Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Z natáčení 2
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Z natáčení 2

Recenze (367)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Skoro totožné jako Mentalist, jen místo "okultisty", kterého v pátrání pohání jeho vlastní minulost (vyvraždění rodiny) je tady spisovatel, kterému jsou ti lidi vlastně většinou ukradení (alespoň to tvrdí), ale pátrání používá jako inspiraci pro své příběhy. Fillion je pořád stejně sympatickej, jako když hrál v... kdekoliv, vždycky je sympatickej a hlavně díky němu zvedám celé hodnocení ze 4 na 5. Tohle je opravdu oddechový seriál, u kterého se pravděpodobně pobavíte, odpočinete si a zároveň se nebudete cítit jako guma, že koukáte na nějakou stupidní pikačuovinu... ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem tohle hodnocení vytvořila po zhlédnutí 21. dílu z 5. série, o němž jsem věděla, že v něm bude hrát Ioan Gruffudd, na kterého jsem se zase zatoužila podívat. Před lety jsem už první sérii tohoto seriálu viděla a zdá se mi, že tato pátá je první dost horší. Ke slibovanému jiskření mezi Castlem a Becketovou mohu říci, že mezi Sběrateli kostí (tedy duem BB) to jiskří mnohem víc a také samotná zápletka je ve srovnání s mnou v současnosti sledovaným Sherlockem Holmesem s Jeremy Brettem dost stupidní (ona je teda o dost horší i než ve většině dílů dua BB). Tak nějak bych řekla, že nebýt Ioana (hm, role fešných námořních důstojníků vystřídaly role fešných byznysmanů), ani by mi to celé v paměti nijak neutkvělo... ()

Reklama

Gereth 

všechny recenze uživatele

Jako krimi moc nezaujme. Schéma je obvykle stejné. První podezřelý (nikdy vrah), Castle vytáhne nějaký info, druhý podezřelý(nikdy vrah), mimochodem je vám představena nějaká postava, která na první pohled vypadá nevinně, oddechová scéna, při který si to Castle (většinou přes nějakou alegorii s dcerou nebo matkou) nebo Backettová (většinou přes její špatný zážitek z minulosti)dá dohromady a nakonec se zjistí že ta na první pohled nevinná postava byla vrahem. Ovšem co zvyšuje zábavnost o 2 třídy výše je samotný Castle. Co slovo to hláška, přestřelky s Backettovou jsou nejlepší na celém serialu. Sem tam se dočkáme dobrého nadhozu i od Montgomeryho, Esposita nebo Ryana a občas zaperlí i matka Castla. Ve výsledku je to pro mě tedy spíše komedie na odreagování, než krimi a přesto, že to asi nebylo primárním cílem, tuto úlohu plní výborně. // Nejoblíbenější postava: Richard Castle // 1. serie: 80% // 2. serie: 80% // 3.serie: 60% // 4.serie: 70% // 5.serie: 70% // 6. serie: 60% // 7. serie: 60% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 13.1.2010 + ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: PRIMA = 8.9.2010 --- Ak budú slovné prestrelky medzi spisovateľom a vyšetrovateľkou gradovať, zostane aj moje hodnotenie takto vysoko. Som príjemne prekvapený. (10.3.2009) Človek, ktorý vymyslel ten slovenský názov je CHUJ ! (24.12.2009) Tak ten slovenský DEMENTNÝ názov je používaný iba v programových vestníkoch a na propagáciu na webe. Dnes som sa odvážil zhliadnuť na vlastné oči akým spôsobom je CASTLE na JOJ vysielaný a ALELUJA, JOJ v dabingu žiadnu Vtierku ani nič podobné NEPOUŽILA. Názov ponechala dabingom nedotknutý. Hurá !!! (3.2.2010) EDIT: Tak v II. sérii už JOJ použila ten odporný názov aj v dabingu. FUJ ! (8.9.2010) ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

To, co ztělesňoval v minulém století seriál Moonlighting, vykřesal v roce 2009 Castle. Detektivní seriál, který se točí zejména kolem špičkování hlavních protikladně působících postav, přináší hlavní klady seriálu - sympatické hrdiny, chytrý humor a spoustu nápadů ke zločinům (Castlovy teorie jsou pochopitelně to nejlepší i díky rozsahlým znalostem žánru :-). Bonusem jsou epizody nebo jejich časti, které často slouží jako pocty mysteriózním klasikám - Akta X, noirové filmy, úpírské seriály, horory... 1. série (4*), 2. série (5*), 3. série (5*), 4. série (2*), 5. série (3*). ()

Galerie (2 633)

Zajímavosti (29)

  • V 15. díle 2. řady se v seriálu se do podvědomí diváků dostává čeština a Česká republika. Jedná se zde o českou imigrantku zvanou Eliška, která byla nalezena mrtvá. (San Miguel)
  • V 6. epizodě 2. série má Jon Huertas na halloweenské párty kostým/uniformu vojáka ze seriálu Generation Kill (od r 2008), kde hrál seržanta Poka Esperu. (ČSFD)

Reklama

Reklama