Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Slušná nadsázka venkovského života točícího se kolem fotbalového mužstva, které hraje jednu z nejnižších lig.. zde sehrála velkou roli plejáda skvostných herců v čele s panem Vetchým, kterému opravdu věříte každé "cholerické" slovo a pan "Dobjej", no to je perla. Myslím, že se seriál dobře zapsal a zdárně následuje klasický český humor, který ve filmech a seriálech ukončila v první půli devadesátých let Hospoda také od Novy. Za tento projekt tedy smekám.. :-)) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Už žádné VéKáVéčka, Rodinný pouta nebo Růžovka, teď tu máme konečně ČESKÝ seriál, který si na nic nehraje. Nejlepší díly: Nábor, Schůze, Na váhu, Konvoj a Derby... Doufám, že přijde minimálně ještě jedna série, protože Prušinovský na to má, aby okresní přebor nakonec přetavil i v krajský přebor. Už teď mi v hlavě běží spousta nápadů na další sérii, tak snad se dočkám i realizace. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Bezesporu jeden z nejlepších seriálů, které Nova kdy vyprodukovala. Koncepčně a filmařsky sebejistý a výborně herecky obsazený (trio Vetchý-Novotný-Sobota ze sebe ždíme takřka maximum). Na první pohled jde o jednoduchoučkou buranskou pitomost, ale to je jen zdání. To, že je seriál o přízemních prosťáčcích, ještě neznamená, že sám je také takový (narozdíl třeba od většiny opusů Zdeňka Trošky). Vyloženě vtipné mi to bohužel přišlo pouze příležitostně a scénáře některých epizod jsou až moc triviální. Ale ta řemeslná profesionalita a již zmínění herci si prostě zaslouží jednoznačný palec nahoru. 70 % ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Po více dílech musím zvýšit na čtyři hvězdičky, hlavně díky vynikajícímu Vetchýmu. Ten vyčnívá nade všechny a opravdu mě dokáže snad při každý jeho scénce rozesmát. Zároveň mi přijde, že s počtem dílů stoupá i zábavnost, rozjezd byl slabší. Je jasný, že seriál není zdaleka pro všechny, ale kdo se pohyboval nebo stále pohybuje ve fotbalovým (možná i obecně sportovním) prostředí, obzvláště na takový úrovni jakou prezentuje právě tenhle seriál, si to pravděpodobně užije. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Docela solidní zábava. Výborným plusem je určitě půlhodinová stopáž, díky čemuž nehrozí vata. Scénář sice není vrchol geniality, ale ujde to. Herci krásně civilní a vůbec jsem netušil, že nejvíc budu obdivovat Luďka Sobotu. A ikdyž se do mě vkrádala myšlenka, že Prušinovský moc koukal na Kachyňovo Kožené slunce, tak aspoň to vypadá, že fotbal bude na prvním místě a nějaké "vztahy" se objevovat nebudou. Zatím příjemných 8/10. P.S.: Sprostý slovník vůbec netrhá uši a výborně do seriálu zapadá ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • Jirka Luňák (Ondřej Vetchý) si doma na kazetě pouští záznam zápasu ČR vs. Nizozemsko z kvalifikace na Mistrovství Evropy 2004. (fabecc1222)
  • Pivo, které hráči hojně popíjejí, bylo nealkoholické. Kořalku nahrazoval čaj, vodka byla obyčejná voda. (ČSFD)
  • Přestože byla pro celý seriál vytvořena značka piva Brigadýr, v této epizodě se v kabině Čenda Pazdera (Miloslav Štrobl) dožaduje, aby Matějka (Pavel Nečas) dával "do půllitru gambáče půllitru gambáče". (Hannzig)

Související novinky

Reklama

Reklama