Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (344)

InJo 

všechny recenze uživatele

Zatím (po čtyřech dílech) velmi zábavná satirická oddechová prča, která pálí jednu bezva hlášku za druhou. Lavi je můj idol! ___Druhý poločas série je sice slabší a výrazně lacinější, ale pozitivní dojmy naštěstí stále převládají (hlavně díky vynikajícímu Štáfkovi, který si svou roli maximálně užívá). 70 % ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Deadpoole, střes se. Máš tady konkurenci! Český antihrdina Bench zasahuje, aby svou demencí a stupiditou dobyl nejedno dívčí a nebo divákovo srdce. Problémem je to, že Obkokot nebo jak se jmenujou, dělají stejný fuck up jako udělali další americká studia u dalších seriálů. Vydáme pět dílů, pak dalších pět, pak třeba tři, a pak ten poslední. S měsíčními intervaly. Geniální. A debilní. Já sám o sobě mám velice barevný smysl pro humor. Ale hold nemám asi přímo ten smysl pro humor v tomto ohledu. Navíc se ve fotbale už pár let neorinetuju. Ale jsem rád, že Štáfek dělá i něco jinýho než Die Straße. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kuba Štáfek dokazuje, že i navzdory svému domovskému projektu platí za výtečného komika, slušného herce - Ačkoli střihnout si takového rozkošně vygumovaného suvenýra musela být radost.. - ba dokonce vůbec ne špatného tvůrce.. Má sice opět o Kolečko víc, nicméně tomu to tentokrát zase jednou jede jako po mokrý trávě při špatným obutí.. Na dobře zvoleném půdorysu mikrokomedie rozehrávají pánové výtečné bago, při němž se vtipně trefují do jedné fotbalové osobnosti za druhou jako svýho času Roberto Carlos do zdi.. Vulgarity (v)hodně za pulicí čarou tentokrát celému projektu přesně pasují.. Účast několika fotbalových hvězd potěší i z toho důvodu, že naznačuje, jak si ze sebe kluci zvládají dělat legraci, což jim budiž přičteno ke cti.. Vysokou kvalitu, jakkoli některé epizody platí za vyloženou holomajznu, dokládá pak především reakce mistra Limberského..;) ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Český internetový fenomén dostává své pověsti, ale bohužel jenom v první polovině epizod, ve které jde o opravdu svižnou a odvážnou sportovní satiru, která si nebere servítky a skvěle baví. Po přeobsazení jedné z kličových jde ale energie a kvalita do kopru a druhá polovina první série jede již na půl plynu a je pouze odrazem předchozích geniálních dílů. I přes slabší epizody jde ale na naše poměry o netradiční a zajímavý projekt, který má povedené epizody tak silné, že zlidověly a staly se fenoménem, což je obdivuhodné. Snad podobných dílů ještě pár přibyde. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

...Peníze, chlast, drogy, děvky... co to je?'' ,,Vlk z Wall St...'' ,,NE! Je to Vyšehrad!'' Smál jsem se, a jak! Jediná škoda je, že to má dohromady nějakých 80 minut, takže jsem to skouknul během večera a nejspíš se mi to rychle vypaří z hlavy.  Skvělá komedie s geniálními vtipy, které však bohužel přejdou od slov k činům a... no, že by to vyloženě potřebovali. Některý jsou totiž dost nechutný, no... no asi tak. Jinak Štafek hraje skvě le, postava Laviho je skvělá. Docela netipický film (teda vlastně seriál) na české poměry.  No... já k tomu nemám co říct. Prostě tohle je neuvěřitelná slátanina, co si dle mě zaslouží 7,5-8/10      (a těším se na film:) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • S druhým scenáristou Petrem Kolečkem se původně vůbec nepočítalo. Kolečko, jenž se fotbalovému tématu s oblibou věnuje, např. spolupracoval na scénáři k seriálu Okresní přebor (od r. 2010) či napsal scénář k TV filmu Zrádce z cyklu Nevinné lži (od r. 2013) byl ale po zhlédnutí prvního dílu Vyšehradu tak nadšený, že osobně vyhledal scenáristu Tomáše Vávru a nabídl mu spolupráci. Na dalších dílech již oba scenáristé pracovali společně. (Šéfik)
  • V tomto díle se objeví dva bývalí čeští fotbalisté Jan Rajnoch a Radek Sňozík. Oba v době uvedení epizody působili v amatérském fotbalovém klubu Real Top Praha, ve kterém v té době také hráli osobnosti z kulturního a sportovního prostředí včetně představitele Laviho (Jakub Štáfek). (Wh1t3W0lf)
  • Jedná se o vůbec první autorský seriál internetové televize OBBOD. (Šéfik)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama