměle, nebo emoce policejního šerifa, tragicky zahraného břídilem Parém.Další mizernou věcí je roztřepaná kamera, ze které mě boleli oči.Mathias Neumann by potřeboval asi prášky na Parkinsona, nebo přednášku od F.A. Brabce o tom, že položit kameru pevně na stativ a kurva nám v klidu ukázat co chci říct, je ten nejlepší způsob filmového vyprávění.No a když přestanu píčovat do technický věcí a hereckých výkonů některých ochotníků na plátně, zvítězí u mě jednoznačně obsah nad formou.Možná se budu někomu zdát jako šílený sociopat, což možná jsem, ale role Brendana Fletchera je můj sen.Nejen, že si tenhle herec jasně zahrál svým výkonem životní roli, ale navíc se mohl dokonale vyřádit.Proč každý druhý hraje PC hry, ve kterých mučí a střílí ze samopalů do davů neviných lidí, protože se chce zbavit svého vnitřního stresu a to hlavně legálně ;) .Vždycky jsem si chtěl na filmovém plátně zahrát totálního šílence.Boll si naprosto nebere servítky a i když trochu křečovitě vysvětluje Billovi důvody, nechává ho řádit po celém městě a např. při scéně v kadeřnictví jsem nevěřicně koukal a škubalo mi srdce jako prase.Nejvíc mě rozsekala asi ta scéna, kdy říká té mladé a krásné holce jseš posraná strachy co? A heavy go ji rozmázne uzinou vo stěnu baráku.Když se vám v téhle scéně sevře srdce a jasně víte, že tohle byste nikdy nedokázali je vše v pořádku, jsem proto ale špatný, když bych chtěl být v kostýmu Brendana Fletchera a zahrát si jeho roli?Odpověď naleznete v sobě, když v Call of Duty střílíte na letišti do davu civilistů.Jsem rád, že se na plátno filmu konečně dostala postava celkem sympatického psychopata, který ze všeho vyšel se vztyčenou hlavou.Nejvíc mě pobavila scéna v bingu, to bylo naprosto ukázkové.Rampage není nijakým hlubokomyslným filmem, je to o určité myšlence udělané tím nejradikálnějším způsobem a já jsem se u toho jako divák vyřádil na plno i s celým štábem, který na filmu pracoval.Objektivně 4*, ale za obsah a fakt, že je to od magora Bolla jednu navrch.Celkově ale 85%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Příběh se odehrává ve smyšleném městě Tendervile okres Oregon v USA. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na Festivalu Phantasmagoria v Německu 14. 8. 2009. (Terva)

Reklama

Reklama