Reklama

Reklama

Kimssi pyoryugi

  • Jižní Korea 김씨 표류기 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V dluzích se topící Kim se pokusí spáchat sebevraždu, což ho přivede do „divočiny" uprostřed velkoměsta, kde je nucen přežít jako opravdový trosečník. Tato událost změní nejen jeho život navždy. (hunty)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (272)

tombac 

všechny recenze uživatele

Není dobré předem posuzovat film podle praštěně vypadajícího posteru... Po letech sledování korejských romkomů bych neřekl, že mě v tomto subžánru může ještě něco překvapit. Kimův ostrov na to v první polovině i přes zajímavou zápletku nevypadal, ale ve finále mi svou úsměvně zadumanou lehkostí (nevím, jak bych to jinak popsal) ruku v ruce s absencí očividného tlačení na pilu až vyrážel dech. Krása. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

No ještě že se zase neřídim podle plakátu, protože ten na mě působí nějakou levnou ,,letní,, rodinnou komedií a to mi k Jižní Korei a ani k tomuhle hodnocení nejde. Jediný co bych tak tomuhle nápaditýmu filmu vytknul je asi stopáž, která je docela roztahaně dlouhá. Ale ten konec, ten to opět napravil. ()

Reklama

tomeš 

všechny recenze uživatele

Výborně nasnímaná korejská drama/romantický/komedie oživující téma existenční a existenciální krize člověka odcizeného v hypermoderním světě vás místy bude bavit a místy neskutečně otravovat. Takže divák až neví, jestli má v této netradiční love story hlavnímu hrdinovi fandit, aby se z ostrova vysekal, nebo naopak, aby tam zůstal. A zřejmě to neví ani on sám. Máte-li volné dvě hodiny a trpíte láskou pro korejský film, není co řešit. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

DOSTALI VŠECHEN ČAS NA SVĚTĚ..... /// Kim je dement, kterej se ocitl na ostrůvku uprostřed velkoměsta. Nejenže je pako, který neumí plavat, ale je jasný, že se v úvodu ani neoběsí, - jen maximálně posere (má nechutnej průjem). A protože chce (stejně) umřít, život je najednou snadnější. Civilizace je ,,na dohled“, on nepotřebuje mobil, kreditky, atd, atd... A film začíná bejt zajímavej. Útěk před ,,skutečným“ (?) světem, civilazací a jejími problémy – neuvěřitelně nápaditý! Trosečníci svých osudů. Tohle je český umění.... tohle německý a TOHLE korejský! Na rozdíl od ,,nich“, tomuhle rozumím! Stává se ze mě Korejec? Nebo snad......? Zajímavě natočené poselství! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem toužil kempovat u Vltavy a spoléhat na její dary. 2.) Nevím, jaké další využití může mít kreditka. 3.) Chci (po Armstrongovi) vidět druhej obrovskej krok pro lidstvo. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

balone 

všechny recenze uživatele

Hodně netradiční film, tady si opravdu se scénářem někdo pohrál a vzniklo z toho úžasné dílo. Když se podíváme na plakát, spíše očekáváme něco bláznivého, ale ono to až tak bláznivé neni, ono by se to mohlo i klidně stát. On, který by chtěl jít všude, ale nemůže a ona, která všude může chodit, ale nechce. Ale co když každý dostane svou příležitost? 90% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Režisér filmu Hae-Jun Lee zvolil příjmení Kim pro oba hlavní hrdiny z toho důvodu, že se jedná o nejčastější korejské příjmení. Chtěl tak naznačit, že se příběh může týkat jakéhokoliv osamělého člověka v moderní společnosti, která je charakterizovaná čím dál větší anonymitou. (LilinkaW)
  • Jedná se o první film, který se natáčel v Bamseomu. Natáčení bylo speciálně povoleno úřady v Soulu. (Emo-haunter)
  • Původní název filmu je odvozen od „Trosečníka na Měsíci“, kdy Kima (Jung Jae-young) takto nazvala Kim Jung-yeon (Ryeo-won Jeong), když mluvila o tom, že se na Měsíci člověk nemůže cítit osaměle, protože tam nikdo nežije. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama