Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Menandros a jeho dva přátelé kupci vracejí do Říma, napadne je ukrást několik jehňat, která se suší na kůlech. To ale rozzuří jejich majitele, který si je schovává do zásoby jako potravu. Je to obrovský Kyklop, který muže napadne a dva z nich sežere. V Římě to vyvolá rozruch. Panovačný tyran Tiberius, kterému našeptává jeho věrná pravá ruka, zlý a pomstychtivý Falco Maximillius, zvolí do čela vojáků, kteří mají nestvůru zajmout, Marca Romula, syna slavného vojevůdce. S tím sice není Falco vůbec spokojen, musí ale mlčet... V lese dojde k zápasu mezi vojáky a Kyklopem, který je nakonec zahnán do pasti a spoután. Pak se Marco a jeho muži vydávají na cestu zpět do Říma. Tam Falco vypráví Tiberiovi, jak pokračuje stavba jeho vily, na které pracují otroci, kteří se provinili proti svému pánovi. Velí jim surový a poživačný Cletus. Je mezi nimi i odvážný Gordian a krásná Barbara. Tiberius chce Marca jmenovat tribunem, ten by ale raději dostal kus půdy. Rozzlobený panovník tedy své jmenování odvolá. Na připoutaného Kyklopa se chodí dívat lidé, až jednoho dne obr ukousne ruku mladíkovi, který byl příliš smělý, a utrhne se. Když je opět bezpečně spoután, Falco dostane nápad: co kdyby předhodili do arény místo gladiátorů vzpurné otroky, kteří by tam bojovali proti Kyklopovi? Císaři se nápad zalíbí, Barbara ale tajně otroky varuje: Tiberius chce uspořádat hry a předhodit je jednooké zrůdě. Gordian zavelí k útěku. A brzy se naskytne příležitost: Kyklop se znovu utrhl, vběhl mezi lid a zabíjí. Ve městě nastane zmatek a otroci utíkají ven do lesů. Kyklop je nakonec zraněn a opět přikován. Tiberius, rozzuřený útěkem otroků, za nimi posílá Marca, ale také Falca, který mu má dokonce velet, protože má vyšší hodnost. Pomstychtivý Falco chystá plány, jak se nenáviděného Marca zbavit. Když dojde k boji mezi vojáky a vzbouřenci, je Barbara zajata a Falco chce Gordiana ukřižovat. Gordian je ale bývalý Marcův otrok, který dostal svobodu. Marco se ho zastane, na Gordianově místě je sice ukřižován jiný otrok, ale Marcus je Falcem zajat a dopraven do Říma před císaře. Ten mu nakonec dá na vybranou: buď zemře, nebo bude jako gladiátor o svůj život bojovat v aréně... (TV Prima)

(více)

Recenze (132)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Navození atmosféry starého Říma stejně marné jako snaha Kyklopa mrknout levým okem, filmařsky zasmrádlé jak obrovy hnědé spodky, které si nevyměnil od prvního kojení Romula a Rema vlčící a k tomu všemu Tiberius E.Robertse s vizáží (h)ladiče pyjan Eltona Johna. Konečně jsem pochopil význam jazykolamu: „Od poklopu ke poklopu Kyklop kouli koulí.“ Film je totiž od samého začátku až do konce bohapustá kanalizační stoka plná lejn římských obyvatel nakažených tyfem a ta přetěžká koulící se koule z olova představuje nelehký úkol režiséra D.O´Briena nezemřít nad výsledkem své práce studem. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Historický fantasy horror o krvilačnom mystickom tvorovi, situovaný do časov najväčšej slávy Rímskej ríše. Jednooký kyklop, ktorý zápasí v aréne proti gladiátorom. Hodne netradičný nápad. Pomerne odvážny. Lenže to je jediná vec, ktorá stojí za pozornosť. Všetko ostatné je absolútny nezdar. Scenár písalo asi desať ročné decko. Herecké výkony sú až katastrofálne úbohé. Digitálne animovaný netvor je na smiech. Výprava, kulisy a dobové reálie sú lacné. Réžia nestojí ani za zmienku. Celé to úplne posrali. Totálna sračka. Odpad! ()

Reklama

Lou_Pagi 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem úplně od začátku, kdy byl Kyklop volný, ale jo....je to oukej. Natáčelo se asi v zimě, všem se kouřilo od pusy. Příběh je omezený malým rozpočtem a zjevně malými kulisami. Ale Kiklůpek je fajn. Dobře to tam dává za srdíčko. Pak chudák ale zahyne, fandil jsem mu. Jeden bod za namakaného netvora a jedna za useknutou hlavu na konci a stříkající tělo i po dopadu na zem. ()

HonzaMag 

všechny recenze uživatele

No tak to byl teda "nářez". Eric Roberts se opět propadl o něco hlouběji do stoupy, ale aspoň se tváří jako herec; což se o ostatních představitelích tvrdit nedá. Hlavní hrdina Markus vystačí s jedním a stále stejným úsměvem idiota; vedle nesympatické "krasavice" Barbary vypadá i Kyklop jako Brad Pitt. Kvalita dialogů zde již byla zmíněna, takže jen doplním větu, která pobavila zase mne „... Oni nejdou po silnici!“ – patřila k těm složitějším (rozvitějším). Prostě celé to působí dojmem, jako když kočička s pejskem pekli dort: posbíráme po hospodách pár opilců a pod mostem pár bezdomovců – navlečem je do hadrů ze smeťáku; doplníme je jedním trochu známým hercem (kterého přepadneme v ranních hodinách na cestě z tahu, takže ani neví, že se k něčemu upsal a že nešlo jen o autogram); přidáme pár kulis, které si vypůjčíme od dětí z hereckého kroužku ZŠ; natočíme pár záběrů z populárních rumunských lesů; doplníme prostředím z levné PC hry a všechny zbývající peníze vrazíme do digitálního Kyklopa; dialogy opíšeme ze Slabikáře pro předškolní děti a vše pořádně zamícháme a povaříme ... Ani nevím, proč jsem dal tak vysoký počet hvězdiček, asi kvůli tomu Kyklopovi. A možná bych i přidal, kdyby na závěr sežral Markuse, Barbaru, zbytek otrapů, režiséra, scénáristu, kostyméra, ... prostě všechny, kdo se na tomto veledíle podíleli (nebo podělali ? :-( ()

Merv odpad!

všechny recenze uživatele

88 minútový veľkofilm v ktorom pochoduje nafukovací kyklop po kulisách "Ríma" a trhá nevinným ľuďom umelé časti tela. 95% z nich sa pri tom sa tvári tak vážne, až je to na posmech; už len veta: "choď ohlásiť stráže a povedz im že kyklop je na slobode a zabíja ľudí", áno, znela presne takto... žeby zase slovenský dabing ?. PS: Tá aréna V "Ríme" mi v skutočnosti pripadala o niečo väčšia. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Když Gordian v aréně čeká na svůj rozsudek, je v jedné scéně bez hadrů a ve druhé s nimi. (StrYke)
  • Ve scéně, kdy má na stavbě domu dojít k cejchování nového otroka, lze spatřit v pozadí žlutý deštník. (Godhaj)

Reklama

Reklama