Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

kingik 

všechny recenze uživatele

Herci umí skvěle podat každý dobrý gag ve scénáři. Prušinovský se režijně dostal do obstojné formy a výraznější dějovou linku asi nelze od tohoto seriálu očekávat. Vše se točí kolem fotbalu, ale žádný zápas zatím k vidění nebyl. To asi přijde až s dalšími díly. Nakonec tenhle seriál moc nemusím. Nudil mě. Celý jsem ho nedosledoval. Viděl jsem pět dílů. A hlavně, takhle to nechodí ani ve fotbalovém okresním přeboru. Zbytečně přehnané. Idiotsky pojaté. Slátanina. 40% ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Po více dílech musím zvýšit na čtyři hvězdičky, hlavně díky vynikajícímu Vetchýmu. Ten vyčnívá nade všechny a opravdu mě dokáže snad při každý jeho scénce rozesmát. Zároveň mi přijde, že s počtem dílů stoupá i zábavnost, rozjezd byl slabší. Je jasný, že seriál není zdaleka pro všechny, ale kdo se pohyboval nebo stále pohybuje ve fotbalovým (možná i obecně sportovním) prostředí, obzvláště na takový úrovni jakou prezentuje právě tenhle seriál, si to pravděpodobně užije. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Přebor zraje a graduje. Hořkosladké finále přebije i rozpaky z některých příliš jednoduchých a předvídatelných dílů (které měly rozměr spíš jedné anekdoty - viz Kopačák nebo Jesle). Ke konci už si to k sobě všechno pěkně sedne a naplno táhnou i ostatní postavy, nejen "oscarový" Ondřej Vetchý. Po Bylo nás pět asi jediný český seriál, který jsem s gustem nakoukával od prvního do posledního dílu. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

skvost mezi ostatními (pseudo)výtvory současné české seriálové tvorby, která exceluje v žánru výplach mozku tuctového diváka.. Přebor má atmosféru, jednotlivé zápletky jsou vtipné, postavy sympatické a dobře napsané a hořkosladké finále zanechá v divákovi upřímnou touhu po nášupu.. prostě palec nahoru a neskrývaná radost z toho, že i ve dnešní době může v našich končinách vzniknout kvalitní a chytlavý seriál :) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Okresní přebor je zřejmě nejlepší seriál televizní stanice Nova v její historii. Je těžké vlastně jednoznačně určit, jestli je to kompliment či pohana, každopádně v kontextu české porevoluční seriálové tvorby patří k tomu lepšímu, co bylo možno na televizních obrazovkách spatřit...na první ligu s Četnickými humoreskami či Bylo nás pět sice nemá nárok, televizní divizi či ČFL, tedy ligu třetí, ale ukope s přehledem. Okresní přebor má totiž několik hodně silných postů - na režii zkušeně kope sehraná dvojice Jan Prušinovský a Jakub Kohák, přičemž tvůrcem hry je především kameraman Petr Bednář, který dal obrazu tu pravou cool reklamní patinu, čímž ho silně odlišil od většiny české seriálové produkce a přiblížil ho produkci evropských pohárových soutěží. Tou pravou trefou trefou do černého byl také záměr tvůrců postavit osu seriálu většinou na jednoduchých, téměř reklamních gazích, a sladit tempo seriálu s tempem reklamních breaků, jak skladbou záběrů, tak zvoleným střihem. Scénář sice střídá slabé chvilky s těmi povedenějšími, hodně ale zachrání herci, především na liberu hrající Ondřej Vetchý. Slovník postav odrážející svou hovorovou povahou a velkou mírou vulgarismů realitu fotbalového prostředí sedí přesně a reálně je zobrazeno i fungování vesnického fotbalového klubu. Takovýhle zapálených amatérských fotbalistů běhají po Česku stovky...a je na ně obvykle stejně tristní pohled... Jsem zvědav, jestli přijde pokračování v podobě Okresní soutěže, jak to tak se seriály bývá... :-) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • Režisér vybíral herce cíleně. Museli umět hrát fotbal, museli vědět, co je to ofsajd atd. Místo tradičního castingu nechal herce, kteří měli představovat fotbalisty, podstoupit celá fotbalová utkání, aby poznal, kdo je skutečně schopný fotbalista. (ClintEastwood)
  • Exteriéry i interiéry (hřiště, hospoda, dům hlavního představitele atd.) se natáčely v Lochovicích, vesnici vzdálené cca 40 km od Prahy, a v sousedním Komárově, kde mají postarší sokolovnu. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama