Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 350)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak ač se v poslední době považuji za kino fanatika, tak na tohle jsem nešel a dobře jsem udělal. Riskuji sice, že si tímhle komentem proti sobě poštvu některé své oblíbence kterým se to zatím vesměs líbí, ale nemůžu si pomoct. Jeden z mých oblíbenců se ptá co se vám na tom nepáčí? Já to obrátím co se vám na to páčí??? To fakt stačí tak kurevsky málo ke spokojenosti... Já sakra nejsem pseudointelektuál a umím ocenit poctivej vejplach, ale všechno má svoje hranice to tady jako do prdele fakt nikomu nevadí, že díky těm všudypřítomným zpomalovačkám a 3D efektům jsou ty bitvy naprosto nekoukatelný?! Fakt nepotřebuju vidět každej kill ve zpomaleným záběru navíc doprovázenej hektolitry naprosto trapný digitální krve. Jasně namítněte, že Wacoslav nadává když je to PG-13 a tudíž by měl chrochtat blahem z drsnýho Rka pro správný chlapy. To sedí já netvrdím, že nerad usekaný hlavy, končetiny, rozetnutý hrudníky atd, ale ta CGI krev mě fakt začíná neskutečně srát. Je to až do očí bijící jak je to naprosto trapný a nekoukatelný. Takže první 300 nebylo taky kdo ví co, i tam to zasírali těmi aspekty co jsem zmínil, ale bylo to ještě na přijatelný úrovni a hlavně tam byl charizmatickej Butler na kterýho se tenhle nesympatickej trapák z gumovým ksichtem co si tu hraje na hlavního hrdinu nechytá ani náhodou. Jediný co tuhle ptákovinu drží nad vodou je skvělá Eva Green, která si tu záporňačku opravdu užila, dokonce ukázala i kozičky, takže v tomhle pohledu není co vytknout bez ní by to bylo na hraně jedný hvězdy a odpadu takhle nakonec udělím velmi slabý 2* a nechtějte po mě abych na to někdy koukal znova.25% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Od Thermopyl jasný sešup dolů. Jednotlivé vojenské konflikty sice obsahují aspekty Themistokleovi bitevní strategie, ale ve výsledku se celkem opakují, a po první bitvě je vizuálně zajímavá maximálně bitva v mlze. Xerxes ztratil charisma a vypadá spíše směšně než děsivě. Dějově to taky není nic extra, ale co se dá dělat. Vyloženě špatné to není a dá se na to celkem koukat. Proto 3 hvězdičky. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Návrat do doby, kde žádné maso nebylo dost mrtvé na to, aby se ještě nedalo nakrájet, se poměrně vydařil. U mne nastal problém v tom, že jsem ve škole chyběl, kdy se probíralo hrdinství Themistokla, takže navázat na slavnou prohru dějinami opěvovaného Leonidase nebylo vůbec jednoduché. Přesto mne řecko-perská jatka poměrně bavila, zvláště když si to oba soupeřící vojevůdci netradičně rozdali při poměrně zdařilém sado-maso sexu. Také si nemohu odpustit kacířskou myšlenku o tom, že všichni ti obchodníci, rolníci a básníci naštěstí před bojem navštěvovali posilovnu poměrně pravidelně, takže jejich porcování nepůsobilo ani na chvilku trapným dojmem. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.3/10] | me: Vizuálna stránka je rovnaká ako v jednotke, no tentokrát bez výrazného hlavného hrdinu a deja. A samozrejme, (veď prečo aj nie?) ešte viac pritiahnuté za vlasy. Prvý film mal všetko, čo sme dovtedy nevideli. Silné heslá, silné telá, krásnu grafiku a hlavne zaujimavú myšlienku. Tento film už nenesie (okrem vizuálu) nič z vyššie menovaných kvalít a miestami stereotypom nudí. Povedal by som, že až na poodhalenú Evu Green to bola krvavá strata času.You fight much harder than you fuck. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vizuálně precizní, dějově pokulhávající, ale ta pastva pro oči přebíjí skoro všechny nedostatky. Eva Green akčně překvapila! Kromě ní mě zaujal "Sparťan" David Wenham, jehož jsem sice už v několika filmech zahlédl, ale až tady mě praštilo do očí, jak je podobný Nikolaji Coster-Waldauovi (v první chvíli jsem myslel, že si i v 300 zahráli oba sourozenci Lannisterové z Hry o trůny). ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Film mal viacero pracovných označení a názvov, a to "300 2", "300: Battle of Artemisium", "Untitled 300 Sequel" či "Xerxes". (MikaelSVK)
  • Na pokračovaní sa začalo pracovať už v roku 2008 a ako prvý režisér mal byť komiksový tvorca Frank Miller. (Ownerko)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama