Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (184)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový předchůdce Insidious, aneb uneseme tě ve tvém vlastním snu a jen ty se můžeš zachránit, s pomocí taťky, kterej taky spí, samozřejmě. Myšlenka snového děje se mi líbí, stejně tak scéna řetězových reakcí zaujala, pro takový kousky mám odjakživa slabost, víc by se mi ale líbilo fantasy z pohádkové říše snů alá Neuvěřitelný příběh apod., kde se to obejde bez fotříka, ten mi vadil šíleně, celkovou svou existencí ve filmu mě hrozně iritoval a nejraději bych nechala unést jeho. Stejně tak se mi nelíbila hromada hluchých míst, kdy se hrdinka na posteli asi zrovna jen převalovala, nevyjímaje chvíle, kdy se asi i hodně vrtěla, protože co chvíli se divák probere ze sna, zdvihne oči na obrazovku a zjistí, že už se to tam zase jen líně fackuje, aniž by se děj někam posunul. 50% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Záblesky geniality v zajatí amatérizmu. Winansov druhý celovečerný film sa, presne ako píše Anderton, veľmi dlhú dobu hľadá. Rozprávanie je sprvu chaotická a zmätená, i keď zaujímavá explózia nápadov, ktoré však dohromady nepôsobia dva razy kompaktným dojmom. Nízky rozpočet sa najsilnejšie odráža na slabej technickej stránke, ktorá nedáva priestor vyniknúť kamerovým finesám (tie tu ešte nehrajú tak naratívne významnú rolu a občas pôsobia len ako na efekt) ani nespornému talentu, utopenému vo farebných filtroch a extrémnom počte strihov na sekundu. Pritom by sa mnohé dalo vyrušiť, pokiaľ by sa Winans nepokúšal o niečo, načo nemá - ako napríklad nedomyslená akcia, ktorá úplne postráda potrebnú kinetickú rezonanciu. V neskoršej fáze si však ujasňuje priority a Ink sa začína meniť v rozprávkovo ladené podobenstvo o ľudskej povahe a ceste k sebe samému. V tejto polohe už sa zbavuje mnohých nedostatkov a dokáže vyvinúť aj vítané emócie, ktoré znásobujú pôsobivosť finále. Najväčším kladom je hudba a prepojenie paralelných svetov s vlastnou mytológiou - tu len zamrzí zbrklá expozícia niektorých postáv. Po výtvarnej, technickej, scenáristickej i režijnej stránke ponúka Winans omnoho viac až vo svojom ďalšom filme. 60-70% ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tieto ' matrixové ' sračky v b- čkovom prevedení, so ' špatnými ' hercami, kostýmami k pogrcaniu a dialogmi k nasraniu, ma nebaví pozerať. No i napriek tomu nedávam ' odpad! ' , pretože myšlienka s ' tepom sveta' ,bojové sekvencie a muzika sa mi skutočne páčili. Vôbec, nápad celého filmu bol dobrý, no prevedenia už nie. Za málo peňazí, veľa muziky! A pozor na ten idiotský latexový vrzgot, ktorý tam neustále počuť, a ktorý mi tak nesmierne pil krv! ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Evidentně je film postaven na zajímavém námětu a myšlence, kterou stvořil režisér, scénárista a hudební skladatel v jedné osobě Jamina Winanse. Bohužel to je tak vše co je na filmu pozitivní, zbytek není ani poloprofesionální, ale spíše amatérsky nadšenecký. Záběrování, herecké projevy nebo samotné dialogy. Upřímně bych za film nedal ani korunu a na další počiny zvědavý rozhodně nejsem. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

K Ink budu shovívavější. A to přesto, že amaterismus a lacinost z něho kouká na každém třetím kroku. Protože o podobné filmy člověk zakopává jen vzácně, protože nejedna zdejší postava, myšlenka či scéna má větší hloubku než většina americké hollywoodské produkce a protože pro jinakost já mám slabost. Vzhledem k více úrovním a několika možnostem interpretace si to ale celé budu muset dát ještě jednou. // 75% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Rozpočet filmu byl pouhých 250 tisíc amerických dolarů.
    (Martrix)
  • O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray. (s.e.p.p)

Reklama

Reklama