Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (370)

B!shop 

všechny recenze uživatele

O nejakejch Runaways jsem v zivote neslysel, coz je ale v podstate fuk, tohle je klasickej biografickej film, kde mame zacatky kapely, uspech i pad. A nastesti to slape od samotnyho zacatku, svizne odsejpajici dej, perfektni pisnicky. Bohuzel poslednich 20 minut uz se nic nedeje a kdyby tu nebyly, tak se nic nestalo. Co se tyce herecek, konecne se Stewart a Fanning dokopaly k nejaky poradny roli, takze Stewart neni ta kravka ze Stmivani, ale pusobi skutecne vcelku drsnacky, nadava, chlasta, akorat to haro je dost hrozny. Co se tyce Dakoty, ta uz nastesti povyrostla a nedela svoji typickou prechytralou urvanou holku, dostala nejvyzivnejsi roli, perfektne ji zahrala, ale tu drsnacku ji s tim jejim xichtem proste neverim. Nicmene ja tu mam jinyho favorita, skvele ujetyho Shannona v roli producenta. Nebejt tech opruzackejch poslednich 20 minut, mozna bych premejslel i o paty hvezdicce, takle jen solidni ctyri a po case zase perfektni hudebni film. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Kdyby hrdinky nepůsobily tak dětinsky, možná bych jim věřila, že jsou něco víc než jen rozmazlení frackové, kteří z nudy začnou ukazovat světu, jak jim je všechno strašně u prdele, a jenom levobočkem k tomu občas mlátí do kytary. Takhle je obsazení věkově autentičtější, ale když vidím ty tváře, tak mi za nimi něco chybí. A tím pádem mi něco chybí v celém filmu. A pokud je to šablonovitý životopisný film bez špetky invence, tak chci aspoň zajímavé herce, ne bandu puberťaček. Ufff, to jsem dneska ale zlá. Chci už konečně vidět dobrý film! ()

Reklama

Katullka 

všechny recenze uživatele

Asi propadám v úžasných uživatelech na csfd, co jdou s proudem. Nejen, že miluji veškerou Riot hudbu, ale hlavně tomuhle dávám 5 hvězd. Riot grrl, a vůbec hudba spojena s nimi, je pro mě dlouhodobý vztah. Miluji Bikiny kill, Bratmobile, Le tigre a samozřejmě Runaways a samotnou Joan Jett. Tudíž tento film hned z počátku jsem doslova žrala každým coulem. Joan Jett je šílená lesbická ikona a opravdu se to umocnilo, když naše milovaná Kristen Bella Stewart vypadala jako Shan z tak už homo seriálu L word. Obávám se, že ne jedna lesba u tohoto filmu onanovala (ne, že bych se počítala mezi ně). Opravdu překvapivě Kristen Bella byla přesvědčivá a vážně se mi líbila (však krásou na Joan Jett-reálnou nemá!). Když se kouknu na zobrazení Cherie v podání Dakoty Fanning, tak tam je to už rozporuplnější. Cherie Currie mě vždy přišla z nahrávek z Japonska opravdu více robustnější, což Dakota je opravdu sexy tělo. Hlavně slečna Dakota (opravdu hrozné jméno, možná i horší než Montana) neměla v hereckých schopností tak navrch, jako jiní herci. Mile mě překvapily různé informace o Runaways, které jsem nečekala a to je mám v přehrávači už mnoho měsíců, ba i let. V kvalitě vizuality filmu jsem byla t´že mile překvapena. Viditelné chyby žádné, dost jsem se kochala. Velké plus musí dost i Floria Sigismondi, jako celovečerní debut-klobouk dolů. Prostě paráda. Cherry bomb je pro mě klasika a The Runaways je příjemné zpestření a opravdu úžasný film a úžasné kapele. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Dějově to pro mě nebylo žádné překvapení, snad jen že sláva The Runaways dělala ve filmu dojem skutečné rychlovky, ale to vlastně i v reálu byla - rychlý vzestup a pak rychlý pád. Na film jsem se však podívala hlavně proto, že mě zajímaly herecké výkony Kristen Stewart a Dakoty Fanning. Překvapila především Dakota. Než jsem film viděla, říkala jsem si, jestli tahle role pro ní nebyla velké sousto, vzhledem k jejímu věku a předchozím rolím, ale očividně to zvládla více než dobře, dokonce skvěle. Stačí se podívat na video z živého vystoupení The Runaways v Japonsku z roku 1977 a hned vás napadne, že Dakota zvládla jak pohyby tak "náboj" Cherie Currie napodobit na jedničku. Dakotu vidím jako hlavní plus celého filmu. Určitě se budu těšit na její další role. ~(3,7)~ ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý životopisný snímek o první ženské rockové kapele. Má tempo, hraje k tomu poctivá rocková muzika a má to příjemný videoklipový střih, který sem dost sedne. I tu atmosféru sedmdesátých let se povedlo přenést do filmu hodně dobře. Kristen Stewart a Dakota Fanning si svými výbornými výkony napravují pověst po Twilight sáze a zaujme i výstřední producent Michaela Shannona, kterého začínám mít po Nouzovém východu docela rád. Jenom škoda, že se režisérka nezbavila pár klasických neduhů životopisných filmů., takže nám tady pár věcí evidentně chybí. Taky by nezaškodilo více se zaměřit na další členky skupiny než na hlavní 2 protagonistky, některé z nich jsme dokonce viděli jen v pár záběrech. Se životopisných snímků je to ale pořád slušný nadprůměr. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Rocková hymna „Cherry Bomb“ byla napsána pro Cherie Currie na jejím konkurzu. (noelcoward73)
  • Film je adaptací knihy „Neon Angel: The Cherie Currie Story“ od Neala Shustermana a Cherie Currie, zpěvačky skupiny The Runaways. (-Marc-)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno