Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Kim Kang-su je převelen ze Soulu do klidné vesničky Sameri, která se pyšní hrdým titulem „Vesnice bez kriminality“. V době jeho příjezdu však obyvatelé nacházejí v okolí vsi části lidských těl, což je velmi nepříznivá zpráva pro vzkvétající turistický ruch. Z města přijíždí detektiv Shin, aby tyto záhadné vraždy vyšetřil. Po pitvě a konzultaci s místním zkušeným lovcem je jasné, že „vraha“ musí hledat v místních horách. Podezření na zvláštní mutaci zvířat mají i dva ekologové, kteří se již delší dobu snaží dokázat existenci lidožravých kanců. Nezbyde nic jiného než uspořádat lov a zničit kance dříve, než on zničí vesnici. (Ketri)

(více)

Recenze (32)

JFL 

všechny recenze uživatele

Co ze začátku vypadá jako slibná žánrová variace a nápaditá parafráze na australský "Razorback", se ve druhé polovině zvrtne v nastavovaný sled epizodek parafrázujících scény ze starších filmů a dokola omílajících lidové burleskní momenty - když opakovaně někdo nemotorně zakopne či hystericky třeští bulvy a mává rukama je to spíš k pláči než k smíchu. Film, který by rád byl vším od razantního béčka po ambiciózní genre-bender s přesahem ala "The Host", skončil pouze jako nevyrovnaný eintopf, kde diktát široce přístupné a konformní zábavy ničí po vzoru ústředního kance vše, co mu přijde pod rypák. "Chaw" tak je přesným opakem "The Host", k němuž se řadou užitých postupů přibližuje. Zatímco "The Host" stavěl na opravdu propracovaných postavách a účinně ozvláštňoval žánrová schémata, "Chaw" jakoby se vždy zalekl započatého kroku směrem k mnohoznačnosti postav či situací a zbrkle uhne k jalovým, a navíc předvídatelným vtípkům. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné osvěžení od těch vážnejch hororů od Syfy a bůh ví koho ještě. Tady mi chybý v žánru ještě komedie protože první hodina komedie prostě je. Pak se film jako přepne a mění žánry jak jen může. A mě se to nějakou záhadou líbilo stejně jako starší The host, kterej měl sice lepší efekty ale jinak na tom byl stejně. Kanec vypadá sice docela srandovně a efekty mají co zlepšovat ale i tak se na něj dobře koukalo. Herci hrály jak měly a některý humorné pasáže byly celkem dobré a dokázaly mi posunout koutky. Nicméně film má hodně přepálenou stopáž a to je asi největší výtka film zkrátit tak o 30 minut a hodnocení by šlo ještě více. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tak ako korejske Missing malo pre mna silu v tom, ze sa zarputilo drzalo zanrovych pravidiel a naplnalo ich precizne az na okraj, tak Chau je silne v tom, ako v sebe klbi jednak osvedcene postupy a nove, "narusitelske" prvky, pricom sa nastastie znova vracia kedysi ( 3-4 roky dozadu) velmi homogenny trend vyborneho mixovania zanrov v korejskom maisntreame. Chaw stalo 7 mil. USD a hoc digitalna ( a z casti aj animatronicka) potvora nie je ani zdaleka dokonala, osobne mi to vobec nevadilo, pretoze to, ako film v priebehu par minut dokazal hladko prejst od napinavej sceny az takmer do slapsticku a spat, bolo dostatocnym zdrojom zabavy. SPOILER: Ako sa na dany typ filmu patri, v zavere samozrejme nechybaju otvorene dvierka pre pokracovanie, ovsem tentokrat s pridanou hodnotou mozneho spin-offu do ineho hororoveho subzanru. A buditelsky mix Rambo-Terminatorskej hudby mi este v usiach asi minimalne do konca festivalu nevymizne :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typický asijský komediální horor, u něhož se ale zas tak nezasmějete. Nejvíce snímku uškodila přílišná délka. Jinak obsahuje několik napínavých akčních scén. Pozor, některé následující postřehy by se daly nazvat spoilery. Na korejském venkově se objevila zmutovaná obří prasat, která mají chuť na lidské maso. Prasat je více, ale jeden kanec, kabrňák, dá nakonec všem zabrat. Osud některých obětí je vskutku děsivý. Tak třeba mladá cyklistka. Prchá, prchá, a když už si myslí, že má vyhráno, srazí ji auto. Jenže řidič a jeho společník mají strach z postihu, a tak umírající nebožačku hodí z kopce dolů. Ta nakonec svému osudu, stát se pokrmem pro divoké prase, neujde. A pěkný slunný den v sadu se může proměnit v čistý horor, pokud se ve vysoké trávě skrývá hladový čuník. Výživné je rovněž napadení obřím kancem na hostině, legrační je snaha zahnat ho deštníkem, a jak se ukáže, had může být někdy spojencem člověka. Nejnapínavější je finále, kdy hlavní hrdinové prchají po kolejích s kancem v patách. Cílem je továrna, která je pro zúčtování jak stvořená. Teď jde o to, kdo s koho. Pro našince by filmu slušel radikální sestřih. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Komediální thriller o přerostlém, lidožravém kanci? Ano, Korejci se nebojí vůbec ničeho, jenže tentokráte se jim to příliš nepovedlo... Chawoo je příliš zdlouhavý, komediální, mnoho postav nesnesitelně nesympatických a ani se samotným kancem se příliš nepředvedli... Zkrátit začátek o pár desítek minut, vyhodit pár postav a mohlo se jednat o výborný kus, protože ke konci má film atmosféru opravdu povedenou... Škoda... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Snímek, natáčený v externích lokajích rodné země s doprovodnými speciálními scénami z kalifornského San Franciska, kde filmoví tvůrci po dobu čtyřiceti dnů natáčeli, je jakousi odezvou dnes již klasickým americkým snímkům, jako jsou Alligator (1980), Anaconda (1997) nebo Lake Placid (1999), v nichž v roli zabijáků vystupují zmutovaní gigantičtí tvorové, krmící se lidskými bytostmi. Režisér snímku Jeong-won Sin tak chtěl podobně koncipovaný snímek přivést i na území Jihokorejského státu. Tvorba zmutovaného prasete se všemi doplňujícími animovanými sekvencemi, zhotovená ve studiích Polygon Entertainment a Stareast Digital Lab za dohledu Hanse Uhliga a Erika Jensena, zabrala filmovým tvůrcům takřka celé tři roky. Náklady na výrobu přesáhly tři miliardy korejských wonů. (Conspi)

Reklama

Reklama