Reklama

Reklama

Rock ze střední

Trailer

Středoškolský outsider Will se spřátelí s dívkou, která na škole patří mezi nejoblíbenější. Prapodivnou dvojici svede dohromady jejich láska k hudbě, přidá se k nim i podivínka Sam a společně založí rockovou skupinu, s níž se přihlásí do hudební soutěže...  Když se mladík jménem Will přestěhuje s matkou do New Yersey, nezná nikoho. Na střední se spřátelí s podivínkou Sam a překvapivě i se školní hvězdou Charlotte. Charlotte se rozhodne společně s Willem a Sam založit kapelu, která by vyhrála v obří bitvě hudebních skupin, a zároveň se tak pomstít Charlottinu ex-příteli a jeho skupině "muzikantů". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

sigf07 

všechny recenze uživatele

Moc milé překvapení v podobě netradičního středoškolského muzikálu. Bandslam na mě působil jako kříženec Muzikálu ze střední a Školy ro(c)ku, přičemž si z obou filmů vzal jen to nejlepší, přidal řadu dramatických momentů a rezignoval (díkybohu) na infantilní srandičky i fekality, tak typické pro filmy "o teenagerech pro teenagery". Postava hlavního hrdiny je skvěle vybalancovaná, Gaelan Connell je velmi sympatický a zaroveň dostatečně střelený na to, aby se s ním divák ztotožnil a napjatě sledoval jeho příběh. Za trefu do černého by se dalo označit i obsazení vedlejších rolí, ať už jde o Lisu Kudrow, která v posledních letech čím dál více herecky vyzrává, nebo hvězdiček Hudgensové a Michalkové, které tentokrát oslňovaly nejen svým zjevem, ale i hereckými a pěveckými výkony. Když k tomu připočtu ještě vynikající soundrack, je výsledný dojem více než uspokojující a velkoryse pominu několik drobných vad na kráse. Bandslam vřele doporučuji a nebojím se jej označit za nejpovedenější hudební film desetiletí určený náctiletému publiku. Jen tak dál. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná podívaná. Konečně film, který si podtitulek "romantická komedie" opravdu zaslouží. A to bez ohledu na to, že hlavní hrdina-outsider není zrovna sympatický typ. A bez ohledu na to, že původní punkový styl kapely mi seděl víc (ale závěr soutěžního ska songu byl skvělý). Ostatně, kdo by odolal těm dvěma zpěvačkám a jejich kukuči... :-) ()

Reklama

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

Asi jediná normálna teen hudobná komédia, kde nemali všetci oblečené pastelové tričká a nenacvičili spoločnú choreografiu s gitarami a dokonca tu ani nebola bohatá mrcha s nejakými mrchovskými posluhovačkami... namiesto nich tu bola veľmi dobrá hudba (nie v štýle "mám záverečné dojemné vystúpenie a všetko mi ide z playbacku" :D), za ktorú má film u mňa 1* naviac, príjemné postavy a dosť vtipná Lisa Kudrow ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Když přivřu oči, vypnu na chvíli mozek a přehodím se na vlnu kýče a klišé, tak je Rock ze střední vlastně osvěžující (i když už mnohokrát viděnou) podívanou. Hlavní představitel mi přišel naprosto antisympatický a viděl jsem v něm jistou podobnost s jedním z Jonas Brothers. A proč vlastně ty 3*?! No soundtrack byl poslouchatelný, Vanessa Hudgens méně cukrkandlová než v HSM a účinkování veteránů, jako Lisa Kudrow a David Bowie, potěšilo. Zkrátka Muzikál ze střední v lepším a ne tak pocukrovaném obale, který mě zejména zaujal po hudební stránce. ()

kikka20 

všechny recenze uživatele

Hudba? Skvělá. Herci? Super. Film? Dobrý. Tento film je podle mě vážně dobrý, ale 5* jsem mu nedala, protože si myslím, že jsou lepší filmy co se týče hudby a některé vtipy nebyly vtipné (což by asi měly, ne?). No co se týká celkově filmu. Kdo čekal, že Will bude manažér kapely? Kdo si myslel, že vyhrají? Kdo si myslel, že bude s tou blondýnkou jménem Charlotte? No troufám si říct, že většina si to myslela. Celkem šok, když jste zjistili, že je to úplně jinak, co? Tyhle nečekané věci udělali tenhle film zajímavějším, ovšem kdo nemá rád hudbu nebo teenagerovské filmy tak tohle nebude jeho oblíbený filmík.. :) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Charlie Saxton natáčel scénu s maturitním ceremoniálem ještě předtím, než skutečně odmaturoval na své střední škole. (becki_tu)
  • Zpěvačka Alyson Michalka (ve filmu Charlotte) byla v začátcích natáčení na turné se svou sestrou Amandou a s Miley Cyrus. Své turné pak zakončila v Austinu v Texasu, kde se také převážně natáčelo. (Avalon820)
  • Konečné obsazení rolí se hodně lišilo od původních představ filmařů. Bena (Scott Porter) si měl zahrát Cody Linley a Willa (Gaelan Connel) zase Liam Aiken. (Avalon820)

Reklama

Reklama