Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (1 350)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

300: vzestup Noama Murry, Izraelce, kterého do teď znali jen chorobní sjížděči reklam. Druhá třístovka v mnoha věcech převyšuje tu první, například už postava Leny Headeyové (ha, počeštil jsem to, komu se to tak nelíbí, ať si Lannisterského lva políbí) už není k uzoufání nudná, nýbrž nahláškovaná a zábavná. Nový testosteroňák v hlavní gerojské úloze taky získává kladné body, jelikož to není jen osvalená hora, nýbrž logicky uvažující entita, která má určité povědomí i o takových náročných disciplínách, jako je ironie, nadsázka a humor (navíc má modrý plášť, což je kladný bod jako dobře rostlé prase). Děj je taky lepší, jenže... V jedné věci druhá třístovka ztrácí, v prvním díle byla akce geniální, v záběru byli ZCELA vidět oba soupeřící bojovníci, tady jsou jen záběry, kdy je přes celé plátno vidíme rameno a omečenou paži ( mnohem méně kopí, jak trudmé), akce je tak mnohem méně přehlednější a tuctovější, její pravdivost z hlediska historické taktiky se taktéž odploutvila kamsi do hlubin Egejského moře. PS: Eva green je roztomilá, živočišná, přitažlivá a obávaná a vše v naprosto skvostné podobě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebejt Evičky Greenů, byl by tenhle film sotva třetinovej. Ona do téhle daleko komiksovější adaptace, na rozdíl od první třístovky, dodala neuvěřitelný šarm. A také se to všechno vlastně odvíjí od toho, jak často se na plátně zrovna ona objevuje. Každopádně komiksovější nádech mi tenhle film trošku znechutil. První třístovka vypadala hodně stylově a hodně syrově. Tenhle díl bych spíš přirovnal k Sincity. Všechno je tady záměrně umělý a rádoby cool. Neříkám, že mě Vzestup říše urazil. To určitě ne. Jen má v podstatě jedno jediné eso v rukávu a tím je právě Eva Green. Všechno ostatní je absolutně pomíjivý. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to sice velmi hezky, vizuál je ještě vypiplanější než posledně a akce jde Murrovi až překvapivě od ruky. I tak mě to ale nechávalo většinu času překvapivě chladným, nestrhlo to a měl jsem pocit, jakoby tomu s absencí Butlera chyběly ty pravé koule. Chvála bohu za boží a správně živočišnou Evu Green, která musí probudit z letargie i vykastrovaného homosexuála. Mírné pachuti zbytečného ždímání prašulí jsem se však i přes nesporné kvality stejně nezbavil. Po prvním díle a čtyřech sériích Spartaka už to zkrátka není ono. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Solídny prequel/sequel. Audiovizuálna žranica zlyhávajúca jedine v bode, ktorý bol v jedničke najväčším plusom - v hlavnej postave. Stapleton je neuveriteľne nudný ,necharizmatický a veľmi zle odmotivovaný. Keď sa prichytím, že pri akčnom filme fandím záporákovi (aj keď ho hrá Eva Green) asi nie je niečo v poriadku . Strašná škoda, pretože keby bolo na strane dobra komu fandiť mohlo to byť fantastické kino. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Partička peloponéských notorických sedlehářů tentokrát hrdinně a pateticky vzdoruje páru nejluxusnějších trojek současného filmového průmyslu. A vzdorují úspěšně. Vede je totiž necharizmatický impotentní generál Comukles, jenž prošel kástingem patrně jen díky tomu, že udělal nejvíc sklapovaček, a díky své indispozici odolal vyprcat se paní Zelené mezi skálopevné stěny Thermopylské soutěsky. Ze strašlivého Xerxese tentokrát udělali ozdobu hispánského gájprajdu, a tak ona ta Evka obecně zachraňuje situaci premenstruačním syndromem sehraným tak dokonale, že by měl strach se k ní přiblížit i dvoumetrový kladivář po půlročním půstu. Ač kapku užvaněné a míň mačo, vizuální orgie jsou to naprosto dokonalé, homopošťuchování vyrýsovaných abdomenů drsné a přehledné a prodaktplejsment zahuštěného rajského protlaku velmi vkusný, nevtíravý a hlavně nepřístupný! ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Noam Murro měl původně usednout na režisérskou židli filmu Smrtonosná past: Opět v akci (2013). Když se však naskytla příležitost ujmout se režie tohoto snímku, práce na pátém dílu slavné akční série se vzdal. (oje)
  • Zajatec je doveden k Artemisii (Eva Green), která jí jablko. To v jednotivých záběrech mění barvu ze zelené na červenou a naopak. (Dalfor)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama