Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (370)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Vedle Whip it další výborný holčičí film a tentokrát ze vzpomínek Cherie Currie o Joan Jett a kapele The Runaways. Hned na rovinu se sluší říct, že tenhle životopisný film neříká skoro vůbec nic ani o Cherie, ani o Joan, ale je velmi efektně a zábavně rock'n'rollově natočený a s výborným soundtrackem. Je v tom takové letem světem povídání o The Runaways s různými highlighty jejich veřejné i osobní kariéry, ale nějaké hlubší pohledy na obě hlavní postavy tam nejsou i přes pár náznaků, které ale rychle zaniknou a nejsou ani nijak zvlášť rozvinuté. Každopádně ale film tak pěkně běží dopředu a k tomu tak zábavným způsobem, že vůbec nevadí, že se člověk nedozví o Cherie Currie ani o Joan Jett nic podstatného, protože všechen ten rock'n'roll, stylové záběry a celé scény to dokážou v klidu utáhnout celé sami. Hodně tomu pomáhá i herecké obsazení s Kristen Stewart jako Joan Jett a Dakotou Fanning jako Cherie Currie a Michaelem Shannonem jako rockovým producentem Kimem Fowleym. Dakota teda sedí nejvíc, protože překvapivě pěkně zahrála a je zajímavé, že ji jako šestnáctiletou obsadili do role šestnáctileté, když je všude vidět jak do takových rolí obsazují třeba i o pět nebo víc let starší herečky. A zahrála fakt výborně a stylově a bylo na ní vidět, že ví jak má vypadat rock'n'roll i rock'n'rollová troskovitost :). Kristen Stewart si Joan Jett očividně užila a šlo jí to taky moc pěkně. Akorát teda byla škoda, že jak byl film tak rychlý, tak člověk ani nemusel zaregistrovat, že třeba v jejich kapele je i Scout Taylor-Compton, která si moc nezahrála vzhledem k tomu, že prakticky žádné vedlejší postavy neměly žádný prostor. A Michael Shannon si celou tu glamovost a extravaganci musel užít docela určitě, protože i když byl jen takovým popoháněčem děje mezi Cherie a Joan, tak to byla tak výrazná a zapamatovatelná postava, že mě to až překvapilo :). Takže jako pecka a chtěla jsem dokonce hned po kouknutí dát ***** za tu poslední scénu, ale nakonec jsem si to přes noc rozmyslela a ***** si kdyžtak schovám na druhé kouknutí :). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jelikož sem duší Rocker,mám rád životopisné filmy a zbožňuju Kristen Stewart,nemohl sem si Runaways nechat ujít.Joan Jett mám hodně spjatou spíše z jejich posledních sólových let a hlavně peckou I Love Rock'n Roll,tudíž filmek,jenž mapuje její minulost,jsem přivítal s nadšením.Režisérsky nikterak originální,ovšem herecky famózní.Kristen i Dakota podávají skvělé výkony,hlavně Dakotin výstup ala Dawid Bowie!To sem čuměl s otevřenou držkou.Po hudební stránce celkem zajímavé.Hlavně zbožňuju tu dobu,všechny máničky vyrazili na párty,kde se chlastalo,pařilo,všichni měli křiváky a poslouchali tu nejlepší hudbu,jáka kdy vznikla.To byla doba kterou miluju a ve který bych chtěl žít.Z dnešního uhlazeného světa,plného šampónů a posraných diskoték,plných rozmazlených zbohatlických dětiček je mi nablití.Film sice není po kvalitní stránce na špici(jako třeby The Doors nebo Control či Falco)ale připoměl mi co mám tak rád,Kristen je miláček a mohl sem zase na okamžik nakouknout do dob,které mám nejraději.Skvělý filmový fetiš. ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Narození - Puberta - Dospělost - Druhá míza - Stárnutí - Smrt = sex, drogs and ... music! Ne, ne, ne. Holky nikdy nebudou jako kluci, jelikož nemají jejich myšlení. Ony potřebují k někomu vzhlížet, věřit v nějakého Boha. Nepustí se jen tak do hluboké řeky plné krokodýlů, nenávistí, podvodů, intrik a nedůvěry. Proto nikdy nebudou vládnout světu! ()

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Bohužel celkem standardní biopic. Pokud jste jich pár viděli, budete celou dobu naprosto přesně vědět, co vás čeká, žádná překvapení se nekonají. Nicméně pokud se zajímáte o kapelu The Runaways, nebo hudební historii obecně, jde o dějepisnou lekci dějepisu poměrně věrnou a především zábavnou. Necelá dvouhodinovka uteče jako voda, protože co si budeme povídat, sex, drogy a rock and roll byly, jsou a budou přitažlivé. Soundtrack je víc než fajn a Kristen Stewart opět dokazuje, že má v sobě víc, než jen skelný upíří pohled. Dakota je taky v klidu a navíc obě docela slušně zpívají, takže nečekejte zázraky, ale rozhodně palec nahoru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům se podařil solidní kousek. Natočili životopisný film o fungující punkové kapele sedmdesátých let, která se dost důležitým způsobem zapsala do historie hudby a herečky jsou si k tomu s původními představitelkami dost podobné. Škoda jenom, že příběhově to bylo neuvěřitelně odbytý. Je ale pravda, že život se psát podle scénáře nejde. Takže na příběh bych zase až tak nenadával. Prostě to nemělo silnou, ráznější scénu, která by mi přesnějc ukázala, jak to v té době vypadalo. Věřím, že to bylo vostřejší, než to film ukázal. Vždyť i film o Johnny Cashovi byl vostřejší než tenhle o těhlech praštěnejch punkerkách. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Zatímco se Kristen Stewart nechala skutečně ostříhat, Dakota Fanning nosila po celé natáčení paruku. (zajda404)
  • Režisérka Floria Sigismondi prohlásila, že kdyby byla Dakota Fanning o něco starší, film by byl daleko odvážnější. Fanning bylo v době natáčení 16 let. (zajda404)
  • Dvě písně ze soundtracku k filmu nazpívala sama Dakota Fanning ("Cherry Bomb", "California Paradise"). Další dvě nazpívala spolu s Kristen Stewart ("Queens of Noise", "Dead and Justice"). (NGP)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama