Reklama

Reklama

VOD (1)

Růžová ponorka největší hrozbou Japonců... Ve válečné komedii Operace Spodnička (1959) ztělesnil Cary Grant kapitána rozhrkané ponorky, kterou se mu podaří zprovoznit jen s pomocí dryáčnických zásobovacích metod vynalézavého poručíka (Tony Curtis). Hrozící válečné operace v Tichomoří komplikuje nejen růžový nátěr, který ponorka neplánovaně dostala, ale také skupina pěti vojenských zdravotnic, o něž se posádka ve stísněných podmínkách malého plavidla musí postarat... Pozdější tvůrce mimořádně úspěšné série Růžových panterů Blake Edwards (1922–2010) měl v té době už značné zkušenosti v komediálním žánru a k dispozici kvalitní scénář, jehož čtyři autoři (Paul King, Maurice Richlin, Stanley Shapiro, Joseph Stone) byli oceněni nominací na Oscara. Zajímavá je Grantova spolupráce s Tonym Curtisem, který ve svém předchozím filmu, klasické komedii Někdo to rád horké, postavil svoji komickou charakterizaci milionáře na parodování Grantovy filmové osobnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Mol 

všechny recenze uživatele

SIR, MR. HOLDEN IS ON HIS WAY BACK. WAR IS HELL, MR WATSON!!! Film ve které sledujeme posádku americké ponorky SeaTiger během druhé světové války v Pacifiku je skvělí námět. To by ovšem z tohoto námětu nesměl scénárista udělat komedii. Neříkám, že mě film nudil, ale místo odlehčené noty by jsem bral spíš tu vážnou. Cary samozřejmě na výtečnou a Tony jak ho až tak nemám v oblibě, tak to u mě celkem ustál. Nejvíc si u mě šplhl při scéně krádeže prasete. To už jsem se dlouho takhle nenasmál. Prostě Tony Curtis táhne prase za nohy, který kope a kvičí a pak se ho snaží narvat do náklaďáku a ještě ho maskovat před Military Police. Jeden z nejdokonalejších okamžiků filmové komedie. Co se týče žen na palubě, tak ty tam opravdu nepatří a film to dává dost najevo, i když jak to tak bývá, muži stejně jejich kouzlu a kráse nakonec podlehnou a přehlídnou všechny ty své výtky, jako by ani žádné nikdy neměli. I když Cary natočil už lepší komedie, tak musím hodnotit film kladně. Asi to bude mou slabostí do věcí ohledně války v Pacifiku. Lodě dýmící kouř až k oblakům, rachot motorů prolétajících letadel těsně nad hlavou, ponorky nasáklé vůní oleje, křik kroužících racků, ostrovy plné písku a křiklavé zeleně a nekonečná modř nebe i moře v nekonečných dálavách. Love it! :* ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ružová ponorka je dosť dobrý nápad a film obsahuje slušné množstvo decentných fórikov, ale ten úvod sa do príchodu žien dosť vliekol. Vyvŕbilo sa to nakoniec celkom slušne, takže lepšie tri hviezdy. –––– Víš, láska pod vodou je moc pěkná pro ryby, ale neměla bys počkat, až vyplujem na vzduch? –––– Spozorovali jsme tanker, trefili náklaďák. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukala na ČT2 a ještě se směju. Divím se nízkému hodnocení, troufám si napsat, že tenhle film převyšuje naprostou většinu dnešních tzv. komedií převážně hollywoodské proveniece minimálně o dvě hvězdy, a to bez nechutných zvuků, sprostých slov a podobných přísad (i když třeba v Tropické bouři mi nevadí, ale nemusím vždy a všude). To ani nemluvím o komediích Czech šmejd, kdy se divím, že jim na to vůbec kdo dal peníze (Duše jako kaviár, Jak ukrást Dagmaru a mnoho mnoho dalších:-( ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na Operaci Spodničku mě opět nalákalo jméno Caryho Granta, když jsem jako jeho spoluherce viděla Tonyho Curtise, potěšilo mě to. Bohužel musím říct, že bych místo tohoto filmu na dvojce raději viděla Šarádu nebo třeba Pověstného muže. Než se film rozjel, čili než se na ponorku dostaly ženské, bylo to nudné. Pak se sem tam mihly vtípky, pohled na Caryho rozhodně nebyl k zahození, ovšem dojem z filmu už to u mě moc nevylepšilo... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Jeff Chandlerovi nabídli roli kapitána, kterého nakonec hrál Cary Grant. Sám Grant se zprvu zdráhal, protože si myslel, že je na tuto roli již příliš starý. (Mol)
  • Cary Grant se k filmu dostal přes Tonyho Curtise, který si ho osobně vyžádal jako kolegu. Kvůli rozpočtu ale studio Universal doufalo, že se Curtisovi podaří herce rozmluvit. (Pavlínka9)
  • Bob Hope říkával, že nejvíc ze všeho lituje odmítnutí účinkovat v tomto filmu. (Mol)

Reklama

Reklama