Reklama

Reklama

Gérard Depardieu v posledním celovečerním filmu jedinečného francouzského režiséra Claudea Chabrola. Komisař Bellamy tráví jako obvykle dovolenou s manželkou v jejím rodném domě na jihu Francie v Nimes. Prázdninový poklid však naruší příjezd dvou osob – záhadného cizince Gentila, který se Bellamymu svěří s tím, že se zřejmě dopustil vraždy, ale odmítá přiznat, o koho se jedná, a komisařova nevlastního bratra Jacquese. Ten má problémy s pitím a navíc žárlí na Bellamyho rodinné štěstí. Komisař se tedy musí zhostit dvou těžkých úkolů, z nichž první bude možná snazší než ten druhý. Jednak se pustí na vlastní pěst do vyšetřování vraždy a současně se snaží zlepšit vztahy se svým nevypočitatelným bratrem.
Bellamy je posledním celovečerním snímkem francouzského režiséra, jednoho z tvůrců Francouzské nové vlny, Claudea Chabrola. V té době ještě Chabrol natočil několik epizod do televizního cyklu podle povídek Guy de Maupassanta. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mnozí režiséři zrají jako víno, o Chabrlovi by se to možná dalo též říci, ale pouze pokud připustíme, že to víno bylo zřejmě krabicové a rozhodně celou dobu otevřené. V Bellamym se Chabrol propracoval k dokonalosti v oblasti nudy. Chudák Depardieu se snaží hrát, ale kde nic není, ani smrt nebere. Takže tím nejlepším na tomhle francouzském filmu zůstává český dabing. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

POZOR: Na film se nedívejte pokud se cítíte unavení, hrozí totiž, že po 30ti minutách usnete. ve filmu se téměř nic neděje. Postavy tlachají geard osahává svojí, ženu a přitom jen nevěřícně kroutím hlavou, jak se mu podařilo tak strašně nakynout. Nechci aby ho trefilo on totiž vůbec nehrál špatně téměř nikdy a tento film není vyjímka. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Vydržet hodinu a tři čtvrtě zírat na detektiva důchodového věku, který vyšetřuje a nevyšetřuje případ, řeší a neřeší vztahy se svým bratrem, ale hlavně celý film oplzle osahává svoji na svůj věk udržovanou manželku – to chce speciální vojenský výcvik. Francouský senilnějící "Krimi / Thriller" s nulovou invencí je unavený, úlisný, nezáživný............zkrátka téměř nekoukatelný!!!! ()

fNdEsIECLE 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Takhle bych to točil také, říkám si u úvodu...V návaznosti na závěr, kdy se hovoří cos o tom, že lidské oko zachytí jen část skutečnosti. Jako byste viděli z postavy jen půl hlavy někde v dolním rohu obrazovky. Není důležité zaostřené, ale zamlžené. Tam někde v dáli. A tak dále; příběh je víceméně debilní, a asi o něj ani nejde, iritovaly mě flashbacky jako Kriminálka (cokoliv) a podobné (zhovadilosti). A ta hudba, jak tam skvěle rámusí! Cosi zůstává a co oceňuji, je pořádný flusanec do tváře mainstreamového diváka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na film mě, jako na mnoha dalších, nalákal Gérard Depardieu a musím se přiznat, že i s Gérardem to byla tak neuvěřitelná nuda, že jsem bojoval minutu po minutě, abych vydržel těch dlouhých 106 minut. Příběh nezajímavý, vyprávění šílené. Vlastně se jedná o brutálně průměrnou záležitost, kterou se Gérard snaží zachraňovat. A Clovis Cornillac pro změnu opět dokazuje, že jeho nejlepší rolí, co jsem zatím viděl, byl nejhorší hraný Asterix. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Claude Chabrol se v jednom rozhovoru svěřil, že při přípravě svého nejnovějšího filmu porušil zásadu, a to že herce obsazuje až po napsání scénáře. Nejdříve se rozhodl, že role komisaře Bellamyho připadne Gérardu Depardieu, a teprve poté napsal scénář (claudel)

Reklama

Reklama