Reklama

Reklama

Rock ze střední

Trailer

Středoškolský outsider Will se spřátelí s dívkou, která na škole patří mezi nejoblíbenější. Prapodivnou dvojici svede dohromady jejich láska k hudbě, přidá se k nim i podivínka Sam a společně založí rockovou skupinu, s níž se přihlásí do hudební soutěže...  Když se mladík jménem Will přestěhuje s matkou do New Yersey, nezná nikoho. Na střední se spřátelí s podivínkou Sam a překvapivě i se školní hvězdou Charlotte. Charlotte se rozhodne společně s Willem a Sam založit kapelu, která by vyhrála v obří bitvě hudebních skupin, a zároveň se tak pomstít Charlottinu ex-příteli a jeho skupině "muzikantů". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Santino7 

všechny recenze uživatele

Táto tínedžerská záležitosť, ktorú som dnes chtiac-nechtiac (jasne prevládalo to druhé) musel pozerať dnes v poobedňajších hodinách, ma na jednej strane nijak a ničím neuchvátila, no na druhej strane treba priznať, že našťastie ma ani neunudila k smrti, ako-tak pozerateľná bola. A to i napriek tomu, že ono zameranie na cieľovú skupinu deciek v pubertálnom veku bolo po väčšinu času priam do očí bijúce, a prehliadnuť sa skutočne nedalo. Z obsadenia ma asi najviac potešila účasť Lisy Kudrow, hoci že by sa nejak výraznejšie blysla, to sa povedať nedá (ostatne pri danom scenári po pravde ani nemala šancu, podobne ako ostatní). Nuž a prečo dve hviezdičky? Keď už ma to nenadchlo hlavnou príbehovou líniou, potešilo ma aspoň zopár podarených vtípkov, ktoré sa celkom šikovne vysmievali viacerým zabehnutým klišé detailom - škoda len, že medzi klišé to nakoniec zapadlo aj samo, čo sa však ostatne dalo aj čakať. Čiže síce to bola v podstate tuctovka, kombináciou niekoľkých vydarených maličkostí sa z toho aspoň vykľula tuctovka vcelku pozerateľná, keď už nič iné. 2/5 ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tady ty teen-band movies mám moc rád. Je to taková moje skoro guilty-pleasure. A když to brkne na tu pravou rockovou stunu (a je jedno jestli ze strany indie scény, několikátého oživení ska a nebo Davida Bowieho), tak mě to potěší ještě víc. Ale k Bandslamu jsem přistupoval s nedůvěrou... přeci jen Vanessa Hudgens z "Disneyeho kolekce hvězdiček", mnou ne až zase tolik oblíbená Lisa Kudnrow a taky "nějaký týpek", zoufalého vzhledu nebudící moc úvodní sympatie. Ale o to víc jsem byl překvapen, když se další z Disneyovských hvězdiček ukázala v pozitivním světle, našlápnuto se odtrhnout od předchozí tvorby a pomalu si udělat vlastní jméno a místo. A Lisa Kudnrow, poprvé po dlouhé době, jako svobodná starostlivá matka (té Feebee pachuti už se asi nikdy nezbaví, ale co...) mi nebyla kupodivu proti srsti. Hlavní hrdina je hlavní hrdina, moc mě neuchvátil, ale zde splnil svůj účel na 100%. A když už jsem u toho osazení, tak největší oříšek byla Charlotte. Alyson Michalka - tvář a hlas sakra povědomé, ale filmografie zeje celkem prázdnotou... až během psaní tohoto komentáře mi to došlo, rána jak facka - Aly & AJ! Co dodat. Jak Vanessa, tak Aly mají nepochybně hudební (nehledě na vizuální) kvality, a tak potěší, že ta hudba není úplný zákulisní konstrukt do kterého jsou herci navlečeni. Co se týče filmu - Vidět takovouhle sestavu, ještě k tomu říznutou (nyní již celkem populárním) indie-rock stylem, v pro tento žánr předlouhých 111 minutách, bylo pro mě celkem překvapení. Naštěstí velmi milé. Není to žádný průkopnický snímek, spíš tak na sobotní klidný večer doma. Ale když vezmu potaz hudbu, co mě těšila, dobu, co mě nenudila ani okamžik, příjemně a nevyhroceně zpracovaný žánrový vzor příběhu (od začátku do konce, často to vypadá že dojde na další klasické klišé, a nakonec je tomu poněkud jinak, potěší), velmi padnoucí obsazení a jako perličku závěrečná píseň, která mi místy připomněla počátky No Doubt, si u mě zaslouží, obzvlášť v rámci žánru, jediné. Plný počet hvězd. Za snímek, co si na nic nehraje a dá ze sebe víc, než na co vypadá. ()

Reklama

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Nuž, tak teda, po dlhšom čase teen film, ktorý ma príjemne prekvapil. Skvelé covery známych pesničiek (Cheap trick etc.,...) a tak isto nejaké "vlastné" -čo za to stáli-rozhodne ťahám OST. Milý dej, nič tupé (teda žiadny High School Musical, Twilight a pod.) Mimoriadne dobré herecké výkony Vanessy (v podstate, aj v HSM bola jediná čo fakt hrala), Alyson, Ryana a tiež aj hlavného pána týpka (Dewey, bože...ani za boha si neviem spomenúť, kde som ho už sakra videl hrať :) Proste, vrelé odporúčania. Také indie vo vodách teen-movies. Choďte si zaplávať...good water ;-) ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek dobrý hudby nemůžu jinak: Když někdo něco pojmenuje - rock, očekávám rock. A ne vyblitej pop - viz závjer. Příběh má jinak naštěstí dost dobrých zápletek a postav, takže po shlédnutí nemáte chuť zabít každýho, kdo v tom filmu řekl slovo - Rock. Nakonec spíš průměrná záležitost, která se škole Rocku nemůže (NIKDY) rovnat. 3* ()

kikka20 

všechny recenze uživatele

Hudba? Skvělá. Herci? Super. Film? Dobrý. Tento film je podle mě vážně dobrý, ale 5* jsem mu nedala, protože si myslím, že jsou lepší filmy co se týče hudby a některé vtipy nebyly vtipné (což by asi měly, ne?). No co se týká celkově filmu. Kdo čekal, že Will bude manažér kapely? Kdo si myslel, že vyhrají? Kdo si myslel, že bude s tou blondýnkou jménem Charlotte? No troufám si říct, že většina si to myslela. Celkem šok, když jste zjistili, že je to úplně jinak, co? Tyhle nečekané věci udělali tenhle film zajímavějším, ovšem kdo nemá rád hudbu nebo teenagerovské filmy tak tohle nebude jeho oblíbený filmík.. :) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Původní název filmu byl Will, potom to měl být Rock On a nakonec z toho vznikl Bandslam. Do kin šel pro změnu pod názvem Tiger Station. (Avalon820)
  • Zpěvačka Alyson Michalka (ve filmu Charlotte) byla v začátcích natáčení na turné se svou sestrou Amandou a s Miley Cyrus. Své turné pak zakončila v Austinu v Texasu, kde se také převážně natáčelo. (Avalon820)
  • Todd Graff trval na tom, že herci si musí odzpívat a odehrát včechny písně sami (kvůli realističnosti). Proto se také museli všichni herci začít učit hrát na hudbní nástroje. (Avalon820)

Reklama

Reklama