Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (370)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Runaways - hudební skupina, jejíž hudbu jsem nikdy nevyhledával. Ale až nebeské obsazení na mně nenechalo nit suchou a já se od prvních minut snažil se neutopit v klasických vybrnkávačkách, kožených bundách, pomalovaných tvářích, žiletkou přesně naměřených lajnách a lesbickém sexu. Už od začátku film hraje na kontroverzní noty a dává divákům jasně najevo, že se nezmýlili a opravdu sledují eRkový film. To v žádném případě není na škodu (dokonce podobné věci vítám), kdyby však celý film nezapadal do škatulky "tady je životopisný hudební film, a vy mi sem teď hodíte nějakou Oskarovou nominaci". Škoda, protože ke konci se Runaways zadrhává stejně jako členky skupiny a film končí úplně bez "drajvu". Naštěstí se může opírat o již zmíněné nadpozemské obsazení. Kristen Stewart, Dakota Fanning a Michael Shannon ukazují, že (krom Shannona, z pochopitelných důvodů) jim jednou bude patřit celý Hollywood. Obsazení, nekompromisnost ratingu a fakt, že se vlastně celou dobu díváme na zfetované, opilé, polonahé a sexující teenagerky, to vše odlišuje Runaways od ostatních stejně zaměřených filmů, a to v určitém měřítku, s přivřeným okem a lahváčem v ruce splňuje to, co jsem od výsledku čekal. Nedělal jsem si iluze o nějaké žánrové inovaci, i když třeba jen o velikosti kapesního vydání, něco málo jsem však přece jen dostal. Runaways určitě po zhlédnutí poslouchat nezačnu (podobná věc se ostatně povedla jen Walk the Line), ale čtyři hvězdy si film zaslouží. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho se mi na to nechtělo podívat, ale nakonec jsem se odhodlala. A i když jsem si vcelku jistá, že se na to v nejbližší době (jestli vůbec někdy) nehodlám znova podívat. Vcelku se mi to líbilo, rozhodně zajímavě natočený příběh o holkách s velkým potenciálem, který však zničily v drogách. Navíc je film protkaný velice chytlavými písničkami. Kristeniny vlasy byli opravdu strašné, ale chápu proč se nechala ostříhat a obarvit, docela jsem jí tu Joan věřila. 4* ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rock & Roll, baby! Jako milovník nářezové kytarové muziky a zarytý punk-rocker nemohu být nespokojen! Tohle je film o tvrdejch holkách, co si klidně troufnou na bandu smradlavých metaláků, ujíždějí na chlastu a drogách a rády masturbují ve sprše. Když si to zrovna nedělají navzájem... Shit, zapoměl jsem upozornit, že komentář je do 18-ti let nepřístupný. Tohle biografické drama má prostě všechny správné přívlastky, jež jsou s oblíbenou odnoží hudby spjaté, a všichni, kteří nemají srdce na správném riffu, ať se jdou bodnout. Fuck hip-hop, bitches, come get some guitars! Navíc v jakém jiném filmu lze vidět Kristen Steward, vášnivě líbající Dakotu Fanning? Jako režijní debut překvapivě fajn - bez hluchých míst, herecky na výši... solidní drama s bezva soundtrackem! UPDATE: Fuck this! S dvoudenním odstupem, naposlouchaných The Runaways a V.A. k filmu jsem se zamiloval. Five motherfuckin´ stars! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pekne natočené, úprimné, zábavné, sexi a so super hudbou... skrátka paráda. O niečo podobné sa snažili napríklad aj tvorcovia minuloročného detinského pokusu o generačnú výpoveď, s názvom Don't Stop. No, každý nie je Floria Sigisimondi. Krásne prepracovala každý záber a obrázok a aj poleno akým je v poslednej dobe Kristen Stewart, dokázala prinútiť aby sa tou Joan Jett naozaj stala. Veril som jej to. Veril som emóciám v Dakotiných obrovských očiach, veril som tomu I Love Rock N' Roll. 85%, s citom a obrovskými sympatiami. A srdcovkou na záver. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hned po Suzi Quatro jsou The Runaways moje druhá nejoblíbenější ženská rocková muzika. A kvůli muzice jsem si film taky pustil. Ovšem ze zákulisí hudebního komerčního showbyznysu je člověku na blití, holky se mi nikterak nelíbily, natož aby mi svým životním stylem imponovaly (ve dvaceti bych ale mluvil úplně jinak), jejich filmové postavy jsou ploché a působí jaksi bezduše (možná proto, že jsou úplně vymaštěné)... Jednou jsem se i zasmál, to když ještě neplnoletá Cherie kradla nemocnému tátovi-alkáčovi z nočního stolku klepky, aby si trochu srovnala svůj absťák, kdoví po čem. Jinak ale vcelku průměrný komerční film o komerční holčičí kapele, která byla ve své době určitě hrozně sexy, ale až po důkladném producentově tréninku ve stylu "kterak být co nejvíc sexy" (skvělý Shannon). ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (noelcoward73)
  • Rocková hymna „Cherry Bomb“ byla napsána pro Cherie Currie na jejím konkurzu. (noelcoward73)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama