Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Menandros a jeho dva přátelé kupci vracejí do Říma, napadne je ukrást několik jehňat, která se suší na kůlech. To ale rozzuří jejich majitele, který si je schovává do zásoby jako potravu. Je to obrovský Kyklop, který muže napadne a dva z nich sežere. V Římě to vyvolá rozruch. Panovačný tyran Tiberius, kterému našeptává jeho věrná pravá ruka, zlý a pomstychtivý Falco Maximillius, zvolí do čela vojáků, kteří mají nestvůru zajmout, Marca Romula, syna slavného vojevůdce. S tím sice není Falco vůbec spokojen, musí ale mlčet... V lese dojde k zápasu mezi vojáky a Kyklopem, který je nakonec zahnán do pasti a spoután. Pak se Marco a jeho muži vydávají na cestu zpět do Říma. Tam Falco vypráví Tiberiovi, jak pokračuje stavba jeho vily, na které pracují otroci, kteří se provinili proti svému pánovi. Velí jim surový a poživačný Cletus. Je mezi nimi i odvážný Gordian a krásná Barbara. Tiberius chce Marca jmenovat tribunem, ten by ale raději dostal kus půdy. Rozzlobený panovník tedy své jmenování odvolá. Na připoutaného Kyklopa se chodí dívat lidé, až jednoho dne obr ukousne ruku mladíkovi, který byl příliš smělý, a utrhne se. Když je opět bezpečně spoután, Falco dostane nápad: co kdyby předhodili do arény místo gladiátorů vzpurné otroky, kteří by tam bojovali proti Kyklopovi? Císaři se nápad zalíbí, Barbara ale tajně otroky varuje: Tiberius chce uspořádat hry a předhodit je jednooké zrůdě. Gordian zavelí k útěku. A brzy se naskytne příležitost: Kyklop se znovu utrhl, vběhl mezi lid a zabíjí. Ve městě nastane zmatek a otroci utíkají ven do lesů. Kyklop je nakonec zraněn a opět přikován. Tiberius, rozzuřený útěkem otroků, za nimi posílá Marca, ale také Falca, který mu má dokonce velet, protože má vyšší hodnost. Pomstychtivý Falco chystá plány, jak se nenáviděného Marca zbavit. Když dojde k boji mezi vojáky a vzbouřenci, je Barbara zajata a Falco chce Gordiana ukřižovat. Gordian je ale bývalý Marcův otrok, který dostal svobodu. Marco se ho zastane, na Gordianově místě je sice ukřižován jiný otrok, ale Marcus je Falcem zajat a dopraven do Říma před císaře. Ten mu nakonec dá na vybranou: buď zemře, nebo bude jako gladiátor o svůj život bojovat v aréně... (TV Prima)

(více)

Recenze (132)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Jednooky kyklop spolu s Ericom Robertsom, ktory stvarnil cisara Tiberiusa. Ani sa moc do tohoto filmu gambaty herec nehodil za cisara, ale bol to pekny chrapun vo filme. Ja ani moc nepoznam vela filmov, ktore by stali za to pozriet, kde hra tento herec. Ale podme spat k filmu. Obal dvd ma velmi uputal a podaril sa im, co je asi aj to najlepsie z celeho dvd. Dej filmu nas zavedie do starovekeho Rima na jeden pasienok kde sa pasli ovce, ci kozy? Uz ani neviem, ale to je jedno. Nejaki sedliaci dostali chut na ne, ale tie patrili nasmu jedoockovi Kyklopovi, ktoremu sa to zas nepacilo a preto bez reci ich zabil a dost brutalnym sposobom. Pocitacove stvarnenie kyklopa aj mohlo byt lepsie, ale videl som uz aj horsie pocitacove kreatury. Mileho kyklopa nejako lahko chytili rimski vojaci a vyzeralo to aj ze s nimi spolupracuje, akoby sa ich troska bal:) V meste ho vystavili na namesti a tam ho jeden typek az priamo zakerne provokoval, ked mu daval pred usta rybu na palici. Robil zo seba celebritu:) Neskor sa odvazil a priamo z ruky mu daval tu rybu, ale bystry kyklopik ho schmatol za ruku a odhryzol mu ju. Tak mu treba smradovi jednemu provokaterskemu. Vsimol som si vo filme, ze nejaki ludia tam boli fakt hlupi. Priklad uvediem toho chlapka, ktory si robil srandu z kyklopa, ktory bol uzamknuty v klietke. Ten chlapik sa onedlho otocil od kyklopa a oprel sa chrbtom o tu klietku. To samozrejme vyuzil kyklop a postaral sa mu o jeho zivot:) Suboje v arene boli nudne, ale s kyklopom boli aspon ochutene o krvave masakre na gladiatoroch, ako bolo odtrhnutie ruky a hlavy. Tu mi to troska aspon pripomenulo prvky z hororu, ale film nie je podla mna horor, ako tu pisu a sci-fi uz v ziadnom pripade. S cim sa da suhlasit, tak je to fantasy na sposob serialu Herkules:) S kyklopom si nikto nevedel pomoct, ako ho zabit, ale ten pobocnik co bol vzdy vedla cisara Tiberiusa ho zabil ostepom rovno do toho obrovskeho oka. Vo filme nebola nudza o akcie, ale vsetko mi to tak vyznelo nudne a prilis moc nezazivne, aby som tomu dal vyssie hodnotenie. Potesilo ma, ze Tiberiusa zabil kyklop, pretoze toho herca fakt nemusim.,,he he ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Urania v ledasčem dohání DVD Edici. Hlavně tedy v distribuci odpadních filmů do našich novinových stánků. Film Kyklop je toho zdárným příkladem. Digitální netvor by se možná uplantil v nějaké počítačové hře, ale v historickém fantasy asi těžko. Vůbec se do filmu nehodil a navíc na vojácích či jeho jiných nepřátelích bylo vidět, že před nimi ve skutečnosti nikdo nestojí. Tragické herecké výkony už ani moc komentovat nebudu. Eric Roberts tímhle klesl mezi céčkové herce o které už není zájem a tak hrají i v takových kravinách. ()

Reklama

Herráček odpad!

všechny recenze uživatele

Já sem ten film nechtěl odsoudit hned poté, co jsem ho zapnul... Ale první, co se mi okamžitě vybavilo byly pokusy pánů Friedberga a Seltzera... Ačkoli na tomhle je ještě o kousek horší to, že se to ani nesnaží tvářit jako parodie... Ovšem něco, co takhle nechtěně paroduje starověký Řím, antickou mytologii a římské vojsko... Já nemám slov... Tohle ani nemyslící zábava není... Protože člověk celou dobu přemýšlí, kdy to sakra skončí... ()

RypavaDvojka 

všechny recenze uživatele

Upřímně, on to vyloženej průser nebyl. Je jasný, že většina lidí uvidí digitálního kykopa (grafika jako z nějaký hry) a hned dává odpad.... Je pravda, že digitální kyklop to dost hyzdí a sráží ne do béček ale do céček a níže. Nicméně film nemá jen zápory ale i klady. Koukatelný příběh, který až na pár kravin u kterých si říkáte:"Kurva, proč?" nebo "Kurva, co?" (Degradace? Asi všechny Falcovy nápady? Velezrada? No to mi ho teda winday….) u špatných filmů jako tohle ještě jde. U zabíjení se vcelku pobavíte. Hlavy létají jak mičudy a občas je to i prdel. Zvlášť úplně poslední useklá hlava mě slušně pobavila. Bohužel ale převažují zápory. Když už označím film jako historický, bylo by fajn dodržovat fakta. Za tento bod jsem strhnul celou hvězdičku. Uděláme si tedy dějepisné okénko.1, Marcus Romulus a Tiberius nežili ve stejné době. Tiberius umírá roku 37nl, Marcus Romulus umírá r. 309 nl. No, 300 let asi nežil. 2, Na konci se vítězně volá: "Republika! Republika!". Jo, zvlášť když Tiberius byl jeden z PRVNÍCH císařů a principát trval ještě několik století. Když už točím takovejhle film, buď zvolím fiktivní jména a divák to akceptuje nebo si aspoň dávám bacha, aby ty postavy aspoň žily ve stejný době a bylo to nějak přesný. Konec mě naštval... Proč zemřel i Kyklop a ne jen Falco. Falco mě sral celej film a když už má chcípnout, vezme s sebou Kyklopa.... Kdyby Kyklopa nezabili, ale symbolicky ho vypustili, ať si žije v přírodě a občas mu přivezli nějaký "MASO, MASO", vždyť to by byl lepší konec... Všichni by byli "VOLNÝÝÝ" a byl by to happyend. 31% a zaokrouhlení ke slabým 2* ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Plakát láká na velkolepé historické fantasy, a naivkové jako já se nachytali:-) Hooodně skromná podívaná s mizerným digitálním Kyklopem a velechudou výpravou. Na druhou stranu si nemyslím, že by režijně to bylo uplně špatné. Kyklop nenudil a příběh byl docela zajímavý a i tak malonko napínavý. Možná mít více peněz tak z toho koukalo překvapení. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy má na stavbě domu dojít k cejchování nového otroka, lze spatřit v pozadí žlutý deštník. (Godhaj)
  • Když Gordian v aréně čeká na svůj rozsudek, je v jedné scéně bez hadrů a ve druhé s nimi. (StrYke)

Reklama

Reklama