Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezapomenutelný britský komik Peter Sellers je znám především jako hlavní představitel z úspěšných snímků o Růžovém panterovi. K jeho nejlepším hereckým výkonům patří také hlavní role v komedii Večírek. Ztvárnil zde podivného indického herce Hrundiho V. Bakshiho, jenž se snaží uchytit v Hollywoodu. Tento věčný nešika a smolař nejdříve znemožní natáčení klíčové scény v závěru historického velkofilmu, když předčasně odpálí maketu pevnosti. A není divu, že doslova k nepříčetnosti rozzuří jeho producenta. Později je nedopatřením pozván na setkání tvůrců, kteří se na vzniku tohoto snímku podíleli. Bakshi svojí bezelstností a bezradností při orientaci v neznámém domě nechtěně rozpoutá nekonečný gejzír komických náhod a absurdních situací. Nekončící katastrofě nezabrání ani Bakshiho okouzlení Francouzkou Michele Monetovou, nově objevenou hvězdičkou… Film natočil známý hollywoodský režisér Blake Edwards (Snídaně u Tiffanyho, série snímků o Růžovém panterovi, Velké závody), který komediální příběh zaplnil jemným humorem i řadou nepřekonatelných slovních a akčních gagů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Jak píše zigy, hlavně pro skalní příznivce Sellerse a Pantera. Celý film se odehrává prakticky jenom na večírku, což je zajímavé a sympatické. Na druhou stranu to způsobuje občasnou těžkopádnost. Hluchá místa bohužel nechybí. Ale některé fórky jsou úžasné a asociují Pantery.  A Sellers je prostě skvělý, i se svým líčením, přízvukem a tanečkem. I když mu dost konkuruje opilý číšník. Na posledních 20 minut se z filmu stane čistá bláznivita a je to tak nejlepší. ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Výborná, jednoduchá zábava na sobotňajší večer, kedy nemáte chuť na filozoficko-analytické traktáty. Čistá situačná komika s minimalistickými dialógmi, založená viac-menej na groteske a opakujúcich sa, no prekvapivo stále vtipných okamihoch. Sellers ako indický rádobyherec - smoliar doslova exceluje a zamilovala som si aj postavu čašníka (ako sá volal? Levinson?). Skladba "I don´t wanna lose you", pripomínajúca štýl Nouvelle Vague mi tiež pasovala, no a zlatým klincom bolo vykreslenie Rusov v prostredí "vyšších" kruhov americkej spoločnosti - hlúční, vyškerení, bozkávajúci sa, v ruke sústavne Smirnoff vodka. No koniec . :-) 8/10. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená INTELIGENTNÍ komedie s vynikajícím P. Sellersem jako indickým hercem Hrundi V. Bakshim, který se snaží uchytit v Hollywoodu. Příběh o tom, co vše se dá zažít na " obyčejném večírku " :o) Spíše než slovními eskapádami, příběh vyniká neuvěřitelnými komickými situacemi způsobenými nešikovností hlavního hrdiny a to hlavně díky improvizačnímu talentu P. Sellerse, ale nejen jeho. Výborná je i role opilého číšníka. Milý snímek, při jehož sledování se budete opravdu královsky bavit! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Večírek sice nemá sevřenost a myšlenkovou hloubku filmů jako Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu nebo Byl jsem při tom ani neobsahuje takovou smršť zábavných gagů jako to nejlepší ze série o Růžovém panterovi. Je to ale v zásadě tentýž druh humoru, jaký známe v podání komisaře Clouseua, tzn. sympatický nešika, který to myslí dobře a má snahu, která ale obvykle vyústí v katastrofu, aby na konci hlavní hrdina díky svému příslovečnému štěstí vyvázl se ctí. Tady je jeho humor zasazený do grotesky, která si evidentně střílí ze snobského prostředí hollywoodské smetánky. Film nemá bůhvíjaký scénář a v některých momentech byl scénárista trošku bezradný, takže humor spočívá v zmateném pobíhání, pádech a rekvizitách typu pomalovaného slona. Nicméně přesto jde o nadprůměrný kousek. Celkový dojem: 75 %. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Nezny zmatkar Peter Sellers a jeho party. Nejdrive parodie na nudny vecirek, ktery se zahy rozjede v penovou party se slonem. Vecicka ktera pobavi a zahreje. Celou dobu je vam toho nesiky lito a to je Peter Sellers, ktery pobavi a zaroven dojme. Cele to defakto lezi na nem a na vravorajicim sluhovi, ktery brilantni Petera doplnuje. Nejen ziv je panterem . . . ()

Galerie (21)

Zajímavosti (11)

  • Denny Miller označil roli Wyominga Billa za svou nejmilejší. (Terva)
  • Scénář měl pouze 55-60 stran a Blake Edwards později řekl, že to byl nejkratší scénář, který kdy napsal, a že většina věcí ve filmu byla improvizace přímo na place. (melipa)
  • Lidé blízko Elvise Presleyho tvrdí, že to byl jeho oblíbený film. Elvis Presley byl známým fanouškem práce Petera Sellerse. (melipa)

Související novinky

Blake Edwards: 1922 – 2010

Blake Edwards: 1922 – 2010

17.12.2010

Ve středu v noci se na svůj poslední večírek někde tam nahoře vypravil velký filmař, držitel čestného Oscara za celoživotní dílo Blake Edwards. Všichni si jej pamatujeme především jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama