Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 348)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jedno z nejhorších castingových rozhodnutí všech dob! Co proboha dělá člověk jako Sullivan Stapleton v titulní roli 300? Lituju Evu Green, že musela předstírat sex s tímhletím vemenem. Pokud by měl Řecku velet člověk s jeho charismatem, věřím že by raději Řekové přešli na Perskou stranu a společně napadli třeba Řím. Kdepak Butler byl jen jeden. A tenhle Stapleton ani omylem. Vlastně můžu chválit jen půvaby již zmiňované herečky. Příběh mě moc neseděl, přitom po skvělém úvodu by divák mohl nabýt dojmu, že dostává stejnou porci dechberoucí akce jako před 8 lety. Místy mě přišlo, že celý film je hodně vycucávaný z prstu a bylo vlastně jakousi povinností napsat pokračování. Mé hodnocení se nakonec ustálilo někde na 60%. Výše jej dostat neumím. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V něčem horší, v něčem lepší než první díl, ale ve výsledku stejně dobrá podívaná. Hlavní hrdina sice není tak charismatický jako Leónidás, ale je zajímavě vykreslen jako důmyslný stratég dělající i chyby. Souboje a bitevní scény se mi líbily snad více než ve 300, obzvláště ta úvodní v bouři se zpomalenými blesky brala dech, Eva Green zahrála velmi nevyzpytatelnou divoženku výtečně a celé to vůbec příjemně uteklo. Předloha Franka Millera zatím česky nevyšla, takže na rozdíl od předchozího snímku nemáme možnost srovnávat, nakolik se jí inspirovali scenáristé, režisér a výtvarníci, nicméně líbilo se mi, že film nepůsobil dojmem opakování toho, co se dříve osvědčilo, ale přišel s řadou nových věcí. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Je to jako koukat na prehlidku abercrombie a fitch na imax platne, pricemz obcas nejakej z tech obnazenejch modylku zavaha a uklouzne a eva green mu za to ve zpomalenym zaberu usekne hlavu. jo, myslim, ze to hodne vypovida o tom, jak fungujou prehlidky muzskyho spodniho pradla. Jinak zívačka, na kterou se pár dnů po projekci vlastně vůbec nevzpomínám. 60% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Sullivan Stapleton nie je Gerard Butler. A Noam Murro nie je Zack Snyder. Snaží sa to byť ako predchodca, ale už to nemá tú sústredenú hutnosť epickosti, ktorú malo 300. Ruší ju najme rozprávanie Leonidasovej ženy, ktorá sprevádza skoro pólku filmu. Eva Green hraje couru z rutiny, a Stampleton sa snaží kričať ako Butler, ale nesiaha mu ani po päty. Príbeh je našrubovaný na kostru pôvodného príbehu celkom šikovne, no Rise of an Empire by mohol byť nadštandardným zážitkom len v prípade, keby sa dočkal plnohodnotného vyvrcholenia a zakončenia. Čo tým myslím, si nechám skôr pre seba, za videnie to totiž predsalen stojí, a tak náznak akéhokoľvek spoileru by bol deštruktívnym naznačovaním na následný zážitok. Kto totiž navštívi tento film v kine, musí vedieť, že hodnoty sa hľadajú inde. Toto je rýdza krv v piesku, prípadne v mori, a to z 50% v spomalovačkách. This is Sprata, man! 70% | CinemaCity Slovanský dům, Praha, 5.3.2014 | ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $106,580,051Tržby Celosvetovo $337,580,051Tržby za predaj Blu-ray v USA $16,714,160 //počet predaných kusov 776,025Tržby za predaj DVD v USA $16,547,753 //počet predaných kusov 962,937║ Prvá 300 je taká moja srdcovka, takže som očakával a dúfal že pokračovanie ktoré obohacuje a dopĺňa dej okolo pôvodného filmu dokáže patrične strhnúť a tak sa aj stalo. Hlavne prvá tretina moc potešila, opäť prišlo na vyšperkované dynamické súboje, náhľad na boj o Marathon vs Darious milo prekvapil, prerod Xerxesa na boha rovnako tak urobil svoje, krásny komiksovo podfarbený vizuál v 3D urobil tiež svoje penzum a aj hudba celkom zapasovala, kde ma príjemne nadchlo že sa neopakovali motívy z prvého dielu. Na škodu bola ale poslabšia výraznosť hlavného hrdinu Themistoklesa v podaní pre mňa neznámeho Sullivana Stapletona, skôr Eva Green ako Artemisia si viac kradla film pre seba. Taktické súboje lodí na mori v celku slušne spracované, záver opäť prinášal príjemné zimomriavky, nuž k tomuto pokračovaniu by určité malé výhrady boli ale aj tak opäť veľmi slušne spracovaný komiks. /videl v kine 3D verziu: 85%/ __moja recenzia ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Na pokračovaní sa začalo pracovať už v roku 2008 a ako prvý režisér mal byť komiksový tvorca Frank Miller. (Ownerko)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama