Reklama

Reklama

Pontypool

  • Kanada Pontypool (více)
Trailer

VOD (1)

Psychologický thriller, v němž smrtící virus prostupuje městečkem v Ontariu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Film začíná takovou podivnou návštěvou na silnici uprostřed ničeho a hlavní hrdina očividně vůbec neví a tak akorát jede dál do rádiového studia pod kostelem v městečku Pontypool kdesi buhví kde a ukáže především, že jako pro mě téměř neznámý herec, co jsem ho viděla tak v nějakých štěcích jako ve Watchmen a takových, má úplně úžasný hlas, že bych kvůli tomu i začala poslouchat rádio :), a ve studiu to plyne poklidně a sympaticky až najednou přijdou zprávy o nějakých nepokojích v městečku a tehdy film dostává zajímavě napínavou atmosféru, kdy nikdo z osazenstva studia vůbec neví co se děje, ale z telefonátů a od zpravodajů a policie se dovídají, že to venku moc legrace není nejen kvůli sněhové vánici, takže se ve studiu rozhodnou vysílat hlavně zprávy týkající se podivného běsnění v ulicích městečka, které navíc působí strašidelně i když z těchto událostí není přímo nic vidět, až se dostanou k zajímavým odhalením ohledně této události, které v rámci žánru odhaleného vlastně až po půlhodině filmu působí svěže a zajímavě a hlavně vypjatě, protože nikdo z účinkujících nemůže vědět, kdy se běsnění dostane až dovnitř do studia, ale s odhaleními přijde i docela zpomalení a hlavně jestli ve vyznění filmu mělo být nějaké poselství týkající se současného světa nebo něco, tak jsem to asi pořádně nepochopila a krátkou scénku po skončení titulků už vůbec ne, takže vlastně tak úplně nevím co tím chtěl mistr říct a knihu, podle které byl film natočen, jsem nečetla, každopádně velmi charismatickým hlavním hrdinou a především jeho hlasem by se to vytáhlo nejmíň na trojku i kdyby to byla úplná blbost, což ale není a ukazuje to, že i s úplným málem a bez nějaké explicity se dá natočit napínavý žánrový film, který paradoxně k žánru samotnému stojí především na zábavných dialozích a správném obsazení hlavních rolí :). ()

topi 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z nejoriginálnějších zombie hororů s perfektně stupňovanou a houstnoucí atmosférou, jaký jsem kdy viděl. Skvělé prostředí rádiové věži mě trochu připomělo Carpenterovu klasiku The fog. Stylový hudební doprovod film ještě více zvýrazňuje. Parádní kousek! " Kill is kiss, kill is kiss, kill is kiss...What is kill?..." " Sydney Briar is alive " - tahle věta mě bude hučet ještě dlouho v hlavě...A ještě charismatický Stephen Mc Donald a jeho hlas, to je fakt něco! ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být skvělé, ale režisér to nebyl schopný ukočírovat. Dobře, film zprvu zaujme prostředím, rozhlasové studio, jenom tři lidé a to je v podstatě skoro vše, co ve filmu uvidíme. Pak tu jsme ve spojení s chudákem Kenem, který přináší zprávy o šíření čehosi. Fajn, postavy jsou zajímavé, konečně jsem se dočkal hororu, kde je v hlavní roli ten nejstarší. Pak je tu ještě skvělá tísnivá atmosféra, některé informace opravdu vyvolají mrazení. To je k plusům všechno. Většinou se panu režisérovi nepovedlo nepovedlo udělat ani filmově realistickou podivnost a působilo to směšně. Občas je ten děj takový pitomý a úplně se povedlo zkazit konec (+ titulková scéna nám opět přivede naprosto klasický hororový konec). A taky mi vadí, že zde nebylo vysvětleno, odkud virus vzešel. Možná režisér doufal v to, že tohle bude slavná hororová série a nějaký genesis bude třeba ve třetím díle, no ani náhodu. Jo, a to je asi poprvé, kdy je horor nejnapínavější v prostředku. 3* ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hlavní zbraně jsou nekompromisní originalita(!!)a fakt, že většinu stopáže film pracuje s pravidlem, že nejděsivější je to co nevidíme(co zapíná temné okruhy naší fantasie). Atmosféra se dá krájet a pokud na celou tu hru divák přistoupí, může ho čekat velké překvapení ve formě zážitku z filmu, který se nebojí převracet filmovou řeč na ruby. Za mě oba palce nahoru!... Dále následuje SPOILERoidní postřeh............. Ve filmovém světě je sice hlavní téma filmu nevídané a originální-Je třeba ale zmínit, že už W.S.Burroughs vážně zkoumal myšlenku, že slova a řeč se v některých formách projevují jako virus, jako samostatná(možná destruktivní)životní forma která člověka(nosiče/hostitele) často nutí k až neovladatelnému proudění slov, opakování atd.. Těžko říct jestli je burgessova inspirace opravdu právě tady, ale i to následné ničení významu slov (jako formy léčby/osvobození) by tomu odpovídalo. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Bohužel nesdílím takové nadšení. Film rozhodně své kvality má, hlavně vyniká opravdu originálním nápadem. Na druhou stranu je vše tak neuvěřitelně zamotané, že to po celou dobu prostě horko těžko nějak chápete..2/3 filmu se odehrávají v přímém rádiovém přenosu, kde se o ,,zombíkách´´ dozvídáte jen díky hlasům posluchačů, jenž volají do rádia..nuda...až když se ona epidemie dostane i dovnitř, atmosféra příjemně zhoustne..pak se ale objeví doktůrek, který najdou vše ví a vše chápe a s ledovým klidem v ksichtě si pobíhá z budovy do budovy mezi hordou nakažených.Náhle se z platonického hl.hrdiny stane spasitel..pak se zjeví rádoby boom konec a je po filmečku...hodně toho a zároveň málo...2,5* ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (BlackTom)
  • Scenárista Tony Burgess si vo filme strihol rovnomenné cameo, konkrétne v scéne so živou hudbou v rádiu. (BlackTom)

Reklama

Reklama