Reklama

Reklama

Tragický příběh se šťastným koncem

(festivalový název)
  • Portugalsko Historia Trágica Com Final Feliz (více)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Portugalsko / Kanada / Francie, 2006, 7 min

Obsahy(1)

Kdysi žila dívka, jejíž srdce tlouklo rychleji, než ostatním. Jeho zvuk byl natolik hlasitý, že narušoval stereotypní životy sousedů. Snažila se vysvětlit, že srdce, které nosí, je srdcem ptačím, protože ona je pták uvězněný v těle ženy. Lidé se jí prvně vysmívali, časem si na její odlišnost zvykli, ale jednoho dne se stalo něco pozoruhodného. Ten doposud nesnesitelný hluk zmizel. Zmizel nad hlavami lidí, vysoko v oblacích... A nastalo ticho. (Freemantle)

(více)

Recenze (6)

Tatatranka 

všechny recenze uživatele

"Když jsem se dnes probudila do temnoty dusné ložnice a děšť dopadal na všechny stěny, uvědomila jsem si, že jsem vyléčená. Vyléčená z roztřeseného tlukotu srdce, které mne poslední dva dny trápilo tak, že jsem nemohla nejenom přemýšlet, ale ani číst, protože jsem si stále musela tisknout ruku na srdce. Bilo v něm malé divoké ptáče, uzavřené v kleci z kostí, už už prorážející ven a trhavě otřásající celým mým tělem. Měla jsem chuť své srdce prudce udeřit, probodnout, jen abych zastavila ten úděsný tlukot, který jako by se snažil uniknout z mé hrudi, opustit mne a najít si svou vlastní životní cestu..." (S. Plath, Deníky S. Plathové) ()

Pethack 

všechny recenze uživatele

Přespříliš poetický až patetický příběh, na tohle mě asi nedostanou, ale animace a především hudba mají něco čtyřhvězdičkového do sebe. ()

kchaja 

všechny recenze uživatele

Strhující animace podkládaná poetickým dějem vytvořila krásnou fresku o tragickém příběhu se šťastným koncem (ale trochu rozporuplným ponaučením). ()

Reklama

Reklama