Reklama

Reklama

Manželia Craig a Elise Landryoví dostanú od života ťažký úder. Ich jediný milovaný syn Benjamin je unesený a k smrti utýraný sériovým vrahom Johnom Kozlowskim. Kozlowkeho dolapí polícia a súd mu udelí trest 25 rokov odňatia slobody, čo sa skľúčenému páru zdá byť príliš málo. Rozhodnú sa preto zmocniť sa odsúdeného psychopata a vykonať na ňom spravodlivosť po svojom. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Jordan 

všechny recenze uživatele

prekvapivá pointa mi bola jasná asi v tretine filmu, ale to je možno len tým, že som príliš premýšľal, kde by to asi mohlo zájť. každopádne niečo v tom závere bolo, niečo, čo aj mňa, hoci som bol nastavený očakávať toto rozuzlenie, prekvapilo a mierne mnou otriaslo. inak je ale chvályhodná krátka stopáž, ktorá to robí znesiteľným, jemné brnkanie na strunu etiky, slabí herci (tá baba je aspoň pekná) a pár chýb v scenári i výprave sa tomu dá odpustiť, pár nedá a tak mi vychádza, nech si to rátam z akejkoľvek strany, že to mohlo byť aj lepšie, ale aj horšie a takto je to také nejaké nijaké. ale niečo v tom konci im vyšlo, niečo tam bolo na pozastavenie. a ja už aj viem čo. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

*SPOILER* Ten vzpomínaný prokletý dopis tomu filmu nikdy neodpustím. Z diváka se blbec dělat nebude, a to i přesto, že závěr sahá po 3* snad až příliš vehementně a dokáže být i napínavý. Twisted Pictures influence v závěru válí, první půlku však nezachrání. P.S.: v jednom okamžiku film donutí diváka zapochybovat, čímž se závěrečný twist stává lehce předvídatelným a tudíž i režijně nezvládnutým. ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

V první půlhodince jsem si říkal,že pan Lieberman je jeden z nejvhodnějších adeptů na obsazení rejži v případných rýmejcích Ocelových magnolií,nebo Ceny za něžnost. Za následujících 45min. bych mu dohodil rýmejkování Srpskiho filmu,nebo Grotesque.Hm a pro posledních pět minut,bych si přál aby ho jednou napadlo,že by z Ocelových magnolií a Srpskiho filmu šlo udělat jeden opus. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horror ne, drama ano. Dělají monstra z jiných lidí monstra? Film se snaží ukázat, kam až může zajít starozákonní oko za oko, zub za zub. Aneb, násilí plodí další násilí. Ztráta dítěte musí být strašlivá, zejména pokud je jeho smrt násilná a brutální. Člověk neví, jak by se na onom místě zachoval. A také je to film o nespravedlnosti. Postižení rodiče mají smůlu, že nežijí ve státě, kde by se provozoval trest smrti. Na druhou stranu vraha mine i doživotí. Logicky se pak musí dostavit pocit frustrace z nedostatečného trestu. Pokud někdo pointu odhalil, fajn, ale pak se dozajista připravil o překvapení na závěr. Co se týká mučení, tak asi jak už člověk viděl leccos, zas taková brutalita to není. Série Saw je mnohem větší masakr. Děs spíše vyvolávají proměny obou manželů - z milujících rodičů v bestie. Příjemné - dá-li se to říci - filmové překvapení. Působivá temná hudba! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mladému manželskému páru psychopatický zabiják dětí unese a zabije synka. Vrah je zanedlouho polapen a odsouzen. Rozsudek však není adekvátní spáchanému zločinu. Ženu to nasere a začne prahnout po nelítostné vendetě. Přesvědčí manžela, aby vzali spravedlnost do svých rukou. Ten nakonec po chvíli vnitřních soubojů souhlasí. Oba tedy začnou spřádat plán. Plán na dokonalou pomstu. Snímek má krátkou stopáž a uběhne velmi rychle. Mučící praktiky jsou vydařené. Jen kdyby... Už jsem si říkala, že ten největší nářez teprve přijde, když najednou to na nás rejža vybalil s pointou, kterou musel bedlivý divák stejně tušit již od okamžiku, kdy byla nadhozena. Pointa je sice možná poměrně zajímavým završením, nicméně já jim tu pomstu skutečně přála. Chudák chlap, který to odskákal... "Představ si nejhorší bolest, jakou jsi kdy zažil. Tak tohle bude mnohem horší.", "Chci vědět, čím člověk jako ty, ospravedlní svinstvo, které provedl!", "To chceš mučit chlapa, který netuší, proč mu to děláme?" - "Pořád je to stejný chlap. Je to stejný chlap!" ()

Zajímavosti (3)

  • Záběry vnitřních prostor domu s příslušníky policejního sboru jasně ukazují na č.p. "3410". Když se ale policista posléze dovolává zálohy, uvádí adresu "321 Spruce Avenue". (Conspi)
  • Keď detektív dorazí na miesto havárie väzenskej dodávky, od dverí jeho automobilu sa odrážajú svetlá kamery. (misterz)
  • Na začiatku filmu jazdí pár na najnovšom modely Ford Focus. V ďalších scénach však používa síce rovnaké auto, ale starší model. (misterz)

Reklama

Reklama