Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (1 348)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nuda, jejíž nezáživnost odráží malé charisma nového hlavního hrdiny. Chápu, že každý nemůže být Gerard Butler, ale problém nové Třístovky je i v tom, že ani na poli akce toho příliš nepředvede. Souboje na vodě se rychle okoukají a samotná akce se zoufale snaží nenápadnost nahnat přehnaným množstvím okatě digitální krve (tenhle přestup od první Třístovky ke stylu seriálového Spartaka nemůže být zbytečnější). Nebýt fantastické Evy Green, která si svou sexy psychopatku dává opravdu lahůdkově, horko těžko by se hledal důvod ke chvále. Nemusí nás trápit, že si Noam Murro vybral Vzestup říše místo páté Smrtonosné pasti. Očividně by nepředvedl o nic lepší výsledek, než John Moore. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Je třeba si uvědomit, že tvůrci měli laťku velmi vysoko a nebylo pro ně snadné natočit ne důstojné pokračování, ale důstojný souběžný film, tedy takový film, který musí být naprosto stejný, jako ten předchozí, jen líčící jiné události. Uf, úkol toť velmi nelehký, ale nyní můžu s klidným svědomím říct, že se toho zhostili na jedničku. A to neměli v popředí žádnou silnou figuru, jako mělo prvních 300. Nikdo výrazný jako král Leonidas se laicky řečeno nekonal. Film proto táhne záporák v podobě vynikající Evy Green. Nakonec si ale i hrdinného Themistoclese zamilujete, div, že nezapomenete na Leonida. Byly to nové vizuální orgie, které nám dovolily další pohled na válku Řeků s Peršany podle moderního amerického komiksu. Tentokrát jde o Athény, ale v popředí jsou především památné bitvy na moři. Jako bonus je bitva u Marathonu. Podotýkám, že s historií má tento film pramálo společného, ale když ono se na to tak hezky kouká, že to dovede člověk klidně odpustit. Naprostou lahůdkou jsou ovšem závěrečné titulky společně s upravenou verzí skladby War Pigs od Black Sabbath. To se vyloženě povedlo. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to sice velmi hezky, vizuál je ještě vypiplanější než posledně a akce jde Murrovi až překvapivě od ruky. I tak mě to ale nechávalo většinu času překvapivě chladným, nestrhlo to a měl jsem pocit, jakoby tomu s absencí Butlera chyběly ty pravé koule. Chvála bohu za boží a správně živočišnou Evu Green, která musí probudit z letargie i vykastrovaného homosexuála. Mírné pachuti zbytečného ždímání prašulí jsem se však i přes nesporné kvality stejně nezbavil. Po prvním díle a čtyřech sériích Spartaka už to zkrátka není ono. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jedno z nejhorších castingových rozhodnutí všech dob! Co proboha dělá člověk jako Sullivan Stapleton v titulní roli 300? Lituju Evu Green, že musela předstírat sex s tímhletím vemenem. Pokud by měl Řecku velet člověk s jeho charismatem, věřím že by raději Řekové přešli na Perskou stranu a společně napadli třeba Řím. Kdepak Butler byl jen jeden. A tenhle Stapleton ani omylem. Vlastně můžu chválit jen půvaby již zmiňované herečky. Příběh mě moc neseděl, přitom po skvělém úvodu by divák mohl nabýt dojmu, že dostává stejnou porci dechberoucí akce jako před 8 lety. Místy mě přišlo, že celý film je hodně vycucávaný z prstu a bylo vlastně jakousi povinností napsat pokračování. Mé hodnocení se nakonec ustálilo někde na 60%. Výše jej dostat neumím. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dvojka, která překonává jedničku. Oproti ní totiž střídá rozmanité exteriéry (a počasí), využívá zpomalené záběry k dobru příběhu a ne jako stokrát opakovanou perličku. Samozřejmě je škoda, že hlavní postava nemá charizmatičtějšího herce, ale všechno divákovi vynahrazuje démonická Eva Green, která rozhodně nemá problémy s odkrýváním svého poprsí...ach, spoiler! Vlatně ne, je to reklama! Pro mě osobně je na filmu jen zarážející, že Xerxes je ve výsledku velmi nevýrazná postava, vlastně taková loutka na drátkách, které jsou navázané na dlouhé nehty Evy Green... Záměr nebo jen castingová/scénáristická hra? PS: konečně ta krev zůstává na místě, kam dopadla, ne jako v prvním díle, kde mizela:) ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Natáčení probíhalo převážně v bulharské Sofii, ve studiích Nu Boyana, kde se filmovalo před zeleným plátnem. Dále se pak štáb podíval do kalifornského Los Angeles. Točilo se na podzim roku 2012. (Ltblue)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 110 milionů amerických dolarů (NIRO)
  • V priebehu úvodnej bitky sa Themistoklovi (Sullivan Stapleton) "zázračne" čistí meč od krvi. V niektorých záberoch ho má špinavý, v ďalších čistý, prípadne zašpinený od krvi na úplne iných miestach. (ČSFD)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama