Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Syrové drama o mladém páru, který se snaží uniknout svému osudu na střeše vlaku z Mexika do vysněných Spojených států. Willy „Casper“ žije v mexické Tapachule a patří mezi členy zločineckého gangu Mara Salvatrucha. Pravidla gangu jsou pro něj vším, brutální násilí a smrt vnímá jako přirozenou součást svého života. Jeho celý dosavadní život se ovšem změní ve chvíli, kdy vyjde najevo jeho utajovaný vztah s dívkou Marthou Marlene. Ta během potyčky s jedním z členů gangu tragicky umírá a Casper se rozhodne její smrt pomstít a tím se postavit svému gangu. Jedinou šancí na přežití se pro něj stává střecha vlaku mířícího do Spojených států. Tam se setkává s běženci z dalších zemí Střední Ameriky, mezi nimi je i mladá honduraská dívka Sayra. Jejich rozdílné životní osudy se tím protínají a společně míří vstříc nejisté budoucnosti... Filmový debut amerického režiséra Caryho Fukunagy je spletitým příběhem o vyděděncích, kteří touží po naději na únik z bezútěšného prostředí Střední Ameriky. Snímek vyniká realistickým a věrným zachycením prostředí pouličních gangů a života běženců. Při svém uvedení v roce 2009 na filmovém festivalu v Sundance získal snímek ocenění za nejlepší režii a kameru. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších filmov, čo som videl za poslednú dobu. Ďalší dôkaz, že na dobrý film nepotrebujete milióny a drahé triky. Je porovnávaný s filmami ako Mesto bohov a Elitná jednotka a myslím si, že sú to dobré prirovnania. Mix života v chudobných slamoch, gangov a dobrého príbehu, je pre nášho diváka natoľko príťažlivý, že len málokto bude sklamaný. Aj keď som prakticky od začiatku vedel ako film skončí, a kto v závere stlačí spúšť, zážitok mi to nepokazilo. Výborný film po všetkých stránkach. 100%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Škoda nalinkovaných šablon událostí budoucích, které se před vámi po celou dobu míhají jako směrové tabule na dálnici, a tak v každém okamžiku víte, co bude následovat. Nebýt téhle, bohužel ne zas až tak drobné, vady na kráse, bylo by Sin Nombre díky zárodku beznadějné romance na pozadí nijak vyděračské sociální sondy o mnoho výživnější exkurzí do jednoho z abscesů lidského bytí. I když těžko říci, skutečnou syrovost Fukunaga na plátno evidentně přenášet nechtěl. Chudoby, zmaru a oné beznaděje se dalo "zneužít" mnohem víc. Originál Pandořiny skříňky zůstal v trezoru. Čtyři bez přemýšlení, což je docela divný, (nejen) Kevspu k tomu Sin Nombre nutil. Snad to nebolelo. Filmová Výzva 2016 od SlecnaSmilly ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sympaticky, ale stale iba priemerny mexicky film Sin Nombre. Tematicky sa to tyka gangov v Mexiku, ktore navzajom bojuju. Reziser dobre vykreslil svet nasilia a nasilnych scen, ktore sa europskemu divakovi pekne zarezu pod kozu. Pochopitelne za porusenie pravidiel gangu sa pyka, a to reziser Fukunaga nezabuda zdoraznit. Hodne je vidno spinu a mizeriu chudobnych slumov v Mexiku a snahu ludi ujst z tychto stvrti chudoby do ich vysnivanych USA. 66 % ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som sa preľakol, že ma stvoritelia Sin Nombre chcú nakŕmiť nejakým mexickým Slum(hot)dogom, teda príbehom pritiahnutým za vlasy a srsť, vycucaným z palca na nohe a za každú cenu snažiacim sa vytlačiť z divákovho oka nejakú tú slzu (alebo aspoň z ksichtu pupák). Našťastie sa nič také nekonalo. Príbeh teenagerov z Mexika a Hondurasu je ľahko uveriteľný, priamočiary a vzhľadom na predvedené civilné herectvo účinkujúcej mládeže, jednoduchú kameru šetriacu oko normálnym strihom, skoro skutočný. Skúsenému divákovi síce v polčase bude koniec viac než jasný, no menej ako štyri spokojné hviezdy si film nezaslúži. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Puta madre... První polovina tohohle fláku je drsnější než šmirgl čtyřicítka a depresivnější než pondělní ráno. Cidade de Deus, Trash nebo Metro Manila jsou proti němu limonády. Škoda jen, že se jeho děj v půli druhé drobet latinskoamericky ztelenovelizuje. Ale můj celkový dojem je vysoce nadprůměrný a nemyslím, že by se mi film už za pár dnů (či dokonce hodin) vykouřil nenávratně z hlavy, jako se mi to stává s leckterými horrory a akčňáky, kterými si tak rád propírám mozek... Film, který diváka přiměje ke gnostickým úvahám o tom, jestli ono takzvané "peklo" není přímo tady na naší matičce Gaie. Třeba někde v Latinské Americe. Fakt nevím, kdybych se narodil v nějakém přelidněném zaflusaném chudinském barriu mezi samými pologramotnými mestici, jestli bych si radši nechal pokérovat ciferník a stal se marerem, nebo bych si z nějaké příšerné nádeničiny nasušil trochu šušní a "nasedl" na střechu nákladního vlaku do země zaslíbené, do země dollarů... kde bych dál dělal nějakou příšernou nádeničinu, ovšem aspoň v civilizovaném prostředí. Obě volby jsou dost bezútěšné a já jsem najednou docela rád za ten náš klidný český zaprděný chlíveček. / A ostatně soudím, že plánované cenzurování "sprostých" slov v komentářích musí být KURVA zničeno! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Na konci filmu označené mesto ako "Reynosa, Tamaulipas" je vlastne "Monterrey, Nuevo Leon." (vander19)
  • Latinskoamerický gang Mara Salvatrucha neexistuje pouze ve filmu, ale i ve skutečnosti. Platí za jeden z nejvíce agresivních gangů a má přibližně 100 000 členů. Také "přijímací zkoušky", které jsou k vidění ve filmu, jsou reálné. Noví členové skutečně musí vydržet po dobu 13 vteřin mlácení od ostatních členů, zatímco se nesmí jakkoliv bránit. (quiz)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v meste Torreón v mexickom štáte Coahuila. (MikaelSVK)

Související novinky

Jana Eyrová jako gotický horor

Jana Eyrová jako gotický horor

23.11.2009

Ano, všechno teď bude goth a emo. 260 miliónů za první víkend je 260 miliónů za první víkend (vy víte, o kterém filmu je řeč). Dokonce i klasika Charlotte Brontëové bude v nové filmové adaptaci… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno