Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (344)

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V úvodní písni se zpívá ''z vrcholu na dno'' případ nejen Juliuse Lavického, ale i samotného Štáfka. První 4 díly jsou naprosto skvělý, hlavně díl ''Kabelka'' , první výraznější pokles byl už v pátým díle Škodovka a po návratu v dílech 6, 7 a 8 je špatně už úplně všechno. Štáfkovi to vlezlo do hlavy, jeho postava už jen píčuje a chová se ne jako totální kréten, ale jako pičoidní vymrdaný kretén a veškeré sympatie jsou totálně pryč. Nikde ani náznak solidního vtipu, výměna Prachaře je tak citelná, že se Nosek snad musí sám stydět, ne za sebe, jeho výkon je v pořádku, kdyby ovšem hrál jiného agenta a ne Jarouše po operaci a to není Prachař ani nijak extra herec, ale bez něj je Lavi ne poloviční, ale ani ne možná čtvrteční. Pavelku to evidentně už taky nebaví. Mohl z toho být kult, bohužel jestli Štáfek nezačne přemýšlet jinak, jeho sen se mu zhroutí dřív, než Lavického kariéra. Ostatně internetové ohlasy a hodnocení posledních tří dílů mluví úplně za vše. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bola trefa do čierneho. Krátke, trefné, skvelo parodujúce imidž, mentalitu a hlášky futbalových "star", a výstižne zobrazujúce pomery v českom futbale. V tomto duchu sa nesie prvých 5 dielov. Bohužiaľ potom odišiel Jakub Prachař, zároveň klesla trefnosť parodovania a pôvodný 4* dojem začal padať strmo dole ako výkonnosť českých futbalistov po odchode do bundesligy. Lavi je dnes už kultová postava a Vyšehrad dokázal, že s odvahou a bez servítok sa dá aj za málo peňazí, a na malo priestore urobiť veľká sranda. Zostal však aj dojem, že to tvorcovia nemali premyslené ako celok a boli trošku prekvapený, že z toho nakoniec vyliezlo až 10 dielov. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Řítil se jak lavina... A to se dá říct nejen o Lavim, ale o celém seriálu. Vyšehrad začal a okamžitě se stal hitem, jeden vtip střídal druhý a spousty lidí se skvěle bavilo. První čtyři díly opravdu patří mezi to nejvtipnější, co jsem na obrazovce laptopu letos viděl, jenže pak se podařilo všechno zazdít. Zlom přišel pátou epizodou, kdy za oběť nevtipu padnul někdo, kdo si to nezasloužil a i mnoho těch, co se původně bavilo, se k tomu postavilo zády. Druhou chybou je amatérismus od serveru, který seriál vydával. Ve chvíli, kdy máte obrovský úspěch nevědět, kdy se bude vysílat další díl a hlavně o tom nic neříct, je něco nepředstavitelného. Druhá polovina, která se odvysílala s velkým odstupem, pak působí tak, že už ji vlastně nikdo dělat nechtěl, protože si vtipnou munici vystříleli a některé díly mají úroveň Laviho tréninkové morálky. I když musím uznat, že úplně poslední díl se povedl a dal vzpomenout na ten vtipný začátek. Škoda, tady se podařilo zazdít něco opravdu zábavného... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* vysokým hodnocením jsem byl nalákán na tento streamový seriál a i když obsahově jde o tupou až občas přisprostlou srandu a zesměšňování dění kolem současného fotbalu, tak jsem se docela bavil až se za to trošku stydím. Jeho plusem jsou krátké epizodky, takže celý seriál máte do 80minut zkouknutý. Kvalitou je však nevyrovnaný, ale své diváky si evidentně najde a věřím, že s určitým nadhledem může potěšit i filmové fajnšmekry, kteří si k němu můžou odběhnout a odpočinout po sledování kvalitní dramatické produkce ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Rekordně rychle vyvařený kult. Svého času se nedalo otřít o kulatý nesmysl bez toho, aby nezačaly létat narážky na Laviho, aby za pár měsíců přesně tak rychle ustaly a z Vyšehradu se místo klasiky stal upatlaný nevzhledný patvar. Nedokážu pochopit, jak na čtyři svižné díly, které umí skrz Štáfkova nevymáchaná ústa na první dobrou trefit každé okřídlené fotbalové klišé posledních let či klidně dekád, připadne ve zbytku tolik čistého odpadu, kdy je mi za kompletní herecký i tvůrčí ansámbl plně trapně. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Herec Jakub Štáfek dokonce dostal možnost zahrát si za skutečný třetiligový Vyšehrad, proti FK Loko Vltavín ale branku nevstřelil. (griph)
  • V různých dílech se objeví i několik současných či bývalých profesionálních fotbalových hráčů, např. Lukáš Vácha, Roman Bednář, Jan Rajnoch nebo Radek Sňozík. (NiWi)
  • Původně byl scénář psán pro Bohemku. Lavického (Jakub Štáfek) měli vyhodit ze Sparty a on měl přestoupit do Bohemky, kdy majitele klubu měl hrát Ivan Trojan. (MessiM)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama