Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 350)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dvojka, která překonává jedničku. Oproti ní totiž střídá rozmanité exteriéry (a počasí), využívá zpomalené záběry k dobru příběhu a ne jako stokrát opakovanou perličku. Samozřejmě je škoda, že hlavní postava nemá charizmatičtějšího herce, ale všechno divákovi vynahrazuje démonická Eva Green, která rozhodně nemá problémy s odkrýváním svého poprsí...ach, spoiler! Vlatně ne, je to reklama! Pro mě osobně je na filmu jen zarážející, že Xerxes je ve výsledku velmi nevýrazná postava, vlastně taková loutka na drátkách, které jsou navázané na dlouhé nehty Evy Green... Záměr nebo jen castingová/scénáristická hra? PS: konečně ta krev zůstává na místě, kam dopadla, ne jako v prvním díle, kde mizela:) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Solídny prequel/sequel. Audiovizuálna žranica zlyhávajúca jedine v bode, ktorý bol v jedničke najväčším plusom - v hlavnej postave. Stapleton je neuveriteľne nudný ,necharizmatický a veľmi zle odmotivovaný. Keď sa prichytím, že pri akčnom filme fandím záporákovi (aj keď ho hrá Eva Green) asi nie je niečo v poriadku . Strašná škoda, pretože keby bolo na strane dobra komu fandiť mohlo to byť fantastické kino. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Enyky benyky kliky hec, vyzvi Evu na tanec, ať ti říkaj třeba lev, bude z tebe crčet krev... aneb jak jedna oprávněně motivovaná a přímo démonicky působící žena, která i sex mění v další bojiště, totálně zastiňuje všechny testosteronem napumpované borce. "300: Rise of an Empire" je vysoce stylizovaná, výrazně brutální filmařina, která si s historickou věrností bez ostychu vytírá zadnici, ale kdo by si stěžoval?! Hlavně že soundtrack epicky duní, meče sviští, hustá krev stříká na všechny strany a prostě a jednoduše ty vizuální a zvukové orgie drží pohromadě, mají tempo a švih. Ano, je to primitivní, ale dívá se na to vážně dobře - zvýšené vyplavení hormonů garantováno. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Za malebných zvuků plápolajících plachet a bouří mečů k nám doplachtilo pokračování jednoho z nejúspěšnějších filmů roku 2007. Ono pokračování vlastně není správný výraz, jedná se spíš o tzv inbetwequel, což znamená, že děj Rise of Empire se postupně odehrává před, během a dokonce i po událostech Bitvy u Termopyl, což se nakonec ukázalo jako velmi dobrý tah. Camea Gerarda Butlera jsme se bohužel nedočkali, stejně tak režisérské otěže po Snyderovi převzal neznámý, leč celkem zručný reklamní geek, Noam Murro. Změna k lepšímu to sice možná není, režisér se však nenechal svým prvním megalomanským filmem zastrašit a odvedl solidní práci. Krom starých známých na scénu přichází zejména dvě nové tváře : Sullivan Stapleton, který na mě ani zdaleka ve filmu nepůsobil tak nezajímavě jako v trailerech, ba právě naopak; no a pak samozřejmě fantastická Eva Green, která je prostě a jednoduše dokonalá. Nic dalšího asi netřeba dodávat, pokud jste viděli první film, tak trošku tušíte do čeho jdete, jelikož se v podstatě jedná o více téhož s tím rozdílem, že je to mnohem digitálnější a brutálnější (a když řikám brutálnější, tak tim jasně dávam najevo, že se digitální krví rozhodně nešetřilo) než kdy dřív. A ačkoli má film pouhopouhých 109 min, je neskutečně našlapaný. Dvě obrovské bitvy, jedna menší na začátku a kupodivu je i prostor na širší rozšiřování děje. Pokud neholdujete akci, nebo vám vadí krev, nové třístovce se rozhodně vyhněte. Viděno v kině 2x...90%...[9.3.2014_Cinema City IMAX_Flora] ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na tom filmu je nejdrsnější, že i když se v něm točí Athéňané, bojuje se v kurva megamonstrózních lodních bitvách a řeže se tam Sullivan Stapleton s brutálně sexy Evou Green, stejně si nakonci řeknete, This Is Sparta! Nebo Greece, to výjde na stejno. Třikrát hurá a už se moc moc těším na finále. Snad zůstane u režie Noam Murro, který Snyderův originální nářez dotáhl na nový level a ukázal, že se s tím dá dělat i mnohem víc. 4* ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Zajatec je doveden k Artemisii (Eva Green), která jí jablko. To v jednotivých záběrech mění barvu ze zelené na červenou a naopak. (Dalfor)
  • Film mal viacero pracovných označení a názvov, a to "300 2", "300: Battle of Artemisium", "Untitled 300 Sequel" či "Xerxes". (MikaelSVK)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama