Reklama

Reklama

Manželia Craig a Elise Landryoví dostanú od života ťažký úder. Ich jediný milovaný syn Benjamin je unesený a k smrti utýraný sériovým vrahom Johnom Kozlowskim. Kozlowkeho dolapí polícia a súd mu udelí trest 25 rokov odňatia slobody, čo sa skľúčenému páru zdá byť príliš málo. Rozhodnú sa preto zmocniť sa odsúdeného psychopata a vykonať na ňom spravodlivosť po svojom. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

panjosef 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt hodně hustej exploitation-thriller. Z původní kriminálky se po únosu úchylného vraha a převzetí spravedlnosti do vlastních rukou zvrhne v těžce traumatizující tlak na diváka. Psychologicky výborně zvládnuté charaktery postupně podléhají čím dál tím většímu emočnímu a existenčnímu náporu a divák jen vyděšeně přihlíží, kam až se situace zvrhne. Z tohoto filmu si divák (alespoň v mém případě) neodnese jen několik krátkodobějších otazníků o správné variantě dějového vyústění, ale zejména velice nepříjemný vhled do (herecky a dějově velice slušně předvedených) extrémních životních situací. V tomhle shledávám nejsilnější hodnotu celého filmu. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Pro 4 hvězdy hovoří krátká stopáž, pár pěknejch lekaček, netradiční téma a slušně natočené mučení, některé scény sou vpravdě nechutné. Hudba je taky správně bublavá. Proti hovoří flashbacky a neustále zmiňování lásky k synovi a pár nelogičností v ději. Jinak slušně strávených 80 minut. A dějový zvrat na závěr možná až moc znásilňuje celou zápletku, ale prosim... ()

Reklama

fremy 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem ze serie Saw zvyklý na krvavé záběry, nebylo mi po chuti sledovat mučení. Zapomenu-li tuto část filmu, má příběh nějakou pointu. Námět mohl být pojat trochu jinak, z pohledu osamocených rodičů, jak se srovnávají se ztrátou dítěte. Otázkou však zůstává, měl by takový příběh napínavý konec? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horror ne, drama ano. Dělají monstra z jiných lidí monstra? Film se snaží ukázat, kam až může zajít starozákonní oko za oko, zub za zub. Aneb, násilí plodí další násilí. Ztráta dítěte musí být strašlivá, zejména pokud je jeho smrt násilná a brutální. Člověk neví, jak by se na onom místě zachoval. A také je to film o nespravedlnosti. Postižení rodiče mají smůlu, že nežijí ve státě, kde by se provozoval trest smrti. Na druhou stranu vraha mine i doživotí. Logicky se pak musí dostavit pocit frustrace z nedostatečného trestu. Pokud někdo pointu odhalil, fajn, ale pak se dozajista připravil o překvapení na závěr. Co se týká mučení, tak asi jak už člověk viděl leccos, zas taková brutalita to není. Série Saw je mnohem větší masakr. Děs spíše vyvolávají proměny obou manželů - z milujících rodičů v bestie. Příjemné - dá-li se to říci - filmové překvapení. Působivá temná hudba! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná záležitost vhodná i pro slabší povahy. Scény mučení nejsou nijak šokující, nechutné a už vůbec né gore. Ale vem to čert, nejsem masochista, abych musel mít v každym druhym filmu nějakou extrémní nechutnost nebo perverznost. Dokonce i ústřední dvojice mi nevadila, hrát ztrátu dítěte přece neni žádný med. Problém je však v rádoby pointě. Snímek od producentů Burg/Koules (Saw, Dead Silence) prostě musí obsahovat nějaký závěrečný twist, zkušený divák s tim teda počítá. Jenže takový hororový divák by nesměl znát Billa Moseleyho (ukažte mi ho, prosím :)), aby ho přesně v půlce filmu netrkla ona myšlenka! Vždyť je to do očí bijící! I tak jsem to bez problémů dokoukal až do konce. Slušný kousek. ()

Zajímavosti (3)

  • Záběry vnitřních prostor domu s příslušníky policejního sboru jasně ukazují na č.p. "3410". Když se ale policista posléze dovolává zálohy, uvádí adresu "321 Spruce Avenue". (Conspi)
  • Na začiatku filmu jazdí pár na najnovšom modely Ford Focus. V ďalších scénach však používa síce rovnaké auto, ale starší model. (misterz)
  • Keď detektív dorazí na miesto havárie väzenskej dodávky, od dverí jeho automobilu sa odrážajú svetlá kamery. (misterz)

Reklama

Reklama